Ali Giray
Valokuvaaja: Gesina Sundström

Ali Giray

Ali Giray on joensuulainen Turkin kurdi, Joensuun Yrittäjät ry:n varapuheenjohtaja ja maahanmuuttajien yrittäjäneuvoja. Alilla on yli 19 vuoden kokemus pienyrittäjyydestä ja maahanmuuttajayrittäjyydestä Suomessa.

Ali on kasvanut sekä yhteisöllisessä, että yksilöllisessä kulttuurissa. Hän suoritti asevelvollisuuden Suomessa 2003 ja ura yrittäjänä alkoi jo 18-vuotiaana, jolloin hän jatkoi omistajana isänsä ravintolassa. Ali Valmistui vuonna 2009 tradenomiksi Kouvolan ammattikorkeakoulusta kansainväliseltä linjalta. Heti koulun jälkeen hän perusti Joensuuhun Pizza Master –ravintolan ja vuonna 2010 Joensuun tulkkikeskuksen, jossa työskentelee tällä hetkellä yli 300 asioimistulkkia ja kääntäjää yli 50:llä kielellä.

Ali on toiminut yrittäjänä ja ollut mukana yritystoiminnassa Suomessa jo 19 vuotta ja on saanut nähdä pienyrittäjyyden arjen onnistumisia sekä vastoinkäymisiä. Yrittäjävuodet pizzeriayrittäjänä ja tulkkikeskuksen johtajana ovat opettaneet hänelle mitkä ovat tärkeimmät asiat, mitä maahanmuuttajan tulee tietää suomalaisesta yritystoiminnasta. Siinä sivussa hän on auttanut jo yli 100 maahanmuuttajaa turvallisesti yritystoimintansa alkuun.

Alin luentojen ajatuksena on maahanmuuttajataustaisena ja kovan tien Suomessa kulkeneena vaikuttaa niin sanottuihin kahvipöytäkeskusteluihin rasisminvastaisesti. Hän on sitä mieltä, että äärirasistien mielipiteisiin ei voi vaikuttaa, mutta muiden mielipiteisiin ja ajatuksiin voi. Hän kertookin luennolla omakohtaisesti, mitä hän ja hänen perheensä on kokenut muuttaessaan Suomeen, kun Ali oli 11-vuotias. He muuttivat Mikkeliin, joka oli silloin rasistinen paikka. Siellä he päättivät alkaa taistella rasismia vastaan.

Hänet on valittu Vuoden pakolaismieheksi 2016 ja luennoi mielellään kokemuksistaan suomalaisille, jotta he ymmärtäisivät maahanmuuttajan taustat ja heidän näkemyksensä, kun tulevat Suomeen ilman mitään verkostoja tai tuttuja ja miten sellaisessa tilanteessa rasistinen vastaanotto on todella myrkyllistä. Ali onkin tällä hetkellä paljon suomalaisempi kuin monet muut suomalaiset, mutta silti joutuu lähes päivittäin edelleen rasismin kohteeksi. Tämä on asia, jota hän haluaa oikaista ja antaa mahdollisuuden maahanmuuttajille, jotta he saisivat sopeutua rauhassa Suomeen.

Video

Pressikuvat

Ali Giray

Ali Giray

Valokuvaaja: Gesina Sundström

Monikulttuurisuus

Yrittäjyysvalmentajat

Yrittäjyys

Hae

Hae tapahtumaasi sopivia puhujia & juontajia. Käytä tarkennettua hakua, mikäli haluat tarkentaa hakukriteerejä.

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2