Anu Iisakkila
Palautumiseen ja tunteisiin keskittynyt valmentaja, jonka tausta yritysviestinnä
Anu Iisakkilan missiona on olla vahvistamassa hyvinvoivaa tasapainoa niin meissä yksilöissä kuin työyhteisöissä.
Anu Iisakkila luotsaa kollegansa kanssa Bisneksen pehmeä puoli -podcastia (PodPlay), jossa jututetaan rohkeita edelläkävijöitä siitä, millaista vaikuttavuutta saamme aikaan, kun valjastamme voimavaraksemme koko ihmisyyden.
Viime vuosina Anu on työskennellyt palautumisen ja resilienssin parissa muun muassa valmentajana Tampereen yliopiston tutkimushankkeessa. Anu on kolmen lapsen yrittäjä-äiti, joka rakastaa puhumisen lisäksi myös kirjoittaa kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin teemoista. Kirja Menolippu mielenrauhaan - Kuusi avainta henkiseen hyvinvointiin ilmestyi elokuussa 2021 (Otava). Kirja esittelee DRAMMA- mallin, joka on käänteentekevä malli ihmisen kuudesta psykologisesta ydintarpeesta, joiden täyttyessä elämme hyvinvoivaa, terveyttä edistävää ja palauttavaa elämää. Tarpeet ovat: irrottautuminen, rentoutuminen, omaehtoisuus, taidonhallinta, merkityksellisyys ja yhteenkuuluvuus.
Yksi Anun käyttämistä työkaluista on tunnelukkoterapia. Hän kokee, että tunnelukkotyöskentely on yksi vaikuttavimmista työskentelytavoista, jonka avulla pystymme luomaan todellista muutosta elämään. Tunnelukot ovat aikaisemmin omaksuttuja haitallisia kokemisen tapoja, joita meillä jokaisella on. Ne näkyvät niissä toistuvissa ikävissä tilanteissa, joihin ajaudumme. Tunnelukot vaikuttavat yhtä lailla työyhteisöjen ihmissuhteissa kun ihmissuhteissa kotona.
Joogaopettajana Anu Iisakkila tuo myös kehon näkökulmaa tunnelukkoihin ja palautumiseen, sillä keho ja mieli ovat yhtä. Hän näkee hermoston hyvinvointimme yhdeksi tärkeimmäksi avaintekijäksi tämän päivän haasteissa ja haluaa siksi tuoda toimivia työkaluja hermoston rauhoittamiseen. Anu Iisakkila on lämminhenkinen ja värikäs puhuja, joka osaa kirkastaa asiat mielenkiintoisella ja ymmärrettävällä tavalla.
Luentoaiheet:
Psykologian DRAMMA-malli avuksi palautumisessa
• DRAMMA-malli koostuu kuudesta psykologisesta tarpeesta, jotka meillä jokaisella on. Irrottautuminen, rentoutuminen, omaehtoisuus, taidonhallinta, merkityksellisyys ja yhteenkuuluvuus. Tiede osoittaa, että kun nämä tarpeet täyttyvät, voimme hyvin ja palaudumme. Parasta on, että voimme itse oppia tunnistamaan ja täyttämään DRAMMA-tarpeitamme!
Kohti vahvaa resilienssiä
• Tämän päivän supervoima on henkinen kapasiteetti ja palautumiskyky. Mitä oppia voimme ammentaa jokapäiväiseen elämäämme resilienssin tutkimuksesta ja mitä yhtymäkohtia sieltä löytyy ikiaikaiseen viisauteen?
Tunnelukot onnemme edessä ja miten vapautua niiden vallasta
• "Taas kävi näin". "Miksi tämä aina menee näin." Tunnelukot ovat meille jokaiselle tuttuja alitajuisia mielen malleja, jotka johtavat meidät yhä uudelleen kokemaan epämiellyttäviä kokemuksia ihmissuhteissamme ja elämissämme, kotona ja työpaikalla. Niiden vallasta voi kuitenkin vapautua ja nyt kuulet miten!
Opi rauhoittamaan hermostosi
• Hermosto on avainasemassa palautumisessa. Miksi näin? Mikäli hermostomme on ylivirittynyt, olemme jatkuvassa taistele tai pakene –tilassa. Monella meistä stressihormonit jylläävät koko ajan. Miten villiintynyt hermosto rauhoitetaan ja miksi siihen todellakin kannattaa panostaa?
Pysyvän muutoksen tiellä
• Mitä voimme ammentaa tieteestä pysyvän elämäntapamuutoksen luomisessa? Näillä ohjeilla lisäät tuntuvasti onnistumisen mahdollisuuksia!
Toimivat itsehoitomenetelmät kokonaisvaltaiseen palautumiseen
• Voimme työpäivien lomassa ja vapaa-ajalla aktivoida kehoamme palautumaan paremmin. Tämä luento tarjoaa opastuksen kokonaisvaltaiseen palautumiseen: ravinto, keho, sielu, mieli.