Vuoden Puhuja 2022 -voittajat on julkistettu! Lue lisää

Asta Raami

Yleinen virheluulo on, että meillä on käytössä vain yhdenlaista intuitiota. Niitä on käytössä monia ja erilaisia.

Valokuvaaja: Gesina Sundström

Taiteen tohtori

Asta Raami

Intuitio älykkääseen käyttöön

Asta Raami on harvoja intuition hyödyntämisen asiantuntijoita Suomessa. Hän väitteli intuition käytöstä ja kehittämisestä Aalto-yliopistossa 2015. Astan erikoisalaa on intuition älykkääseen käyttöön ja kehittämiseen liittyvä menetelmäosaaminen: miten parantaa oman intuition lukutaitoa ja miten arvioida intuitiivisen tiedon luotettavuutta.

Hän on myös kirjoittanut luovuuden ja intuition kehittämiseen liittyvistä aiheesta useita tieteellisiä artikkeleita sekä tietokirjoja. Älykäs intuitio ja miten käytämme sitä (2016, Kustantamo S&S) käsittelee ihmismielen piilossa olevan potentiaalin hyödyntämistä. Asta on ollut kirjoittajana myös peruskoulujen uutta opetussuunnitelmaa käsittelevässä julkaisuissa Ajattelun taidot ja oppiminen (PS-kustannus 2016) sekä Sitran koulutuksen tulevaisuutta käsittelevässä julkaisussa Learning at The Edge, artikkelillaan Towards Solving The Impossible Problems (ilmestyy 2017. Astan väitöskirja on vapaasti luettavissa verkossa (Intuition Unleashed).

Asta työskenteli 15 vuotta Taideteollisessa korkeakoulussa (sittemmin Aalto-yliopistossa) luovuuden kehittämisen ja yhteisöllisen tiedonrakentamisen alueilla niin opetuksessa, tutkimuksessa ja tuotekehityksessä kuin luovan suunnitteluprosessin kehittämisen lehtorina. Tällä hetkellä Asta toimii start-up yrittäjänä Innerversity-hankkeessa.

Asta on sydämiä ja silmiä avaava luennoitsija. Hän sitoo innostavalla tavalla yhteen teoriaa ja käytäntöä auttaen kuulijaa ymmärtämään intuition potentiaalia oivaltamisessa, ennakoinnissa, monimutkaisessa ongelmanratkaisussa ja vaikeassa päätöksenteossa. Intuitio on luovan, visionäärisen ja kekseliään asiantuntijuuden kirkkainta ydintä. Niinpä intuition älykäs käyttö liittyy monenlaiseen asiantuntijuuteen.

Asta on käynyt puhumassa mm. lääkäreille, ekonomeille, juristeille, insinööreille, kansalaisjärjestöjen edustajille, mainosalan ammattilaisille, koulujen ja päiväkotien rehtoreille, audiovisuaalisten alojen tuottajille, sekä lukuisille yrityksille ja verkostoille.

Speakersforumin laatuvarmistetut valmentajat: Plan >> Do >> Check >> Act

Speakersforumin laatuvarmistetut valmentajat

Puhuja kuuluu Speakersforumin laatuvarmistettujen valmentajien joukkoon. Hänen sekä monen muun luennoitsijan teemoista löytyy lukuisia valmiita valmennuskokonaisuuksia, joista autamme konseptoimaan teille parhaiten sopivan valmennuskokonaisuuden.

Speakersforumin valmennukset perustuvat viimeisimpiin tutkimuksiin vaikuttavuudesta ja ne nojaavat aina organisaationne tavoitteisiin, strategiaan ja arvoihin. Tuloksellisuus varmistetaan kytkemällä valmennuksen suunnittelu, toteutus ja toiminnan arviointi mm. jatkuvan parantamisen PDCA-kehään - Plan (suunnittele), Do (toteuta), Check (tarkista), Act (Toimi). Asiakkaalle nimetty vastuuvalmentaja rakentaa muutosbuusterin kanssa juuri teille sopivan kokonaisuuden ja varmistaa ohjelman pedagogisen toimivuuden ja parhaiten soveltuvat sekä oivalluttavat fasilitointikeinot. Valmennukset ovat toteuttavissa sekä lähi- että etätoteutuksina.

Speakersforumin valmennuksiin kuuluu aina asiakkaalle nimetty vastuuvalmentaja, joka rakentaa yhdessä teidän ja puhujavalmentajan kanssa teille räätälöidyn kokonaisuuden ja varmistaa ohjelman pedagogisen toimivuuden ja parhaiten soveltuvat sekä oivalluttavat fasilitointikeinot. Vastuuvalmentajina toimivat yli 30v valmennusalalla työskennelleet Maarika Maury ja Jaana Tuomila.

Video

Pressikuvat

Asta Raami

Asta Raami

Intuition tutkija

Valokuvaaja: Gesina Sundström

Liiketoiminnan valmentajat

Palkitut Vuoden Puhujat

Hae

Hae tapahtumaasi sopivia puhujia & juontajia. Käytä tarkennettua hakua, mikäli haluat tarkentaa hakukriteerejä.

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2