Atte Kilpinen
Valokuvaaja: Marjo Tynkkynen

Atte Kilpinen

Rohkeaa, luovaa ja inspiroivaa

Atte Kilpinen on tanssitaiteilija, koreografi ja Kansallisbaletin 1. solistitanssija. Hän liittyi Suomen kansallisbaletin riveihin valmistuttuaan vuonna 2015, ja on pää- ja solistiroolien ohella toiminut myös koreografin assistenttina.

Erinäisiä juonto- ja puhekeikkoja on mahtunut tanssinuran mukaan vuosien varrella. Atte Kilpinen on monesti esiintynyt televisiossa ja pitää tärkeänä rohkeaa ja inspiroivaa keskustelukulttuuria. Ihmisläheisyys, jokaisen kunnioittaminen ja tanssin vieminen ovat tärkeimpiä teemoja Kilpiselle.

Vuosina 2020–2022 Kilpinen tanssi Hampurin baletissa, jossa hänet ylennettiin solistitanssijaksi John Neumeierin toimesta vuonna 2021. Neuemeierin lisäksi Kilpinen on urallaan tanssinut lukuisten tunnettujen ja merkittävien koreografien teoksissa. Esimerkkejä näistä ovat: Carolyn Carlson, Alexander Ekman, Marco Goecke, Kenneth Greve, Marjo Kuusela, Jirí Kylián, Tero Saarinen, Jorma Uotinen. Hän on myös vieraillut erinäisissä ryhmissä ja teattereissa, kuten Susanna Leinonen Companyssä, Pori Dance Companyssä, Jojo – Oulun Tanssin Keskuksessa, Turun Kaupunginteatterissa ja Tero Saarinen Companyssä.

Vuonna 2019 Kilpinen sai Outi ja Jan Vapaavuoren säätiön palkinnon. Huhtikuussa 2020 Musiikkitalolla ensi-illan sai Radion Sinfoniaorkesterin säestämänä Kilpisen koreografia, joka tulkitsee säveltäjä Sergei Prokofievin kamarimusiikkiteosta Quintet Op. 39. Sooloteos esitettiin YLE:llä myöhemmin samana vuonna.

Vuoden 2020 joulukuussa Suomen tasavallan presidenttipari Sauli Niinistö ja Jenni Haukio kutsui Kilpisen esiintymään Finlandia-tulkinnallaan itsenäisyyspäivän vastaanotolle. 2022 Kilpinen tanssi Tero Saarisen ikonisen HUNT-sooloteoksen. Kilpinen tuli koko kansan tuntemaksi viimeistään osallistuttuaan pinkissä frakissa vuoden 2022 itsenäisyyspäivän vastaanotolle.

Vuoden 2024 maaliskuussa Atte Kilpisen koreografioima ja ohjaama teos Kohtauksia punaisesta jumalasta kantaesitettiin loppuunmyydyssä Musiikkitalossa Radion sinfoniaorkesterin säestämänä. Teos nähdään myös televisiosta, sekä Turussa ja Tampereella.

Aiheet esimerkiksi

  • Tanssi
  • Motivaatio
  • Tasa-arvo
  • Nuoret
  • Taide
  • Urapolut ja intohimo työksi
  • Yrittäjyys
  • Juonnot

Pressikuvat

Atte Kilpinen

Atte Kilpinen

Tanssija

Valokuvaaja: Kiran West

Hae

Hae tapahtumaasi sopivia puhujia & juontajia. Käytä tarkennettua hakua, mikäli haluat tarkentaa hakukriteerejä.

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2