Esa Saarinen
Valokuvaaja: Aki Rask

Esa Saarinen

Räjähdysvoimaa

Speakersforum All Stars - Puhuja

Filosofi, Professori Esa Saarisella ei ole leopardinkuvioisia kenkiä. Hänellä on leopardinkuvioinen solmio. Hän ei esittele itseään luennon alussa. Ei Saarisen välttämättä tarvitsekaan. Sen sijaan hän laittaa mikin päälle, kampaa hiuksensa ja aloittaa ilotulituksen. Superlatiiveja, anekdootteja muista julkkiksista.

Luovuus saa E. Saarisen hyvin hoidetuissa käsissä seitsemän yllättävää näkökulmaa ja tusinoittain käyttömahdollisuuksia. Luovuus on nyt arkipäiväinen ilmiö. Ei siis ainoastaan Jorma Uotisen balettisoolo, vaan se voi olla oma nerokas tapa käyttää juustohöylää. Luovuus auttaa auton käynnistyksessä ja simultaanitulkkauksessa. Sitä on sittenkin elokuvakritiikeissä, mutta myös mummon marjapuurossa. "Destruktiivista luovuudelle on ulkoistava käsitys luovuudesta, tai käsitys siitä lahjakkuutena" sanoo Saarinen. E. Saarisen omalla kielellä luovuus on vapautuksen voima. Se tarkoittaa mahdollisuuksia, ja auttaa näkemään oman elämänsä taideteoksena. Kun Saarinen seuraa illallisella kapellimestari Leif Segerstamin sähköistä hyökkäystä ostereiden kimppuun, hän tajuaa luovuuden intensiivisyyden. Leif Segerstam rakastaa ostereita. Saarinen rakastaa esiintymistä. Ja puolisoaan Pipsaa.

Saarinen sijoittui yhdeksänneksi Suomen Thinkers 20 -listalla Nordic Business Report -lehden valitessa Suomen suurimpia bisnesajattelijoita elokuussa 2012. Vuosien ajan E. Saarinen on pitänyt luentoja yrityksissä, organisaatioissa ja työyhteisöissä lähtien siitä, että ihmisissä on valtavia voimavaroja, joiden tulee vapautua. Latistettuina ja nöyryytettyinä ihmisissä olevat voimavarat kääntyvät itseään vastaan. Seurauksena on heikkoja tuloksia ja kituuttavaa elämää. Vaihtoehtona on kukoistus työssä ja yksityiselämässä. Useimmat ihmiset haluavat tehdä hyvää työtä, synnyttää onnellista elämää ja luoda omaa tulevaisuuttaan lähikumppanien kanssa. Tämän myönteisen energian jäsentäminen, elävöittävä nimeäminen ja käytännön vapauttaminen on toimeksiantojen tarkoitus. Yrityksen etu on vahvistaa ihmisten kykyä tuottaa arjessaan ja työssään onnellista elämää itselleen ja toisille. Sille perustuu arjen luovuus, kekseliäisyys uusissa tilanteissa, ja kyky löytää uutta. Monet keskeiset tuottavuuden pullonkaulat ovat vastaavasti seurausta kyynisistä ajattelumalleista ja lähivuorovaikutuksen latteudesta. Näihin vaikuttamalla syntyy yrityksille tuottavuutta ja ihmisille onnellisuutta.

Työelämän kova-arvoiset hyiset tuulet ruoskivat ihmisiä kipittämään entistä rivakammin toisiaan vastaan. Elämän on oltava enemmän kuin hikistä kipitystä jatkuvasti karkaavien tulostavoitteiden perässä. Kestävästi komea tulos ei sekään ole mahdollista ihmisiä nöyryyttämällä, yksipuolistamalla ja manipuloimalla pomppimaan milloin mihinkin suuntaan. Ruoskinta, pelko ja nöyryytys voivat lyhyellä tähtäyksellä tuottaa tulosta, pitkällä tähtäyksellä ei.

Toimeksiannoissaan Esa Saarinen pyrkii synnyttämään elämänuskoa, innostusta, ajattelun liikettä, ihmisten välistä arvostusta, ja uskoa arkiluovuuteen. Tavoitteena on vahvistaa jokaisen ihmisen myönteisiä vahvuuksia, ja että jokainen tilaisuuteen osallistunut saisi nostetta itselleen ihmisenä.

Video

Pressikuvat

Esa Saarinen

Esa Saarinen

Filosofi

Valokuvaaja: Aki Rask

Hae

Hae tapahtumaasi sopivia puhujia & juontajia. Käytä tarkennettua hakua, mikäli haluat tarkentaa hakukriteerejä.

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2