Heikki Ahopelto
Keittiömestari Heikki Ahopellon korkea ammattitaito ja aito omistautuminen lähiruoalle ovat tehneet hänestä laajalti arvostetun ja tunnetun alan ammattilaisen. Heikille puhtaan ruoan tuottaminen on elämäntapa, jota voidaan kutsua myös elämäntyöksi. Kaiken takana on aito kotiseuturakkaus.
Heikki on tunnettu lähiruokaideologian sanansaattajana sekä tuttu kasvo mm. TV-sarjastaan Heikin lähiruokaa, tuotantokaudet 1-3 (Nelonen Media 2010–2014). Heikin mielestä kokin tulee tietää, miten käyttämänsä raaka-aineet on tuotettu. Hyvää ruokaa pitää pystyä valmistamaan niin, ettei siihen vaadittavia raaka-aineita ole tuotettu millä hinnalla hyvänsä. Innovatiivinen ja ahkera Heikki on uransa aikana ollut monessa mukana. Vuodet, yli kaksikymmentä vuotta, on kulunut hyvän ruuan parissa, josta suurin osa keittiömestarina huippuravintoloissa (Näsinneula 1996–2007, Henriks 2007–2008, Masuuni 2008–2010), alaisina ja oppilaina suuri joukko nykyisiä alan huippuammattilaisia.
Heikki puhuu mielellään kuulijoille omaan kokemuspohjaansa peilaten esimerkiksi seuraavista aiheista: kaikki puhtaaseen ruokaan ja lähiruokaan liittyvät aiheet, ruokakori ja arjen valinnat, valveutunut ruoanlaitto, tuotekehitys ja brändäys elintarvikealalla, yrittäjyys ja sen ilot ja surut (useita omakohtaisia kokemuksia myös pettymyksistä ja epäonnistumisista, ja mm. konkurssista).