Helka Pirinen

Jokainen työntekijä ansaitsee hyvää johtamista ja hyvän työelämän.

Mba, Fk, Tietokirjailija

Helka Pirinen

Inspiroiva huippupuhuja, yli 20 vuoden kokemuksella!

Helka Pirisen erityisosaamista on muutosjohtaminen. Hän on kirjoittanut suositun Esihenkilö muutoksen johtajana -kirjan. Helka puhuu aiheesta niin johtajille, esihenkilöille kuin työyhteisöille.

Helka Pirinen sparraa muutosjohtamisen taitoja sadoille johtajille vuosittain niin Suomessa kuin ulkomailla. Tietokirjailijana Helka käyttää omia tutkimuksiaan ja viitekehyksiään, jotka antavat ajatteluun uusia ulottuvuuksia. Helkan puheesta kuuluu kokemus ja näkemys. Helka on innostava puhuja, jonka puheen sisällöt ovat mielenkiintoisia ja ajatuksia herättäviä.

Hän puhuu rohkeasti vaikeistakin aiheista; höystäen niitä tarinoiden ja huumorin keinoin. Motivaatio-puheenvuoroja Helka pitää aiheista kuten työn ilo ja draivi, tiimityö ja voittajajoukkue, toksinen työilmapiiri, ja kuinka se parannetaan, itsensä johtaminen ja elämänhallinta, ihminen digitalisaatiossa, tunneäly työssä ja psykologinen turvallisuus.

Puheenvuorossaan Helka korostaa rohkeaa, innostavaa ja inhimillistä johtamista. Työyhteisöjä hän rohkaisee luomaan yhteisön, heimon, tekemään joustavasti yhteistyötä ja hyväksymään toinen toisemme sellaisen kuin olemme. Muutosten myllerryksessä Helka puhuu myös armollisuudesta ja siitä, että tulee hyväksyä myös epäonnistumiset, joista useimmin opimme eniten.

Helka puheenvuoro on aina räätälöity asiakkaan tarpeiden mukaan. Helka on tyyliltään suora, käytännönläheinen ja samalla inhimillinen ja ratkaisukeskeinen.

Helka on toiminut tulosvastuullisena johtajana globaaleissa konsulttiyhtiöissä, People & Performance-palveluiden maajohtajana (Principal) Capgemini Consulting, People & Change maajohtajana (Senior Manager) KPMG:llä. Hän on johtanut vaativia muutos- ja transformaatiohankkeita asiakkailleen sekä Suomessa että ulkomailla. Hän on toiminut urallaan liikkeenjohdon konsulttina, toimittajana, HR managerina ja koulutussuunnittelijana.

Esihenkilönä hän kasvattanut bisneksiä, kansainvälistänyt yrityksiä, vienyt IT- yrityksen pörssiin ja toiminut startupissa hallituksen puheenjohtajana. Helka on myös joutunut irtisanomaan ihmisiä, mikä on ollut hänen uransa kovin kokemus. Helka johtaa perustamaansa yhtiötä, People & Leadership Consulting Oy:tä. Hänen asiakkaansa ovat suomalaiset ja globaalit yritykset eri toimialoilla niin Suomessa kuin ulkomailla.

Helka osallistuu yhteiskunnalliseen keskusteluun, kirjoittaa ajankohtaisista aiheista artikkeleita ja blogeja eri medioihin, tekee Suplaan All in-podcast- sarjaa innostavasta johtamisesta. Helka on koulutukseltaan kauppatieteilijä (MBA), yhteiskuntatieteilijä (toimittaja) sekä humanisti. Helka tekee puheenvuoroja suomeksi ja englanniksi, myös virtuaalisesti.

Aiheet esimerkiksi

 • Muutosjohtaminen – tee muutos houkuttelevaksi!
 • Psykologinen turvallisuus – estä toksinen työilmapiiri!
 • Uudistuminen ja tulevaisuuden johtaminen – miten valmistautua?
 • Työn ilo ja draivi – innostava työ
 • Itsensä johtaminen ja elämänhallinta – parhaat keinot hyvinvointiin
 • Hyvinvointi työssä – miten pitää hyvinvointia ja motivaatiota yllä?
 • Erilaiset ihmiset ja toimiva tiimityö – yhdessä syntyy tulosta!
 • Vaikuttava vuorovaikutus ja erilaiset ihmiset
 • Ihminen ja digitalisaatio – miten työ muuttuu?
 • Luovuus ja kokeilukulttuuri – ole utelias!
 • Sote-alan tulevaisuuden johtaminen
 • Esihenkilö muutoksen johtajana
 • Tulevaisuuden johtaminen – muutos ja voittajajoukkueen luominen
 • Muutokset ovat äärettömiä – miten johtaa muutoksia?
 • Tulevaisuuden työelämä – tulevaisuus, tekoäly ja pelkobingo, miten johtaa ihmisiä muutoksissa?
 • Tunneälykäs muutosjohtaminen
 • Psykologinen turvallisuus, vuorovaikutus ja tiimityö – miten luodaan yhteisöllisyys?

Video

Pressikuvat

Artikkelit

Helka Pirinen

Helka Pirinen

Esihenkilö- ja työelämävalmentaja

Valokuvaaja: Leena Koskela

Hae

Hae tapahtumaasi sopivia puhujia & juontajia. Käytä tarkennettua hakua, mikäli haluat tarkentaa hakukriteerejä.

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2