Henri Alén
Ravintola- ja ruokamaailman moniottelija joka uskoo ikuiseen positiivisuuteen
Henri Alen on ravintoloitsija ja kokki, jolla on lusikka monessa sopassa. Ravintoloista tunnetuimpia on Muru, Pastis ja Finnjävel. Televisiosta Henri on tuttu niin MasterChef Suomesta, Sokkokokista kuin Ylen "Voiko tätä syödä?" ohjelmasta.
Henri Alen on lähes 30-vuotisella urallaan nähnyt ravintolamaailman nousut ja laskut. Finanssikriisit, korona-pandemiat sekä tempoilevat ruokatrendit. Hektinen ala on opettanut mentaalista kestävyyttä mutta myös johtajuutta. Henriä on ruoan lisäksi aina kiehtonut se miten tiimistä saa parhaat puolet irti, niin hyvinä aikoina kuin kriisin keskellä, ja mikä ruokkii luovuutta. Lisäksi Henri Alen on kirjoittanut 4 keittokirjaa ja useita artikkeleita lehtiin.
Utelias kokki on istunut niin maa- ja metsätalousministeriön pöydässä ratkomassa ruokaketjujen haasteita, kuin ollut mukana VTT:n hankkeissa oppimassa uusista kasviproteiineista. Korona-pandemian aikana Henri antoi ravintolansa virus-tutkimuksen käyttöön. Kun tekee paljon – oppii paljon, sanoo Henri.
Aiheet esimerkiksi
- Luovuus ja ongelmien ratkaisu ravintolamaailmassa
- Mitä pandemia opetti ravintoloitsijalle?
- Miksi epäonnistuin? Tarinoita omista epäonnistumisista ja niistä toipumisesta