Jarno Alastalo
Valoa teknopaniikin varjoihin
Miten digitaaliset yhteisöt ja teknologiat muovaavat nuorten maailmaa?
Teknopaniikki iskee yleisesti puhuttaessa nuorista, somesta ja tekoälystä. Mutta lopulta hätäilyssä ei ole kyse nuorista, vaan aikuisten epävarmuudesta ja kyvyttömyydestä ymmärtää muuttuvaa maailmaa ja uusia teknologioita. Jarno Alastalo tietää miksi huolet jyräävät usein todellisuuden digitaalisessa maailmassa, jolloin digitaalisten sisältöjen hyödyt jäävät sivuun.
Jarno Alastalo on yksi harvoista Suomessa, joka on rakentanut yli miljoonan käyttäjän sosiaalisen median palvelun ja syventynyt siten digitaalisten yhteisöjen monimuotoiseen maailmaan. Hän on some-palveluiden rakentaja, tietokirjailija, sosiaalinen introvertti ja YLE Radio Suomen sekä maakuntalehtien mukaan Suomen johtava kissavideoasiantuntija.
Jarno on intohimoinen puhuja, joka tuo maanläheisen näkökulman digitaaliseen kulttuuriin. Hänen esityksensä käsittelevät monipuolisesti aiheita, kuten sosiaaliset suhteet ja identiteetti somessa, mielen hyvin- ja pahoinvoinnin ja digitaalisuuden vaikutukset toisiinsa, tulevaisuuden näkymät digitalisaation ja tekoälyn saralla, sosiaalisten yhteisöjen rakentaminen digitaalisessa maailmassa, digitaalinen nuorisotyö, pimeä netti ja oudot tyypit. Jarno on luennoinut näistä aiheista vuosien saatossa yli 3000 ihmiselle niin Suomessa kuin muualla maailmalla. Hän on myös kirjoittanut tositarinakirjat Pimeä netti (2017) ja Sometarinoita Suomesta (2015) ja Oudot tyypit (2020).
Jarnon esitykset eivät ainoastaan välitä tietoa, vaan ovat myös visuaalisesti näyttäviä ja hyvin rytmitettyjä. Hänellä on syvällinen ymmärrys siitä, miten digitaalinen maailma vaikuttaa meihin kaikkiin, erityisesti nuorten näkökulmasta.
Jarno Alastalo ei ainoastaan puhu digitalisaatiosta, hän elää sitä ja tuo mukanaan tuoreita näkökulmia ja käytännön kokemusta. Hänen monipuolinen taustansa Aller Median verkkoliiketoimintajohtajana, Suomi24-yhteisön perustajana, Heimo-some-startupin rakentajana ja tekoälyn luovana osaajana, tekee hänestä kiinnostavan ja kokeneen puhujan, jonka esitykset jättävät kuulijoihin vaikutuksen.
Jarno uskoo vahvasti, että digitaalisten yhteisöjen ja tarinoiden voimalla voimme muuttaa maailmaa parempaan suuntaan.
Aiheet esimerkiksi
- Sosiaalinen media ja hyvinvointi (yksinäisyys, vertaistuki, mielenterveys)
- Tekoälyn mahdollisuudet nuorisotyössä
- Uusien teknologioiden aiheuttama teknopaniikki
- Digitaalisten yhteisöjen luominen, niiden merkitys ja keskustelukulttuuri
- Nuorten digikäyttäytyminen
- Pimeän netin monet puolet
- Sosiaaliset suhteet ja identiteetin rakentaminen somessa
- Tulevaisuus, digitaalisuus, tekoäly ja työn muutos
- Kissavideoiden merkitys mielenterveydelle
- Digitalisaation vaikutus ympäristöön ja ilmastonmuutokseen