Vuoden Puhuja 2022 -voittajat on julkistettu! Lue lisää

Jenni Janakka

Näyttelijä, käsikirjoittaja

Jenni Janakka

Kirjoittaja, kolumnisti ja puhetaiteilija

Jenni aloitti uransa näyttelijänä, ja on tehnyt rooleja esimerkiksi elokuvissa 8-pallo, Vares - Huhtikuun tytöt sekä Luokkakokous, ja televisiosarjoissa Pelimies ja Koukussa. Hän on myös juontanut yli sataa yritystilaisuutta sekä väliaikaohjelmaa Jokereiden kotiotteluissa kaudella 2015-2016.

Vuonna 2016 valmistui hänen esikoisromaaninsa käsikirjoitus, joka yhtenä teemana oli minäkuva. Kirjoittajana Jenni on tutkinut paljon kulttuurin tarjoamia käsityksiä ja stereotypioita. Kulttuuri, joka on kaikkea sitä, mitä on ympärillämme. Se, mitä vanhemmat siirtävät lapsilleen, ystävät toisilleen, mikä täyttää älypuhelimemme, mistä lauletaan ja runoillaan.

Kirjoittajana Jenni Janakan käden jälki näkyy oman blogin lisäksi myös Nelosen suositussa viihdeohjelmassa Hyvät ja huonot uutiset, jonka käsikirjoittajaksi Jenni siirtyi kaudella 10.

Röyhkeyskoulu
Syksyllä 2017 Jenni Janakka lanseerasi Röyhkeyskoulu -nimisen tapahtuman, joka sai välittömästi osakseen suurta kiinnostusta. Luentomuotoisessa tilaisuudessa Jenni purkaa palasiksi kulttuurin tarjoamia oppeja, joita otamme vastaan kyselemättä. Idea Röyhkeyskoulusta syntyi Jennille erään palaverin yhteydessä. Keskustelussa naisilla toistuivat lauseet kuten "en mä sit kehdannut..." ja "olis siinä kai sit pitänyt..." Jenni ymmärsi, että tarvitsemme lisää röyhkeyttä. Kuinka paljon osaamista jää käyttämättä, kun ei uskalleta tai tajuta tuoda sitä esille. Mikä on stereotypiauhka? Miten se vaikuttaa meihin? Miksi ruotsalaiset osaavat nousta 5-1 tappiosta ja voittaa meidät? Mikä merkitys kielellä on? Entä kuinka olla pikkasen röyhkeämpää?

Röyhkeyskoulussa keskitytään tunnistamaan, miten jokaisessa meistä asuu "kiltti tyttö" ja kuinka se rajoittaa mahdollisuuksiamme toteuttaa omaa potentiaaliamme. Tämän tiedostamisen jälkeen on helpompaa laittaa röyhkeästi rinta rottingille ja toimia toisin. Tarkoitus ei ole lietsoa kusipäiseen käyttäytymiseen vaan tarjota lääke kiltin tytön syndroomaan.

Kansainväliset tieteen tutkimukset tukenaan Jenni avaa katsomaan omaa olemista uudesta kulmasta. Teräviä, oivaltavia ja hauskoja ajatuksia mehukkaasti ja röyhkeesti.

Jennin luentoaiheita ovat mm.
- Ihmisten kohtaaminen ja vuorovaikutus
- Tasa-arvo
- Luovuus
- Ennakkoluulot, stereotypiat
- Esiintymiskoulutukset

Video

Pressikuvat

Jenni Janakka

Jenni Janakka

Kirjoittaja

Palvelumuotoilu

Vuorovaikutusvalmennus

Hae

Hae tapahtumaasi sopivia puhujia & juontajia. Käytä tarkennettua hakua, mikäli haluat tarkentaa hakukriteerejä.

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2