Johan Jörgensen

Johan Jörgensen

Vem bestämmer vad vi ska äta i framtiden? Ja, inte är det du inte.

Johan Jörgensen är Sveriges egen Mr. Foodtech och en ledande auktoritet inom den pågående disruptionen inom matsektorn.

Johan Jörgensen föreläser i Sverige och internationellt, inför stora grupper och i stängda styrelserum samt har svårt att hålla tyst om vad han tycker. Han har en bakgrund som journalist, entreprenör och investerare, men känns mest som en aktivist. Han är partner i Sweden Foodtech, som ligger bakom stora delar av foodtech-revolutionen i Sverige och Norden. Han är även delägare till Smaka på Stockholm-festivalen, en av världens största och mest framtidsinriktade matfestivaler.

Johan ser varje talaruppdrag som ett hedersuppdrag och som ett tillfälle att knuffa en ny publik i riktningen framtiden, vare sig de vill eller inte. Helst om det handlar om det globala matsystemet, världens största sektor och en som håller på att döda planeten med alla som bor på den. Maten är kort sagt det nya klimatet och när vi sitter på hemmet om några decennier kommer vi att nickande säga att omställningen av matsystemet var det som definierade vår tid. Ser vi inte det beror det på att vi är döda. Det är bråttom nu.

Det är inte bara undergång vi ser framför oss. Vi kan producera mat av koldioxid, odla kött i tankar och få en personligt skapad middag producerad av 3D-printers. Allt drivs av data, tech och innovation. I framtiden är mat inte en produkt utan definieras av sin data, liksom vi själva. Den datan kommer att hamna hos helt nya aktörer. Därför är det dags att sluta fråga vad det blir till middag och börja fundera över vem det är som bestämmer vad vi äter.

Du kommer att gå från Johans föreläsning nedbruten, upplyft och med nya fascinerande saker att berätta för dina släktingar och grannar. Om du är i matsektorn kommer du att lämna rummet med en rad existentiella frågor att ta tag i, men det är ju bättre att börja umgås med de frågorna innan det är för sent.

Pressikuvat

Johan Jörgensen

Johan Jörgensen

Foodtechexpert

Hae

Hae tapahtumaasi sopivia puhujia & juontajia. Käytä tarkennettua hakua, mikäli haluat tarkentaa hakukriteerejä.

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2