Johanna Huhtamäki

Kukaan ei voi etukäteen tietää, mitä kaikkea voimme oppia ja saavuttaa sinnikkäällä harjoittelulla, innostuksella ja oikealla ajattelutavalla.

Johanna Huhtamäki

Menestys, ajattelumallit, motivaatio

Johanna Huhtamäki on väitöstutkija, joka tutkii menestyksen mahdollistavia ajattelumalleja, tietokirjailija, positiivisen ja valmentamisen psykologian maisteri (MAPPCP), tuotantotalouden diplomi-insinööri, ammatillinen opettaja ja menestys- ja motivaatiovalmentaja. Positiivisen psykologian maisteritutkinnon Johanna on suorittanut Itä-Lontoon yliopistossa.

Vakavan sairastumisen myötä Johanna joutui kohtaamaan elämän rajallisuuden. Hän päätti, että mikäli selviäisi, hän omistasi jatkossa elämänsä unelmiensa tavoitteluun. Tämä päätös johti Johannan tutkimaan menestystä ja sitä, miten omien unelmien saavuttaminen olisi mahdollista jokaiselle olosuhteista ja lähtökohdista riippumatta. Johannan jätettyä uransa esimies- ja johtotehtävissä, hän keskittyi auttamaan yksilöitä ja organisaatiota menestymään ja saavuttamaan potentiaalinsa. Hänen suurena intohimonaan on auttaa ihmisiä löytämään oman valonsa ja loistamaan.

Puhujana Johanna innostaa, luo toivoa ja haastaa kuulijansa kohti uudenlaista ajattelua. Hän yhdistää kiehtovalla ja luovalla tavalla vahvan tieteellisen ymmärryksen arjen kokemuksiin. Johanna on saanut erityisesti kiitosta kyvystään saada tieteellisen tiedon elämään arjessa selkeällä ja konkreettisella tavalla, joka synnyttää muutokseen johtavia oivalluksia niin yksilö-, tiimi- kuin organisaatiotasollakin.

Laajan tutkimuspohjansa ansiosta Johanna on monipuolinen puhuja. Hänen suosituimpia aiheitaan ovat positiivinen johtaminen, erilaiset hyvinvoinnin ja hyvän elämän teemat, tunteiden johtaminen työssä, merkityksellisyys, positiivinen kommunikaatio ja vuorovaikutus, kiitollisuus, mielen ja ajattelun voima sekä useat muut positiivisen psykologian teemat. Johannaa voidaan pitää kiitollisuuden tieteellisen näkökulman pioneerina ja puolestapuhujana Suomessa. Hän on pitänyt useita työpajoja ja puheenvuoroja kiitollisuudesta erilaisille organisaatioille ja yksilöille.

Johanna haastaa positiivisella otteella monia vallalla olevia ajattelumalleja ja johtamisen periaatteita. Hän uskoo vahvasti, että organisaatioiden tulevan menestyksen saavuttamiseksi tarvitaan uudenlaista ajattelua, osaamista ja toimintamalleja. Tarjotakseen kestävän menestyksen mahdollistavia työkaluja Johanna onkin kehittänyt tieteeseen pohjautuvan positiivisen johtamisen ja kukoistavien organisaatioiden koulutusohjelman sekä Suomen ensimmäisen positiivisen HR:n koulutusohjelman yhdessä Saana Rossin kanssa. Koulutusohjelmat ovat osana Suomen suurimpien kesäyliopistojen ohjelmistoa.

Johanna on kirjoittanut kolme kirjaa, joista viimeisin Pakkopositiivisuudesta tasapainoon (Otava) julkaistiin elokuussa 2021. Kaksi aiempaa kirjaa Johanna on kirjoittanut yhdessä Vappu Pimiän kanssa. Valon antajat – Kiitä unelmasi todeksi (Otava 2019) on myynyt tuhansia kappaleita ja vuonna 2019 kirja äänestettiin vuoden äänikirja finalistiksi.

Aiheet esimerkiksi

 • Positiivinen johtaminen – kaaoksesta kukoistukseen
 • Enemmän vähemmällä – miten samanaikaisesti tuetaan hyvinvointia ja mahdollistetaan parempi suorituskyky
 • Pahoinvoinnin poistamisesta hyvinvoinnin tukemiseen
 • Kiitollisuus ja positiivisuus – suuret voimavarat vai turhaa toiveajattelua
 • Vahvuuksien voima minussa ja muissa
 • Pintajohtamisesta syvään päätyyn
 • Työelämän piilotettu potentiaali – johda tunteet voimavaroiksi
 • Merkityksellisyys – miksi sillä on merkitystä
 • Onnellinen työyhteisö – menestynyt työyhteisö. Totta vai tarua?
 • Tavoitteiden voima – mahdottoman mahdollisuus
 • Merkityksellisyys – miksi sillä on merkitystä
 • Resilienssin johtaminen työssä
 • Sisäinen motivaatio – miksi se minua liikuttaa?

Pressikuvat

Johanna Huhtamäki

Johanna Huhtamäki

Väitöstutkija, DI, tietokirjailija

Hae

Hae tapahtumaasi sopivia puhujia & juontajia. Käytä tarkennettua hakua, mikäli haluat tarkentaa hakukriteerejä.

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2