Juska Salminen
Valokuvaaja: Markku Nykänen

Juska Salminen

Musiikki ja mielenterveys

Jussi-Mikko "Juska" Salminen on nuorisotyön ammattilainen, jossa hän hyödyntää vahvasti taustaansa musiikki- ja media-alalla.

Kosketinsoittajana hän pääsi kokemaan yhden Suomen tunnetuimman yhtyeen HIM:n nousun kansainväliseen suosioon. Juska on uransa aikana esiintynyt satojen tuhansien ihmisten edessä. "Join Me"-kappaleen sisältävä levy Razorblade Romance on myynyt Suomessa yli 100 000 kappaletta, ja muualla maailmassa kaksi ja puoli miljoonaa kappaletta.

Juskasta sanottua:

Juskan tarinasta välittyy vaikuttavalla tavalla inhimillisyys, oman elämän haasteet ja niistä selviytyminen. Elämäntarinan jakamisessa on voimaa. Juskan kuuntelemisesta hyötyvät nuoret ja vähän vanhemmatkin. Uskon, että (työ)elämä on meille kaikille parempi paikka, jos uskallamme jakaa kokemuksiamme, vaikeita ja hyviä. Kenenkään elämäpolku ei ole lineaarinen suora, vaan se sisältää monenlaisia reittejä. Aina on mahdollisuus muuttaa halutessaan suuntaa." – Tanja Mäkelä, projektipäällikkö, XamkMä uskon, että kaikki nuoret tykkää tollaista hommista, jossa kertojalla on kokemusta. Ja on siistii huomata, että vaikka on kuinka kuuluisa niin silti tuli sellainen kuva, että on tosi jalat maassa ja halus oikeesti kertoo oman tarinansa ja auttaa sen kautta meitä nuoria, jolla on vaikeeta. – Nuori, lastensuojeluJuska on esimerkki siitä, että kuka tahansa voi nousta rokkimaailman huipulle. Nousu oli nopea, mutta kokemattomuus johti syöksykierteeseen. Väistämätön loppuunpalaminen johti raskaaseen masennukseen. Hänen tarinansa kertoo musamaailman hurmoksesta, isosta menetyksestä ja taistelusta mielenterveyden järkkymisen ristiaallokossa.

Juska on käynyt läpi seitsemän vuoden lapsettomuuden. Matkalle mahtui myös adoptiovalmennuksen keskeyttäminen mielenterveystaustan vuoksi. Juska on Lapsettomien yhdistys Simpukka ry:n hallituksen jäsen. Yhtenä missiona hänellä on tuoda avoimesti tahattomaan lapsettomuuteen miehen kokemuspohjainen näkökulma.

Lisäksi Juska on rautainen ammattilainen haastattelijana ja tapahtumien juontajana.

Aiheet esimerkiksi

  • HIM – ikuinen kunnia ja taakka
  • Musiikki ja mielenterveys
  • Kaikki nuoret haluu olla julkkiksii?
  • Itsensä löytäminen
  • Lapsettomuusreitti

Pressikuvat

Artikkelit

Juska Salminen

Juska Salminen

Muusikko

Valokuvaaja: Markku Nykänen

Hae

Hae tapahtumaasi sopivia puhujia & juontajia. Käytä tarkennettua hakua, mikäli haluat tarkentaa hakukriteerejä.

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2