Juska Salminen
Valokuvaaja: Nadi Hammouda

Juska Salminen

Käännä epäonnistumiset onnistumisiksi

"Jussi-Mikko "Juska" Salminen on muusikko ja työskentelee nykyään kulttuurisen nuorisotyön parissa. Kosketinsoittajana hän pääsi kokemaan yhden Suomen tunnetuimman yhtyeen HIM:n nousun kansainväliseen suosioon. Juska on uransa aikana esiiintynyt satojen tuhansien ihmisten edessä. "Join Me"-kappaleen sisältävä levy Razorblade Romance on myynyt Suomessa yli 100 000 kappaletta, ja muualla maailmassa kaksi ja puoli miljoonaa kappaletta.

Juska on esimerkki siitä, että kuka tahansa voi nousta rokkimaailman huipulle. Nousu oli nopea, mutta kokemattomuus johti syöksykierteeseen. Väistämätön loppuunpalaminen johti raskaseen masennukseen. Hänen tarinansa kertoo musamaailman hurmoksesta, isosta menetyksestä ja taistelusta mielenterveyden järkkymisen ristiaallokossa. Vasta viime vuosina työskentely nuorten parissa on avannut Juskalla syvempää merkitystä koko tapahtumaketjulle; oma "epäonnistuminen" voi muodostua myöhemmin elämässä onnistumiseksi."

Aiheita:

HIM - ikuinen kunnia ja taakka

Vielä kahden vuosikymmenen jälkeen, Juska saa päivittäin faneilta viestejä sosiaalisen median kautta. Erilaiset haastattelu- ja fiittauspyynnöt tuovat mielihyvää, mutta menneisyys on myös kivireki. Bändistä eroamisen jälkeiset raskaat vuodet rakensivat kokonaisuuden, joka oli syynä adoptioprosessin keskeytymiseen. Juska kertoo, kuinka ihminen pystyy selviämään menneisyytensä kanssa.

Musiikki ja mielenterveys

Onko "hullu artisti" klisee? Juska antaa vastauksia siihen, miten herkkyys ja luovuus itsessään voivat horjuttaa taiteilijoiden mielenterveyttä. Menestys voi luoda tyhjiön, jota pystyy täyttämään vain alkoholilla tai muilla päihteillä. Juska pääsi huipulle osittain sosiaalisten taitojensa avulla ja puhuu siitä, miten rajalliset soittotaidot voivat johtaa romahdukseen.

Kaikki nuoret haluu olla julkkiksii?

Juska on esimerkki niistä elokuvien ja satukirjojen tarinoista, joissa sattumusten kautta reitti aukeaa tähtiin. Armoton HIM-fani pääsi soittamaan yhtyeeseen kansainvälisen nousukiidon aikana, ja koki sen, mikä on vain monien haaveissa. Juska tuo oman tarinansa kautta esille sen, miten unelmat ja todellisuus tähtikartalla kohtasivat. Nuoret haaveilevat julkisuudesta. Juskan kokemus rokkimaailmassa on opettanut sen, että se ei ole työtä, vaan oman erikoisosaamisen sivutuote.

Itsensä löytäminen

Juska kertoo siitä, miten ympyrä sulkeutui hänen kohdallaan HIM:in viimeisen keikan jälkeen. Bändistä eroamisen jälkeiset 20 vuotta pitivät sisällään monisyisen reitin, jossa hän joutui useasti kohtaamaan itsensä peilistä, jossa takaisin katsoi vieras ihminen. Juska kertoo tarinan siitä, miten nuori mies luisui erikoisen tapahtumareitin kautta eri suuntiin, ja löysi vuosien vuoristoradan jälkeen itsensä sieltä mistä oli lähtenytkin; sekä kotikaupungista että itsestään.

Pressikuvat

Juska Salminen

Juska Salminen

Muusikko

Valokuvaaja: Markku Nykänen

Hae

Hae tapahtumaasi sopivia puhujia & juontajia. Käytä tarkennettua hakua, mikäli haluat tarkentaa hakukriteerejä.

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2