Kari Aihinen
Suomalaisen ruokakulttuurin ja hyvinvoinnin asialla
Kari Aihinen tunnetaan erityisesti MTV3-kanavan Kaappaus keittiössä -ohjelmasta. Siinä Kari on suomalaisen ruokakulttuurin ja hyvinvoinnin asialla, matkustaen joka viikko tavalliseen perheeseen laittamaan ruoka-asiat kuntoon.
Kari Aihinen tunnetaan myös suosituista Kokkisodasta, Illallinen äidille ja Masterchef ohjelmista. Yrittäjänä hän on toiminut vuodesta 2019 ja pyörittää tällä hetkellä eläväistä Roster-ravintolaa Turussa. Kari omaa vahvan urheilutaustan ja hän horjuikin pitkään kokin ammatin ja salibandy-valmentajan uran välillä. Kahden ammatin yhdistäminen oli kuitenkin hankalaa: valmentajan töitä piti tehdä päivisin, kokin iltaisin, jopa öisinkin. Pelireissut pitivät pois keittiöstä, eivätkä työnantajat tykänneet. Lopulta Kari teki valinnan, ja ruoka voitti urheilun.
Ravintola-alan opintojen jälkeen Kari Aihinen aloitti Turussa työt Aura Golfissa, ja sieltä hän siirtyi Pizzeria Dennikseen, jossa työskenteli neljä vuotta. Dennikseltä hän vaihtoi kylpylähotelli Caribiaan, ja sieltä tie vei Helsinkiin. Helsingissä hän on työskennellyt muun muassa Radisson SAS Plazassa ja Chez Dominiquessa. Savoyhin hän päätyi vuoden 2000 alusta.
Kari Aihinen on myös tehnyt urallaan viisi keittokirjaa Matkalla huipulle, Kaappaus keittiössä, Kape 24/h, Kapen parhaat, Kape ja Jaska mestari otteessa.