Kari Ketonen

Meidän täytyy antaa itsellemme vapaus kokea kaikki tunteemme ja kokemuksemme.

Käsikirjoittaja, ohjaaja

Kari Ketonen

Oman karisman löytäminen

Kari Ketonen on helsinkiläinen yhden lapsen isä. Koulutukseltaan hän on teatteritaiteen maisteri (MA), ylemmän erityistason psykoterapeutti (YET) ja mustan vyön judoka (1. dan). Viimeiset kolmekymmentä vuotta Kari on työskennellyt näyttelijänä, ohjaajana, käsikirjoittajana, valmentajana ja puhujana. Hän on esiintynyt miljoonayleisölle suorissa tv-lähetyksissä, tehnyt taiteellisesti kunnianhimoista teatteria sekä ohjannut ja käsikirjoittanut menestyneitä ja palkittuja tv-sarjoja (Ketonen ja Myllyrinne, Luottomies). Syksyllä 2022 elokuvateatterissa sai ensi iltansa elokuva "Häät ennen hautajaisia", jossa Kari toimi ohjaajana ja käsikirjoittajana. Elokuvan vastaanotto on ollut positiivinen sekä kritiikkien että katsojalukujen valossa.

Olen kohdannut työssäni monenlaisia haasteita. Mikään ei ole ollut helppoa. Yksi asia on noussut itselleni lopulta keskeiseksi. Ikään kuin haasteeksi kaikkien haasteiden takana. Nimittäin autonomisen hermoston toiminta. Kun puhutaan stressistä, ahdistuksesta, jännittämisestä, hermojen hallinnasta, yliajattelusta, paineensiedosta, tunnetaidoista, läsnäolosta, ylivireystilasta, vagushermosta, psykosomaattisista oireista, burn-outista, ylikunnosta, palautumisesta, jaksamisesta, kehon ja mielen yhteydestä, resilienssistä, psykologisesta turvallisuudesta, tunnejohtamisesta, vuorovaikutuksesta tai vaikkapa anti-fragiliteetista , kyse on pohjimmiltaan juuri autonomisen hermoston toiminnasta. Tai toimimattomuudesta.

Autonominen hermostomme on nimensä mukaisesti itsenäinen, ei-tahdonalaisesti reagoiva säätelyjärjestelmä, joka ohjaa elintoimintojamme, tunteitamme ja yleistä vireystilaamme. Kun autonomisen hermoston toiminta häiriintyy pitkäkestoisen stressin, sairauksien, vammojen, ylikuormituksen tai psyykkisen tai emotionaalisen trauman seurauksena, menetämme ison osan luontaisesta toimintakyvystämme.

Tämän toimintakyvyn palauttaminen ja laajentaminen on mahdollista, kun ymmärrämme, miten ja miksi autonominen hermosto toimii niinkuin se toimii ja millä periaatteilla ja menetelmillä sitä on mahdollista askel askeleelta muokata sellaiseksi, että sen toiminta paremmin tukee kulloisiakin tavoitteitamme.

Minua on aina ohjannut palava halu lisätä ymmärrystäni suhteessa ihmiseen. Niin näissäkin asioissa. Motivaattoreinani ovat toimineet sekä uteliaisuus että tarve ratkoa oman jaksamiseni ja hyvinvointini haasteita. Niitä muuten on riittänyt. Olen ollut hyvin stressialtis, taipuvainen ahdistukseen ja depressioon ja olen mennyt helposti innostuessani tai haasteiden edessä ylikierroksille. Tämä on hyvin kuluttavaa.

Oikoteitä onneen ei ole. Itse olen kymmenien vuosien aikana systemaattisesti tutkimalla, harjoittelemalla, opiskelemalla ja useita harhapolkuja kolunneena lopulta löytänyt menetelmät ja tavat asteittain uudelleenohjelmoida hermostoani ja siten pikkuhiljaa laajentaa omaa mukavuusaluettani niin, että pystyn nyt viisikymppisenä kantamaan moninkertaisen työkuorman aiempaan verrattuna. Ja vieläpä nauttimaan elämästä.Kuinka tämä uudelleenohjelmointi sitten tapahtuu? Kari on koonnut aiheesta kaiken oleellisen tiedon "Karisma" -luennon alle.

Miksi "Karisma"? Koska karisma on jokaisen menestyvän esiintyjän, johtajan, poliitikon, myyjän, asiakaspalvelijan ja kenen tahansa vuorovaikuttajan ydintaito. Karisma syntyy ennen kaikkea kyvystä säilyttää tietoinen läsnäolo paineen alla. Toisin sanoen kyvystä säilyttää rauhallinen autonomisen hermoston tila stressaavissa ympäristöissä ja tilanteissa. Kun ihminen pystyy pelottomana, selväjärkisenä, rentona, valppaana ja tietoisena itsestään ja ympäristöstään kohtaamaan tilanteet oman ainutlaatuisen persoonansa kautta, on vaikutelma yhtaikaa luottamusta herättävä ja magneettinen, mutta samalla vaivaton ja välitön.

Vuosien ajan Kari on kiertänyt Suomea kertomassa ihmisille näitä oppeja. Hän antaa selkeät, konkreettiset ohjeet siihen, miten voi itse harjoittelemalla oppia paremmaksi esiintyjäksi, parantaa vuorovaikutustaitojasi ja stressinsietoasi, kehittää luovuuttasi ja parantaa toimintakykyäsi paineen alla. Tai jos haluat ylipäätään löytää tapoja ottaa potentiaalisi täydemmin käyttöön, tämä luento on juuri sinulle. Available also in english.

Aiheet esimerkiksi

 • Karisma
 • Stressinsieto, työssä jaksaminen
 • Esiintyminen, esiintymisjännitys
 • Kehon ja mielen yhteys
 • Hengittäminen
 • Tunnetaidot
 • Läsnäolo
 • Henkinen vahvistuminen
 • Luovuus
 • Palautuminen ja resilienssi
 • Vuorovaikutus
 • Itsetuntemus
 • Henkinen ja fyysinen hyvinvointi
 • Johtajuus
Speakersforumin laatuvarmistetut valmentajat: Plan >> Do >> Check >> Act

Speakersforumin laatuvarmistetut valmentajat

Puhuja kuuluu Speakersforumin laatuvarmistettujen valmentajien joukkoon. Hänen sekä monen muun luennoitsijan teemoista löytyy lukuisia valmiita valmennuskokonaisuuksia, joista autamme konseptoimaan teille parhaiten sopivan valmennuskokonaisuuden.

Speakersforumin valmennukset perustuvat viimeisimpiin tutkimuksiin vaikuttavuudesta ja ne nojaavat aina organisaationne tavoitteisiin, strategiaan ja arvoihin. Tuloksellisuus varmistetaan kytkemällä valmennuksen suunnittelu, toteutus ja toiminnan arviointi mm. jatkuvan parantamisen PDCA-kehään - Plan (suunnittele), Do (toteuta), Check (tarkista), Act (Toimi). Asiakkaalle nimetty vastuuvalmentaja rakentaa muutosbuusterin kanssa juuri teille sopivan kokonaisuuden ja varmistaa ohjelman pedagogisen toimivuuden ja parhaiten soveltuvat sekä oivalluttavat fasilitointikeinot. Valmennukset ovat toteuttavissa sekä lähi- että etätoteutuksina.

Speakersforumin valmennuksiin kuuluu aina asiakkaalle nimetty vastuuvalmentaja, joka rakentaa yhdessä teidän ja puhujavalmentajan kanssa teille räätälöidyn kokonaisuuden ja varmistaa ohjelman pedagogisen toimivuuden ja parhaiten soveltuvat sekä oivalluttavat fasilitointikeinot. Vastuuvalmentajina toimivat yli 30v valmennusalalla työskennelleet Maarika Maury ja Jaana Tuomila.

Video

Pressikuvat

Kari Ketonen

Kari Ketonen

Näyttelijä

Hae

Hae tapahtumaasi sopivia puhujia & juontajia. Käytä tarkennettua hakua, mikäli haluat tarkentaa hakukriteerejä.

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2