Suomalaiset, puhutaanpas puhumisesta!
Kasper Kylmälä
Puhuva insinööri
Kasper Kylmälä on puheen ammattilainen, diplomi-insinööri ja kaikesta kiinnostunut nörtti. Hän valmentaa asiantuntijoita, esimiehiä ja yrittäjiä saamaan kaiken irti omista sanoistaan. Maailman loputon kiehtovuus on hänen elämänsä polttoaine.
Muutos insinööristä puhetaidon ammattilaiseksi alkoi, kuten suomalaisesta insinööristä voisi kuvitella: "Sanoja ja tunteita? Enhän minä tuollaiseen hömppään usko!" Tässä sitä sitten ollaan... Kasper Kylmälä on monissa liemissä keitetty ammattilainen. Hän on rakentanut startup-yritystä Tanskassa, johtanut omaa yhteiskunnallista järjestöä, toiminut data-analyytikkona, innoittanut tuhansia ihmisiä somekampanjoilla ja toiminut eduskunta-avustajana. Monialaisuus on puhujan valtti: Kasperilla on kyky asettua lähes kenen tahansa saappaisiin.
Jokainen puhe on Kasperille uniikki esiintyminen, kahta samanlaista yleisöä ei ole olemassa ja puhe elää yleisön tarpeiden ja fiilisten mukana. Kasper Kylmälä on humoristinen, mutta kuuntelijaa haastava puhuja ja valovoimainen esiintyjä – hänen kanssaan ahaa-elämykset kuuluvat asiaan. Kasperilla on tapana ylittää yleisönsä odotukset ja voittaa kuulijoiden sydämet, on kyse sitten puheenvuorosta, koulutuksesta tai juontamisesta.
Juuri nyt, kärjistyvän keskustelukulttuurin aikana, meidän on korkea aika pohtia omaa puhumistamme. Ei pelkästään mitä sanomme, vaan erityisesti: miksi sanomme. Useimmiten emme ole perillä sanojemme syistä, emmekä niiden vaikutuksista. Tämän Kasper tahtoo muuttaa.
Puheenvuorot saatavilla suomeksi ja englanniksi.
Aiheet esimerkiksi
- Tapahtumajuonnot aiheesta kuin aiheesta
- Puhetaito haltuun – ota kaikki irti omista sanoistasi
- Tunneäly – miten tunteet tarttuvat, vaikuttavat ja säteilevät ihmisiin ympärilläsi
- Johtajuuden sokea piste – mikä on johtajan perimmäinen tehtävä? Sanoissa ja tunteissa piilee ratkaisu
- Mikä meitä erottaa? – mistä asenteet, erimielisyydet ja polarisaatio kumpuavat
- Riitele viisaasti – riidat voivat rikkoa tai kasvattaa ihmissuhdetta, miten valitset jälkimmäisen?