Maria Lindén
Valokuvaaja: Niko Rakkolainen

Maria Lindén

Kaikki, mitä olet aina halunnut tietää Donald Trumpista ja hänen kannattajistaan

Maria Lindén tuli ensimmäistä kertaa suomalaisille tutuksi "toisena blondina", kun presidentti Donald Trump sekoitti hänet toiseen suomalaistoimittajaan, ja Lindén pääsi vitsailemaan asiasta Trumpille kansainvälisten televisiokameroiden edessä.

Parhaiten hänet tunnetaan kuitenkin television ajankohtaisohjelmien vakiovieraana, joka selittää selkeästi ja ymmärrettävästi Yhdysvaltojen politiikan kiemuroita.

Lindén työskentelee tätä nykyä Ulkopoliittisessa instituutissa Yhdysvaltojen politiikan tutkijana ja tekee Tampereen yliopistoon väitöskirjaa Yhdysvaltojen demokratian kriisistä. Aikaisemmin hän teki journalistista työtä uutistoimittajana ja uutistoimituksen esimiestehtävissä. Vuonna 2015 toimittajan työ vei hänet Yhdysvaltoihin, missä hän pääsi seuraamaan Donald Trumpin ja Hillary Clintonin kamppailua vuoden 2016 presidentinvaaleissa ja Trumpin presidenttikauden ensimmäisiä vuosia.

Lindén kirjoitti Yhdysvaltojen-vuosinaan myös tietokirjan Trumpin kansa – keitä he ovat ja miksi he rakastavat johtajaansa (Into 2020). Kirja julkaistiin hänen aiemmalla nimellään Maria Annala. Kolmesta intohimoisesta Trumpin kannattajasta kertova teos horjuttaa stereotypioita entisen presidentin ihailijoista ja auttaa ymmärtämään syvällisesti syitä, joiden vuoksi Trump nousi valtaan vuoden 2016 vaaleissa ja saattaa tehdä paluun Valkoiseen taloon vuoden 2024 vaalivoittajana.

Puhuminen ja kirjoittaminen ovat lapsesta saakka olleet Lindénin suurimmat intohimot, ja aikuisena hän on harjaantunut esiintyjänä muun muassa harrastamalla näyttelemistä ja improvisaatioteatteria sekä erikoistumalla yliopisto-opinnoissaan televisiotoimittajan työhön. Yhdysvalloissa asuessaan Lindén vihkiytyi amerikkalaisen puhetaidon saloihin osallistumalla Harvardin yliopistossa lukuisille avoimille luennoille, joiden tarkoitus oli koulia yhteiskuntatieteiden opiskelijoista vaikuttavia puhujia ja puheenkirjoittajia.

Puhujana Lindén on selkeä, suorasanainen ja valovoimainen. Hän osaa pitää kuulijan otteessaan ja höystää puhettaan mieleenpainuvin esimerkein. Hän puhuu yleisönsä huomioiden ajankohtaisista aiheista tuoreiden tietojen pohjalta ja katsoo puheissaan usein myös rohkeasti tulevaan. Tutkijana hän pohjaa puheensa tutkittuun tietoon, jonka hän osaa toimittajana esittää ytimekkäästi ja ymmärrettävästi.

Aiheet esimerkiksi

  • Yhdysvaltojen demokratia uhattuna – vaarantaako vaalivilppi vuoden 2024 presidentinvaalit
  • Vuoden 2024 vaalien ennakointia kohdeyleisölle räätälöidystä näkökulmasta viimeisimmät uutistapahtumat huomioiden
  • Yhdysvallat 2025 – mitä eri vaalitulokset merkitsisivät Suomelle, Natolle ja Euroopalle
  • Trumpin ihailijat – minkälaiset ihmiset äänestävät Trumpia ja miksi

Pressikuvat

Maria Lindén

Maria Lindén

Tutkija, toimittaja, tietokirjailija

Valokuvaaja: Niko Rakkolainen

Hae

Hae tapahtumaasi sopivia puhujia & juontajia. Käytä tarkennettua hakua, mikäli haluat tarkentaa hakukriteerejä.

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2