Mikael Saarinen

Ihminen on tunneohjautuva laji, joka välillä ajattelee.

Valokuvaaja: Mari Lehtisalo

Työelämätutkimuksen asiantuntija

Mikael Saarinen

Tunneosaamisen ja -toimijuuden merkitys työssä ja sen ulkopuolella

Mikael Saarinen on työelämätutkimuksen asiantuntija, yrittäjä ja tietokirjailija, jolla on pitkä kokemus erilaisista organisaatioiden kehittämishankkeista ja tutkimuksista.

Mikael Saarinen on työskennellyt jo yli kolmekymmentä vuotta niin yksityisellä kuin julkisella sektorilla tehtävien vaihdellessa rekrytoinnista johtamisen kehittämiseen ja opettamiseen. Työ- ja organisaatiopsykologian lisäksi hän on lyhytpsykoterapeutti ja työterveyspsykologi ja seuraa näin työelämän trendejä eri näkökulmista.

Mikael on kiinnostunut tunteista, tunneälystä, tunneosaamisesta ja tunnetoimijuudesta laaja-alaisesti. Mikael väitteli Teknillisestä korkeakoulusta esimiesten tunneosaamisesta. Työ tutkimusrahoituksen piirissä on antanut hänelle mahdollisuuden seurata aitiopaikalta Suomessa käynnissä olevaa tutkimusta niin työhyvinvoinnin, työstressin ja uupumisen, johtamisen, big datan hyödyntämisen kuin myötätunnon ja psykologisen turvallisuuden näkökulmista.

Mikael toimii myös pariterapeuttina John Gottmanin kehittämän tutkimusperusteisen mallin mukaisesti ja soveltaa siitä saatuja oppeja niin vuorovaikutuksen tutkimuksessa kuin kehittämisessä. Mikael on kirjoittanut elokuvista 2000-luvun alusta (mm. Iltalehti, Episodi ja Filmihullu) ja käyttää niitä esimerkkeinä ja kehittämisvälineinä työssään ja luennoillaan. Mikael on kirjoittanut yksin ja yhdessä eri kirjoittajien kanssa jo 13 tietokirjaa, joista viimeisimmät ovat käsitelleet tunteiden merkitystä kehossa sekä itsensä energisoimista ja innostamista.

Aiheet esimerkiksi

 • Lisää yhteisöllisyyttä tunneyhteyttä syventämällä
 • Syvempään vuorovaikutukseen yhteyttä, tukea ja yksilön tärkeyttä esille tuoden
 • Pidä huolta omista ja työyhteisösi voimavaroista
 • Työpaikan suhteet karilla: miten päästä takaisin väljemmille vesille
 • Vaikeiden tunteiden käsittely yksin ja yhdessä
 • Uskalla olla epätäydellinen ja silti vahva
 • Vaikeiden tunteiden käsittely ja myönteisten tuottaminen
 • Resilienssi: ponnistuvoimaa vaikeuksista selviämiseen
 • Tunnetaidot ja leffaterapiaa
 • Pidä huolta energiataseestasi
 • Tunteella ja järjellä niin myötä- kuin vastoinkäymisissä
 • Innostu ja innosta tunneälyllä

Pressikuvat

Mikael Saarinen

Mikael Saarinen

Tietokirjailija

Valokuvaaja: Mari Lehtisalo

Hae

Hae tapahtumaasi sopivia puhujia & juontajia. Käytä tarkennettua hakua, mikäli haluat tarkentaa hakukriteerejä.

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2