Lastenpsykoterapeutti
Mirjam Kalland
Arvostettu kasvatustieteen asiantuntija
Mirjam Kalland on kasvatustieteen tohtori, Helsingin yliopiston varhaiskasvatuksen professori, lastenpsykoterapeutti ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton puheenjohtaja. Entisen Folkhälsanin tutkijan ja lasten psykoterapeutin mukaan kansalaisjärjestön perustehtävä on säilynyt aikojen saatossa ennallaan.
2015 keväällä Helsingin yliopiston kasvatusprofessorin tehtäviin siirtynyt Kalland on toiminut myös ruotsinkielisen Sosiaalialan osaamiskeskuksen (FS Kompetenscentret) johtajana ja työskennellyt Pelastakaa lapset ry:ssä ja Vammaisten lasten ja nuorten tukisäätiössä.
Kalland on arvostettu kasvatustieteen asiantuntija, joka on perehtynyt erityisesti vanhempien ja lasten välisiin kiintymyssuhteisiin. Hän on tutkinut muun muassa äidin ja vammaisen lapsen varhaista vuorovaikutusta sekä erilaisia riskitekijöitä liittyen lasten kehitykseen ja vanhemmuuteen. Tutkijan työnsä ohella hän on toiminut lasten psykoterapeuttina sekä kouluttajana ja työnohjaajana. Mirjam on myös ollut arvostetun yhdysvaltalaisen Yalen yliopiston vieraileva luennoitsija kasvatustieteiden saralta.
Kalland on kirjoittanut Parenting and Substance Abuse -kirjaan yhdessä dosentti Marjukka Pajulon kanssa luvun, jossa he kuvaavat Suomessa kehitettyä päihde-ensikotien hoitomallia. Kyseessä on hoitomuoto, joka on suunnattu raskausaikaan ja syntymän jälkeisiin ensimmäisiin kuukausiin.
Toukokuussa 2011 Folkhälsanin tutkimuskeskus käynnisti tutkimuksen, jossa tutkijoina toimivat Kalland ja Pajulo. Siinä tutkittiin perheryhmätoiminnan vaikutuksista vanhempien ja lasten terveyteen.