Nelli Såger

Elämäntapamuutos - Haluan auttaa ja innostaa ihmisiä elämään onnellisemmin ja terveellisemmin yksi mikromuutos kerrallaan.

Valokuvaaja: Jaakko Kahilaniemi

Terveysteknologia-alan osaaja

Nelli Såger

Teknologiasta, hyvinvoinnista, terveydenhuollosta ja yrittäjyydestä

Nelli Såger on yksi Suomen viime vuosikymmenen startup-aallon tunnetuista kasvoista. Hän on ollut perustamassa kahta hyvin­vointistartupia, työskennellyt Kalifornian Piilaaksossa ja kiertänyt vuosia eri tilaisuuksissa puhumassa muun muassa kasvu­yrittäjyydestä, rohkeudesta ja elämän­muutosten tekemisestä. Nykyään Nelli toimii johtajana terveydenhuollon toimija Mehiläisen perustamassa ­BeeHealthyssä. Nelli vastaa kroonisten sairauksien digituetun hoitomallin kehittämisestä ja kaupallistamisesta. Vaikuttavuusseura Ry valitsi hoitomallin yhdeksi vuoden 2022 Vaikuttavuusteoista.

Toinen Nellin perustamista startupeista oli Fifth Corner Inc. Yhtiön YOU-app sovellus perustuu neurotieteisiin ja psykologiaan. YOU-app tukee käyttäjiään elämäntapamuutoksissa pienten, konkreettisten tekojen (micro-actions) sekä positiivisen yhteisön avulla. Sovelluksella oli huippuvuosinaan satoja tuhansia aktiivisia käyttäjiä yli sadassa maassa ympäri maailmaa. YOU-tiimi teki töitä erilaisten hyvinvointialan eksperttien, kuten Jamie Oliverin kanssa. Fifth Corner Inc. oli ensimmäinen arvostetun Piilaaksossa sijaitsevan 500 Startups - kiihdyttämön läpi käynyt suomalaisyritys. Fifth Corner Inc.:n liiketoiminta myytiin Hintsa Performance Oy:lle.

Kevät 2019 oli käännekohta Nellin elämässä. Käynnissä olivat miljoonaluokan rahoitusneuvottelut. Toukokuisena lauantaina Nelli treenasi Espoossa maantiepyöräilykilpailuun. Pyörän rengas osui tien routavaurioon, ja Nelli paiskautui kuuttakymppiä asfalttiin. Hän oli viisi viikkoa sairaalassa, eikä muista kahdesta ensimmäisestä mitään. Diagnoosi oli vaikea aivovamma. Alkoi vuosia kestänyt kuntoutumisvaihe, jonka aikana Nellin tärkein tehtävä oli keskittyä aivoterveyteen - missä onnistuminen oli hänelle ainoa tapa saada edes mahdollisuus kuntoutua takaisin työkykyiseksi.

Onneksi näin kävikin ja Nelli aloitti syksyllä 2020 johtajana Mehiläisellä. Millaista työtä saa aikaiseksi johtaja, joka vaatii itseltään ja tiimiltään tuloksia ei ainoastaan aivoterveydestä tinkimättä vaan sen päälle rakentaen?

Hyvinvoinnin, terveyden ja terveydenhuollon lisäksi Nelli Såger on kiinnostunut myynnistä. Hän uskoo rohkeaan asenteeseen, hauskan ja rohkaisevan ilmapiirin luomiseen ja uuden rakentamiseen. Vuonna 2016 Såger oli puhumassa SLUSHissa aiheesta, Fixing the Health System Fail With Value Driven Design - miten yritysten ja tuotteiden syvät arvot vaikuttavat käyttäjiensä hyvinvointiin ja terveyteen.

Uran kohokohdat:

 • 2012 Tuotantotalouden diplomi-insinööri
 • 2012-2014 Health Puzzle Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja
 • 2014-2019 Fifth Corner Inc. Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja
 • 2020—> Director, Chronic Care, BeeHealthy
 • Kolme jaksoa Piilaaksossa: Diplomityön tekeminen San Josessa, työskentely harjoittijana teknologiastartup Eucalyptus Systemssissä ja osallistuminen maineekkaan 500 Startupin kiihdytysohjelmaan Fifth Corner Inc.:n kanssa ensimmäisenä suomalaisstartuppina
 • Puhujan ja juontajan töitä Suomessa ja kansainvälisesti 2012 —>

Luentoaiheita esimerkiksi:

 • Miten muuttua? Kestävän muutoksen tiede - miten pienet muutokset muuttavat työpäiväsi, terveytesi ja elämäsi
 • Johtajuus ja itsensä johtaminen haastavassa muutostilanteessa
 • Aivoterveyden rutiinit
 • Mitä kasvuyrityksiltä voi oppia?
 • Yrittäjyys, rohkeus ja omiin unelmiin uskominen
 • Henkilökohtaisen hyvinvoinnin johtamisen uudet tuulet, terveysteknologiat

Video

Pressikuvat

Nelli Såger

Nelli Såger

Hyvinvointialan kasvuyrittäjä

Hae

Hae tapahtumaasi sopivia puhujia & juontajia. Käytä tarkennettua hakua, mikäli haluat tarkentaa hakukriteerejä.

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2