Niina Ratsula
Valokuvaaja: Ville Vappula

Niina Ratsula

Vastuullisen ja eettisen liiketoiminnan asiantuntija

Vastuullisuuskysymyksistä puhutaan nyt kaikissa yrityksissä, mutta mitä oikeastaan on vastuullisuus ja kuka sen määrittelee? Miksi vastuullisuudestaan tunnetut yritykset päätyvät skandaaliotsikoihin? Miten maailman onnellisin kansa voi samalla olla Euroopan rasistisin? Palkittu kirjailija, puhuja ja kauppatieteiden tohtori Niina Ratsula on oppinut, että vastuullisuuskysymykset ovat kaikkea muuta kuin mustavalkoisia. Vastuullisuus ei ole aina kivaa ja mukavaa, vaan välillä se vaatii päätöksiä, joita ei euroilla perustella ja jotka vaativat selkärankaa. Niina uskoo, että aito vastuullisuus lähtee eettisesti kestävästä yrityskulttuurista, itsereflektiosta ja kyvystä käydä epämiellyttäviä keskusteluita.

Niina puhuu, kirjoittaa ja inspiroi organisaatioita löytämään vastuullisuudesta itselleen merkittävän kilpailuedun, joka ei kiillota pelkkää pintaa vaan menee syvälle yrityskulttuuriin, ihmisiin ja tunteisiin. Niina teki reilun vuosikymmenen uran globaaleissa tehtävissä pörssiyrityksissä ja väitteli kauppatieteiden tohtoriksi keskeisenä väitteenään ajatus, että yrityskulttuuri on se, mikä ratkaisee organisaation kyvyn toimia oikein. Nykyään Niina toimii perustamansa Code of Conduct Companyn vetäjänä tavoitteenaan luoda oikeudenmukaisempaa ja inhimillisempää työelämää Suomessa. Niina on myös luonut kollegansa kanssa Nordic Business Ethics -aloitteen, joka tuottaa tutkimusta Pohjoismaisen työelämän eettisyydestä ja tarjoaa tuhansille ihmisille foorumin keskustella eettiseen liiketoimintaan liittyvistä haastavista kysymyksistä. Niina palkittiin vuonna 2019 vuoden Vastuullisena Vaikuttajana (Bonfire Agency).

Puheenvuoroissaan Niinan tavoitteena on haastaa organisaatioita tarkastelemaan toiminnan vastuullisuutta yrityskulttuurista käsin ja sen pohjalta kehittämään johtamista, viestintää ja työhyvinvointia. Niina johdattelee kuulijansa näiden kysymysten äärelle tarinankerronnan, yritysmaailman esimerkkien, tutkimustulosten ja vankan käytännön kokemuksen kautta.

Aiheet esimerkiksi

  • Viisi myyttiä yritysvastuusta
  • Kestävä yrityskulttuuri tulevaisuuden yrityksen kilpailuvalttina
  • Oikein toimimisen kulttuurilla kohti parempaa työhyvinvointia ja merkityksellisempää työelämää
  • Miksi hyvät tyypit tekevät pahoja asioita?
  • Aidosti monimuotoinen ja inklusiivinen työyhteisö
  • Vastuullisuus – korulauseista työntekijäkokemukseen
  • Arvot ja vahva yrityskulttuuri voittavan työntekijäkokemuksen perustana
  • Vastuullinen yrityskulttuuri

Pressikuvat

Niina Ratsula

Niina Ratsula

Kestävän työelämän vaikuttaja

Valokuvaaja: Sakari Röyskö

Hae

Hae tapahtumaasi sopivia puhujia & juontajia. Käytä tarkennettua hakua, mikäli haluat tarkentaa hakukriteerejä.

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2