Nina Uusitalo

Aivojen ja mielen hyvinvoinnin vaaliminen luo pohjan merkitykselliselle elämälle ja menestymiselle.

Valokuvaaja: Mari Waegelein

Työnohjaaja, valmentaja

Nina Uusitalo

Syvennä ymmärrystä aivoista ja mielestä rennosti ja käytännönläheisesti

Nina Uusitalo on kokenut neuropsykologi ja työnohjaaja, joka on maustanut ammatillista osaamistaan muun muassa urheilupsykologisilla ja valmennuksellisilla koulutuksilla.

Nina kohtaa kuulijansa rennosti ja arvostavasti, ja johdattaa heidät aivotieteen ja psykologian lainalaisuuksien äärelle. Ninan fokus on siinä, miten aivojen ja mielen hyvinvointi on yhteydessä merkitykselliseen elämään ja siinä menestymiseen.

Kun Nina Uusitalo puhuu Aivotaidoista – on kyse sitten aivojen ja mielen hyvinvoinnista liike-elämässä, urheilussa, esimiestyössä tai lasten ja nuorten kanssa toimittaessa – hänen valmennuksellinen, oivalluttava lähestymistapansa tulee hyvin esille: kuulijalle tämä tarkoittaa muutokseen ohjaavien, omien oivallusten syntymistä. Yksi Ninan keskeisistä työkaluista onkin itseymmärrys ja sen kehittäminen.

Ninan yhdessä kollegansa Heli Isomäen kanssa kirjoittama Aivotaidot – Käytä päätäsi paremmin -kirja (Gummerus, 2017) rakentuu ajatukselle siitä, että hyvinvoivat aivot ovat edellytys kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille, psyykkiselle joustavuudelle, tasapainoisuudelle ja menestykselle, niin lapsilla, nuorilla kuin aikuisillakin. Aivotaitojen hyödyntämisen tavat, joita Nina puheenvuoroissaan tuo esille, ovat helposti käytäntöön sovellettavia.

Nina Uusitalo tunnetaan oppimisen ja neuropsykiatristen vaikeuksien asiantuntijana sekä aivojen kokonaisvaltaisen käytön puolestapuhujana. Hän tietää, että jokainen ihminen on yksilöllinen vahvuuksineen ja haasteineen eikä kukaan voi menestyä pelkän älyn tai taidon varassa. Mielekkään ja menestyksekkään elämän taustalla on aivojen ja mielen lempeä yhteistyö sekä kokonaisvaltainen hyvinvointi. Valmennuksellisella otteella Nina auttaa kuulijaa oivaltamaan yksilöllisyyden kunnioittamisen tärkeyden ja huomioimaan niin omia kuin kanssaihmisten psykologisia perustarpeita.

Aivojen kokonaisvaltaisen käytön ja mielen hyvinvoinnin tukeminen on Ninan sydäntä lähellä: hän toimii mm. urheiluvalmentajien, opettajien ja asiantuntijoiden valmentajana ja työnohjaajana. Nämä edelläkävijät ymmärtävät miten tärkeää on, että psykologian ammattilainen on tukena vahvistamassa psyykkistä peruskuntoa ja hyvinvointia sekä apuna menestyksen saavuttamisessa – ei hälytettynä paikalle siinä vaiheessa, kun on hätä tai huoli.

Aiheet esimerkiksi

  • Aivojen kokonaisvaltainen käyttö nykyajan työelämässä
  • Aivojen palautuminen ja mielen hyvinvointi
  • Aivohuolto hyvinvoinnin ja suoriutumisen perustana
  • Vuorovaikutus – tärkein työvälineemme
  • Oppimisen ja neuropsykiatriset vaikeudet työssä
  • Oppimisen ja neuropsykiatriset vaikeudet lapsilla ja nuorilla
  • Hyvinvoivaa ja tasapainoista lasta kasvattamassa – aivotaidot lasten ja nuorten kanssa työskennellessä

Pressikuvat

Nina Uusitalo

Nina Uusitalo

Neuropsykologi

Valokuvaaja: Mari Waegelein

Hae

Hae tapahtumaasi sopivia puhujia & juontajia. Käytä tarkennettua hakua, mikäli haluat tarkentaa hakukriteerejä.

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2