Ossi Paloneva

Syöminen on poliittisinta, mitä ihminen arjessaan tekee.

Valokuvaaja: Dorit Salutskij

ekologinen ruoka, ruokapolitiikka

Ossi Paloneva

Ossi Paloneva on itseoppinut huippukokki, ruoka-alan yrittäjä ja ekologisen ruoanlaiton pioneeri. Työssään Ossi keskittyy tulevaisuuden raaka-aineisiin ja fiksuihin ruokaratkaisuihin. Ruoka-ala elää murrosta; vegaani- hyönteis-, luomu-, villi- sekä hävikkiruoka tulevat ryminällä. Ossi työskentelee näiden kaikkien teemojen parissa, tärkeimpänä Suomen luonto ja villiruoka. Ossi oli mukana perustamassa Suomen ensimmäistä hävikkiruokaravintolaa.

"Syöminen on poliittisinta, mitä ihminen tekee arjessaan. Kokit, elintarviketalot ja huippuravintolat toimivat ruokakulttuurin suunnannäyttäjinä. Kokin välittämisen ei tule rajoittua yhden lautasen reunaan."

Freelance-kokkaamisen lisäksi Ossi puhuu, kouluttaa ja ideoi ruokaa. Lisäksi Ossi on kehittänyt VILLD -villiruokanettisarjan sekä ruokapoliittisen Ruokakupla -podcastsarjan.

Suomen monipuolisin ruohonjuuritason osaaminen kaikilta ekologisen kokkaamisen osa-alueilta yhdistettynä laajaan ymmärrykseen koko ruokaketjun toiminnasta sekä vilpittömään haluun kehittää suomalaista ruokakulttuuria, tarjoavat vankan pohjan minkä tahansa ruokaan liittyvän keskustelun johtamiseen. Puhujana Ossi sukkuloi sujuvasti käytännön esimerkkien ja ruokapolitiikan välillä, tarjoten rautalankaa, konkreettisia ratkaisuja, elintarvikeinnovaatioita sekä näköaloja syömisen tulevaisuuteen.

"Ruoka ja syöminen vaikuttavat ilmaston, vesistön ja maaperän lisäksi mm. matkailualaan, maabrändiin, ihmisten kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, alueelliseen työllisyyteen ja koko Suomen elinvoimaisena säilymiseen – siihen on syytä suhtautua vakavissaan. On selvää, että tällä hetkellä Suomessa tulisi satsata erikoiskasvien viljelyyn, luontoon, jalostusarvon nostamiseen, tarkastella tukipolitiikkaa uudelleen sekä tehdä erityislaatuisista kasvuolosuhteista vahvuus – unohtamatta tehokasta markkinointia ja toimialarajat ylittävää yhteistyötä."

Ossi Palonevalla on vahva esiintymiskokemus Suomi Areenasta eduskuntaan ja messulavoilta kansainvälisiin medioihin. Ossilta luonnistuvat mm. kehittämishankkeet, inspiraatiopuheenvuorot, lavaesiintymiset ja erilaiset work shopit. Tarvittaessa hän taikoo tapahtumaasi sen sisältöä tukevat tarjoilut.

Pressikuvat

Ossi Paloneva

Ossi Paloneva

Ruokavaikuttaja

Valokuvaaja: Dorit Salutskij

Hae

Hae tapahtumaasi sopivia puhujia & juontajia. Käytä tarkennettua hakua, mikäli haluat tarkentaa hakukriteerejä.

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2