Pirjo Ståhle

Pirjo Ståhle

Professori (emerita) Pirjo Ståhle toimi professorina Aalto-yliopiston Insinööritieteiden korkeakoulussa vuosina 2014-2019, Turun yliopistossa vuosina 2004-2013 sekä Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa vuosina 2001-2005. Hänen erityisalojaan ovat aineeton pääoma, tieto- ja innovaatiojohtaminen sekä itseohjautuvat, sosiaaliset systeemit.

Pirjo Ståhle on toiminut yli kaksikymmentä vuotta sillanrakentajana yritysten, akateemisen maailman ja yhteiskunnan instituutioiden välillä. Hänen kehittämiään tieto- ja innovaatiojohtamisen malleja ja mittareita on sovellettu sekä yrityksissä että julkisissa organisaatioissa. Turun yliopiston Tulevaisuuden tutkimuskeskuksessa professori Ståhlen johdolla kehitettiin pitkien aikasarjojen ja laajapohjaisen tilastoaineiston avulla mittausmenetelmiä aineettoman pääoman vaikutuksesta bruttokansantuotteeseen.

Pirjo Ståhle on usein mainittu suomalaisen tietojohtamisen edelläkävijänä: hän on ollut Suomen ensimmäinen tietopääomajohtaja (Sonera 1998-2001), ensimmäinen tietojohtamisen professori (LUT) ja hänen kirjansa Knowledge Management - tietopääoma yrityksen kilpailutekijänä (1999) oli ensimmäinen suomalainen tietojohtamista käsittelevä teos.

Pirjo Ståhle on julkaissut useita kirjoja ja yli sata artikkelia tieteellisissä ja populaareissa julkaisuissa sekä pitänyt lukuisia esitelmiä tietointensiiviseen talouteen, innovaatioihin ja itseorganisoitumiseen liittyvistä teemoista. Hän on toiminut myös monissa kansallisissa ja kansainvälisissä asiantuntijapaneeleissa sekä monien organisaatioiden ja yritysten hallituksissa. Hän on Suomen kulttuurirahaston hallintoneuvoston esimies, kansanedustajien ja tutkijoiden seuran Tutkas ry:n hallituksen varapuheenjohtaja, Suomen World Visionin hallituksen puheenjohtaja ja World Vision Internationalin hallituksen jäsen. World Vision on yksi maailman suurimmista kehitysyhteistyöjärjestöistä. Se toimii sadassa maassa ja on parantanut merkittävästi yli 200 miljoonan lapsen ja heidän yhteisöjensä elinoloja. https://www.wvi.org/our-work/our-impact

Pirjo Ståhle

Pirjo Ståhle

Tarinan kertojat

Asiakaspalvelu

Markkinointivalmentajat

Hae

Hae tapahtumaasi sopivia puhujia & juontajia. Käytä tarkennettua hakua, mikäli haluat tarkentaa hakukriteerejä.

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2