Robert Nemlander

"Tulevaisuus ei ole sattuma, vaan me voimme tehdä töitä sen eteen."

Robert Nemlander

Inspiraatiota, ruokaa ja energiaa kahdelle planeetalle

Robert Nemlander on startup-yrittäjä, diplomi-insinööri, astronauttikokelas ja lääkintäkersantti, joka ei käyttänyt taitojaan ystävänsä hengen pelastamiseksi maratonilla. Tänään Nemlander ei juokse enää ihmisten tai maailman suurimpien haasteiden ohi. Hän ratkaisee inspiroivalla otteella kestävän ruoan ja energian haasteita sekä Maassa että Marsissa kahden yrityksen ruoreissa.

Nemlander on perustaja ja hallituksen jäsen EntoCube Oy:ssä, joka on Pohjoismaiden johtava ja NASA:n kanssa yhteistyötä tekevä hyönteiskasvatusteknologia- ja hyönteisruokayritys. Tavoitteena on mullistaa kestävä proteiinintuotanto Maassa ja tulevaisuuden siirtokunnissa syvällä avaruudessa. EntoCube on kansainvälisesti palkittu startup, joka on mm. valittu maailman top-3 ruoka-alan vaikuttajaksi Piilaakson Singularity University –tulevaisuusyliopistossa.

Nemlander on myös Avalon Energian perustaja. Kunnianhimoisen hankkeen tavoite on loppusijoittaa turvallisesti maailman korkea-aktiivinen ydinjäte Suomen peruskallioon, jotta maailma voisi rakentaa lisää hiilivapaata ydinvoimaa perusvoiman lähteenä ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Sanotaan, että aloite voi nostaa Suomen seuraavan vuosisadan energiamahdiksi, mullistaa maan kansantalouden ja kierrätetty ydinjäte voi sähköistää koko maailman yli 70 vuodeksi. NASA uumoilee uusista ydinreaktoreista energianlähdettä Marsiin.

Nemlander perusti EntoCuben aikana, jolloin hyönteisruoka oli Suomessa tuntematonta ja laitonta. Hän onnistui muutamassa vuodessa muuttamaan Suomen maailman hyönteisruokamyönteisimmäksi maaksi, lobbaamaan hyönteisruoan lailliseksi ja rakentamaan Suomesta hyönteisruokatutkimuksen, -liiketoiminnan ja –teknologian kärkimaan. Hän kertoo kuinka disruptiivisilla strategioilla ja markkinoinnilla voidaan luoda uusia teollisuudenaloja tyhjästä ja innostaa kansan syvät rivit.

Nemlander on nuori visionääri, jolla on uskomaton tarina, suorat näkemykset ja äärimmäisen laaja tietopohja, jolla nähdä maailma kokonaisuutena ja ajatella laatikon ulkopuolella. Hän puntaroi tulevaisuutta ja yhteiskunnan suuria haasteita ihmisläheisellä ja inspiroivalla viestillä, joka ei kaunistele haasteita, mutta tuo esille ratkaisuja, mahdollisuuksia ja suurta toivoa. Hän jättää katsojan haluamaan olla paras versio itsestään.

Nemlander on kansainvälisesti palkittu vaikuttaja ja puhuja, jolla on kyky yksinkertaistaa monimutkaiset aiheet tarinoiden ympärille. Hänet on valittu mm. astronauttikokelaaksi Mars One –koulutusohjelmaan, Suomen top-120 teknisen osaajan joukkoon vuonna 2016, maailman sadan nuoren vaikuttajan joukkoon St. Gallen Symposiumiin vuosina 2017 ja 2018 sekä hän on ehdolla MIT Innovators Under 35 Europe –listalle.

Hän puhuu suomen- ja englanninkielellä medioissa, keynoteissa, paneeleissa ja tapahtumissa kansainvälisesti mm. seuraavista aiheista:
- Kestävä ruoantuotanto
- Kestävä energiantuotanto
- Avaruus ja Mars
- Ilmastonmuutos ja tulevaisuus
- Markkinointi ja tarinankerronta
- Startup-yrittäjyys

Video

Pressikuvat

Robert Nemlander

Robert Nemlander

Startup -yrittäjä

Tulevaisuusvalmentajat

Ympäristö

Kestävä kehitys

Hae

Hae tapahtumaasi sopivia puhujia & juontajia. Käytä tarkennettua hakua, mikäli haluat tarkentaa hakukriteerejä.

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2