Saku Tuominen

Maailma muuttuu kiihtyvällä vauhdilla. Kuka tahansa voi muuttua ja kasvaa. Nuorissa on tulevaisuus, ja siksi koulunkin on muututtava.

Valokuvaaja: Anton Sucksdorff Photography

Innovaattori

Saku Tuominen

Kirkasta ajattelua, hyvinvointia ja huumoria

Speakersforum All Stars - Puhuja

Saku Tuominen on toiminut yrittäjänä yli 30 vuoden ajan. Hän on perustanut ja myynyt Suomen menestyneimmän tv-tuotantoyhtiön, Broadcastersin ja työelämän tulevaisuutta kehittäneen 925:n. Hän on toiminut maailman kolmanneksi suurimman tv-tuotantoyhtiön, Zodiak Entertainmentin luovana johtajana Lontoossa vastaten luovien tiimien johtamisesta 17 maassa.

Tällä hetkellä Saku Tuominen toimii miljoonarahoituksen keränneen digitaalisen ravintolaoppaan, World Of Mouthin toimitusjohtajana, huippuravintoloita Palacea, Savoyta ja Cafe Savoyta hallinoivan Financier Groupin luovana johtajana ja kansainvälisiä opetusinnovaatioita levittävän non profitin -yhtiö HundrEDin hallituksen puheenjohtajana. Hän on myös Nordic Business Forumin hallituksen jäsen. Saku on kirjoittanut 17 suosittua kirjaa, opettanut innovaatioiden toteuttamista Aalto-yliopistossa ja pitänyt satoja puheita Suomessa ja maailmalla.

Rakastan kasvun asennetta. Minulle luovuuden ydin on tehdä eri tavalla, paremmin. Se vaatii hyvää johtamista, sekä itsensä että muiden. Kaiken taustalla on aina laadukas ajattelu, joka vaatii priorisointia, kykyä tunnistaa olennainen.Sakun kysytyimmät luennot:

Työkirjasta 10 vuotta – miltä työn tulevaisuus näyttää nyt?
Saku Tuominen tutki vuonna 2012 huomisen työelämää ja kirjoitti havaintojensa pohjalta Työkirjan, josta tuli myyntimenestys. Miltä tulevaisuuden työelämä näyttää tänään, kymmenen vuotta myöhemmin? Mitkä opit ovat vanhentuneet, mitkä ovat tärkeämpiä kuin koskaan ennen? Saku Tuomisen luento rohkaisee työyhteisöjä kehittämään työelämää siten, että aikaansaaminen ja hyvinvointi ovat tasapainossa ja sählääminen minimissä.

Kestävävä kasvu – mission impossible?
Kaikki puhuvat kestävän kasvun tärkeydestä mutta kyse on haastavasta asiasta. Mistä kestävyydessä on kyse? Onko se realismia? Miten se yhdistetään kasvutavoitteiden kanssa? Miten ne heijastuvat yrityksen brändiin ja kilpailukykyyn? Saku Tuomisen puhuu huomisen kasvusta yrittäjän näkökulmasta. Luento ravistelee kuulijoita ja herättää suuria tunteita mutta jättää yleisölle innostuneen olon. Luennon pohjana on Saku Tuomisen 15. kirja: Kuinka puut kasvavat.

Mistä arvoissa on ihan oikeasti kysymys?
Arvoista ja työn merkityksellisyydestä puhutaan enemmän kuin koskaan. Tuntuu siltä, että jokaisella yrityksellä on joko käynnistymässä tai meneillään arvoprosessi – ellei sitten tuskailla arvojen jalkauttamisen kanssa. Mutta mistä arvoissa ihan oikeasti on kyse? Miten ehkäistään se, että ne jäävät ainoastaan kauniiksi sanoiksi vuosikertomuksiin ja power point -esityksiin? Miten siirrytään puheista tekoihin? Saku Tuomisen arvoluento muuttuu joka kerta ja sen pohjana ovat aina yrityksen arvot ja niiden toteutuminen arjessa.

Jaksaa, jaksaa – mielenhallinnan, resilienssin ja hyvinvoinnin perusteet
Yksi aikamme tärkeimmistä taidoista on kyky kestää epävarmuutta, kyetä säilyttämään mielenrauha myrskyn silmässä, paineen alla. Sakun luento pohtii ihmisen mieltä monesta eri näkökulmasta – sitä miten se toimii ja ennenkaikkea sitä, miten sitä voi kehittää. Puheen pohjana on paitsi vuosien tutkimustyö, myös Tuomisen seuraava, syksyllä 2024 ilmestyvä kirja.

JuuEi – maailman yksinkertaisin priorisointimalli
Meillä kaikilla on koko ajan valtava kiire. Todo-listat kasvavat, inboxit ovat ääriään myöten täynnä, kaikki ovat myöhässä, deadlinet paukkuvat. Entä jos ratkaisu on yksinkertainen – ainakin teoriassa. Meidän pitää kehittyä hieman paremmiksi siinä, mille kannattaa sanoa "kyllä" ja mille "ei". Konkreettisessa ja käytännönläheisessä puheessaan Saku Tuominen esittelee itse kehittämänsä JuuEi -priorisointimallin, jota hän on käyttänyt omassa elämässään menestyksellä useiden vuosien ajan. Puhe sopii koko organisaatiolle johtoryhmistä lähtien ja sivuaa hauskojen esimerkkien kautta myös elämää työn ulkopuolella.

Speakersforumin laatuvarmistetut valmentajat: Plan >> Do >> Check >> Act

Speakersforumin laatuvarmistetut valmentajat

Puhuja kuuluu Speakersforumin laatuvarmistettujen valmentajien joukkoon. Hänen sekä monen muun luennoitsijan teemoista löytyy lukuisia valmiita valmennuskokonaisuuksia, joista autamme konseptoimaan teille parhaiten sopivan valmennuskokonaisuuden.

Speakersforumin valmennukset perustuvat viimeisimpiin tutkimuksiin vaikuttavuudesta ja ne nojaavat aina organisaationne tavoitteisiin, strategiaan ja arvoihin. Tuloksellisuus varmistetaan kytkemällä valmennuksen suunnittelu, toteutus ja toiminnan arviointi mm. jatkuvan parantamisen PDCA-kehään - Plan (suunnittele), Do (toteuta), Check (tarkista), Act (Toimi). Asiakkaalle nimetty vastuuvalmentaja rakentaa muutosbuusterin kanssa juuri teille sopivan kokonaisuuden ja varmistaa ohjelman pedagogisen toimivuuden ja parhaiten soveltuvat sekä oivalluttavat fasilitointikeinot. Valmennukset ovat toteuttavissa sekä lähi- että etätoteutuksina.

Speakersforumin valmennuksiin kuuluu aina asiakkaalle nimetty vastuuvalmentaja, joka rakentaa yhdessä teidän ja puhujavalmentajan kanssa teille räätälöidyn kokonaisuuden ja varmistaa ohjelman pedagogisen toimivuuden ja parhaiten soveltuvat sekä oivalluttavat fasilitointikeinot. Vastuuvalmentajina toimivat yli 30v valmennusalalla työskennelleet Maarika Maury ja Jaana Tuomila.

Video

Pressikuvat

Podcastit

5. Kokeilukulttuuri - Saku Tuominen

Vieraana tietokirjailija, puhuja sekä ideoiden tuottamiseen erikoistuneen Idealist Groupin perustaja ja luova johtaja. Mitä jos? podcast on tuotettu yhteistyössä Speakersforumin kanssa, joka on Suomen johtava puhujatoimisto ja josta löydät yli 20 vuoden kokemuksella tilaisuuteesi sopivat puhujat, juontajat ja valmentajat.

Artikkelit

Saku Tuominen

Saku Tuominen

Tietokirjailija

Valokuvaaja: Anton Sucksdorff Photography

Hae

Hae tapahtumaasi sopivia puhujia & juontajia. Käytä tarkennettua hakua, mikäli haluat tarkentaa hakukriteerejä.

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2