Saynur Soramies

Ota monikulttuurinen osaaminen käyttöön!

Valokuvaaja: Irina K./Valokuvaamo Luova

Monikulttuurisen hoitotyön asiantuntija

Saynur Soramies

Taito kohdata vieraasta kulttuurista tulevaa

Saynur Soramies on monikulttuurisuuteen ja psykoterapiaan erikoistunut sairaanhoitaja Tampereen yliopistollisessa sairaalassa. Saksalaisturkkilaisena hän on asunut Turkissa, Saksassa ja Suomessa, joten monikulttuurisuus on ollut aina osa hänen elämäänsä. Hän syntyi ja kasvoi Saksassa, suoritti Istanbulissa lukion ja opiskeli Saksassa sairaanhoitajaksi. Suomeen Saynur muutti vuonna 2004 miehensä työn perässä ja kolmen alle kouluikäisen lapsen kanssa. Suomessa perheeseen syntyi vielä neljännes lapsi. Hän tietää omasta kokemuksestaan, miltä tuntuu olla kieli- ja kulttuuritaidoton maahanmuuttaja terveyspalveluissa. Opittuaan suomen kielen ja kulttuurin, hän aloitti työelämänsä Suomessa Tampereen yliopistollisessa sairaalassa vuonna 2008. Työssä hän oppi näkemään suomalaisen terveydenhuollon suomalaisten silmin ja heidän kohtaamat haasteet eri kulttuureista tulevien ihmisten kanssa. Hän erikoistui psykoterapiaan ja monikulttuuriseen hoitotyöhön ja vastaa nykyään toisen henkilön kanssa Tampereen yliopistollisessa sairaalassa monikulttuurisuuteen liittyvistä asioista. Työnsä ohella hän pitää aiheeseen liittyviä luentoja.

Suomeen muuttaa enenevässä määrin ihmisiä toisista kulttuureista. Heidän kohtaamisensa haastaa sekä terveydenhuollon organisaatioita että ammattilaisia. Saynurin tavoite on kehittää ammattilaisten taitoa kohdata vieraista kulttuureista tulevia henkilöitä lisäämällä heidän tietoansa ja valmiuksia. Hän tarjoa terveydenhuollon ammattilaisille uusia näkökulmia ja menetelmiä monikulttuurisuuden haasteiden ratkaisemiseksi. Sitä kautta turvataan myös maahan muuttaneiden hyvää ja turvallista hoitoa.

Monikulttuurisuus asettaa lisäksi uusia vaatimuksia palvelujen laadunvarmistukselle ja parannuksille terveydenhuollon organisaatioissa. Saynur auttaa terveydenhuollon organisaatiota kehittämään uusia toimintamalleja, jotta palvelu tavoittaisi entistä paremmin maahan muuttaneita. Hän on ensimmäinen henkilö Suomessa, joka on kehittämässä terveydenhuollolle monikulttuurisuuskoordinaattorin työnkuva.

Tulevaisuudessa monikulttuuriset taidot kuuluvat ehdottomasti terveydenhuollon ammattilaisten tärkeimpiin taitoihin.

Pressikuvat

Saynur Soramies

Saynur Soramies

Sairaanhoitaja

Valokuvaaja: Irina K./Valokuvaamo Luova

Oppiminen & opetus

Kouluttaja

Monikulttuurisuus

Hae

Hae tapahtumaasi sopivia puhujia & juontajia. Käytä tarkennettua hakua, mikäli haluat tarkentaa hakukriteerejä.

Varaa puhuja

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Voit varata puhujia sekä online- että livetilaisuuksiin.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2

Varaa puhuja

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Voit varata puhujia sekä online- että livetilaisuuksiin.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2