Saynur Soramies

Ota monikulttuurinen osaaminen käyttöön!

Valokuvaaja: Irina K./Valokuvaamo Luova

Monikulttuurisen hoitotyön asiantuntija

Saynur Soramies

Taito kohdata vieraasta kulttuurista tulevaa

Saynur Soramies on erikoistunut monikulttuurisuuteen ja psykoterapiaan sairaanhoitaja. Saksalaisturkkilaisena hän on asunut Turkissa, Saksassa ja Suomessa, joten monikulttuurisuus on ollut aina osa hänen elämäänsä. Hän syntyi ja kasvoi Saksassa, suoritti Istanbulissa lukion ja opiskeli Saksassa sairaanhoitajaksi. Suomeen Saynur muutti vuonna 2004 miehensä työn perässä ja kolmen alle kouluikäisen lapsen kanssa. Suomessa perheeseen syntyi vielä neljännes lapsi. Hän tietää omasta kokemuksestaan, miltä tuntuu olla kieli- ja kulttuuritaidoton maahanmuuttaja eri palveluissa ja yhteiskunnassa. Opittuaan suomen kielen ja kulttuurin, hän aloitti työelämänsä Suomessa Tampereen yliopistollisessa sairaalassa vuonna 2008 sairaanhoitajana. Työssä hän oppi näkemään suomalaisen terveydenhuollon suomalaisten silmin ja heidän kohtaamat haasteet eri kulttuureista tulevien ihmisten kanssa. Hän erikoistui psykoterapiaan ja monikulttuuriseen hoitotyöhön, työnsä ohella hän pitää aiheeseen liittyviä luentoja.
Saynur myös suoritti monikulttuuristen työympäristöjen johtamiseen liittyviä opintoja. Opinoissa keskitettiin monikulttuuristen työympäristöjen johtamiseen ja maahanmuuttajien kotouttamiseen ja kotiutumiseen liittyviin kysymyksiin.

Suomeen muuttaa enenevässä määrin ihmisiä toisista kulttuureista. Heidän kohtaamisensa haastaa sekä sote-alan organisaatioita että ammattilaisia. Saynurin tavoite on kehittää ammattilaisten taitoa kohdata vieraista kulttuureista tulevia henkilöitä lisäämällä heidän tietoansa ja valmiuksia. Hän tarjoaa ammattilaisille uusia näkökulmia ja menetelmiä monikulttuurisuuden haasteiden ratkaisemiseksi. Sitä kautta turvataan myös maahan muuttaneiden hyvää ja turvallista hoitoa.

Monikulttuurisuus asettaa lisäksi uusia vaatimuksia palvelujen laadunvarmistukselle ja parannuksille organisaatioissa. Saynur auttaa terveydenhuollon organisaatiota kehittämään uusia toimintamalleja, jotta palvelu tavoittaisi entistä paremmin maahan muuttaneita. Hän on ensimmäinen henkilö Suomessa, joka on kehittänyt terveydenhuollolle monikulttuurisuuskoordinaattorin työnkuva.

Tulevaisuudessa monikulttuuriset taidot kuuluvat ehdottomasti sote-alan ammattilaisten tärkeimpiin taitoihin.

Aiheet esimerkiksi

 • Kotoutuminen on kaksisuuntaista, se haastaa sekä kantaväestöä että vieraskielisiä
 • Monikulttuurisuuden huomioiminen terveydenhuollon organisaatiossa
 • Monikulttuurinen johtaminen
 • Monikulttuurisuuskoordinaattorin työnkuva
 • Monikulttuurinen työyhteisö
 • Maahanmuuttajasairaanhoitajien sopeutuminen työhön ja työyhteisöihin, perehdyttämiseen kuuluvat seikat
 • Vieraskieliset terveyspalveluiden asiakkaina
 • Kommunikaatio
 • Kulttuuriset erityispiirteet
 • Tulkin käyttö
 • Neuvonta, ohjaus ja tiedottaminen
 • Maahanmuuttaja laboratorion asiakkaana
 • Monikulttuurinen hoitotyö päivystyksessä
 • Perheen ja yhteisön vaikutus lisääntymis- ja seksuaaliterveysasioihin
 • Ennakkoluulot puolin ja toisin

Pressikuvat

Saynur Soramies

Saynur Soramies

Monikulttuurisuuden asiantuntija

Valokuvaaja: Irina K./Valokuvaamo Luova

Hae

Hae tapahtumaasi sopivia puhujia & juontajia. Käytä tarkennettua hakua, mikäli haluat tarkentaa hakukriteerejä.

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2