Timo Partonen

Palkittu tutkimusprofessori

Timo Partonen

tutkimusprofessori

Timo Partonen on poikkeuksellisen ansioitunut mielenterveyden ja psykiatrian, sekä unen ja vuorokausirytmin asiantuntija. Hän on perehtynyt vuodenaikaisvaihtelun, valon ja unen terveysvaikutuksiin. Hänen tutkimustyönsä valottaa elimistön sisäisen kellon ja sen toimintaan vaikuttavien keinojen merkitystä terveydelle ja mielialalle. Partonen on asiantuntijatyössään painottanut myös itsemurhien ehkäisyn jatkuvaa kehittämistä.

Tutkimusprofessori Timo Partonen työskentelee Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella Helsingissä. Hän väitteli Helsingin yliopistossa lääketieteen tohtoriksi vuonna 1996 kaamosmasennuksesta. Partonen on työskennellyt psykiatrian erikoislääkärinä ja opettajana Helsingin yliopistollisessa keskussairaalassa sekä ylilääkärinä ja akatemiatutkijana Kansanterveyslaitoksella. Vuonna 2012 Suomen Akatemia valitsi rahoittamistaan terveystieteen hankkeista Partosen tutkimuksen yhdeksi kymmenestä suomalaisen tutkimuksen vaikuttavuuden huipuista.

Tällä hetkellä Partonen toimii muun muassa Annals of Medicine sekä Psychiatria Fennica -tiedelehtien päätoimittajana. British Medical Association palkitsi hänen kaamosmasennuksesta kertovan, Oxford University Press -kustantamon julkaiseman kirjansa parhaana mielenterveyden alan teoksena vuonna 2002. Partonen on tullut myös suurelle yleisölle tutuksi unihäiriöiden asiantuntijana niin sähköisessä kuin painetussakin mediassa. Lisäksi hän on tuottelias tietokirjailija ja hänen tuoreimpia kirjoja ovat: Valosta aikaa - sisäinen aika ja terveys (2012) sekä Lisää unta - kiireen lyhyt historia (2014).

Tutkimusprofessori Timo Partoselle on myönnetty Maud Kuistilan palkinto vuonna 2015 ja Hyvän Tiedon Omena vuonna 2016. Maud Kuistilan muistosäätiön palkinto myönnetään lääketieteen alan ansioituneelle tutkijoiden kouluttajalle, joka on edistänyt korkeatasoista tutkimusperinnettä Suomessa. Terveystoimittajat ry myöntää Hyvän Tiedon Omenan tunnustuksena hyvästä yhteistyöstä terveystoimittajien kanssa.

Esiintyjänä, tutkijana sekä kouluttajana Timo on innostava sekä läsnäoleva.

Pressikuvat

Timo Partonen

Timo Partonen

Mieleterveyden asiantuntija

Terveydenhuolto

Kehontoiminnan asiantuntijat

Stressinhallinnanvalmennus

Hae

Hae tapahtumaasi sopivia puhujia & juontajia. Käytä tarkennettua hakua, mikäli haluat tarkentaa hakukriteerejä.

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2