Ville Availa

Digitaaliset mahdollisuudet muuttavat tapaamme ajatella ja sitä kautta liiketoimintaa, työn tekemistä ja työpaikkoja.

Valokuvaaja: Opa Latvala

hallitusammattilainen

Ville Availa

Digitalisaatio-, vastuullisuus- ja strategiajohtamisen asiantuntija

Ville Availa on energinen digitalisaatio-, vastuullisuus- ja muutosjohtaja. Hän perusti teknologiayrityksensä ollessaan 18-vuotias lukiolainen. Kiertotalous-startupin aika tuli reilut 20 vuotta myöhemmin, kun tarve auttaa yrityksiä kestävämpään ja fiksumpaan toimintaan kasvoi ylitsepääsemättömän suureksi. Ei kuitenkaan kahta ilman kolmatta vaan Ville on lisäksi auttamassa yrityksiä saavuttamaan strategiset tavoitteensa.

Kolmen teemassa: vastuullinen kasvu, strategian saavuttaminen ja datan merkitys muutoksessa muodostavat synteesin jossa syntyy vielä jotain parempaa. Liikkeenjohdon ja asiantuntijatehtävien lisäksi Ville toimii myös luottamustehtävissä eri yhtiöiden, liittojen ja yhdistysten hallituksien jäsenenä sekä puheenjohtajana. Esiintyminen on aina ollut tärkeä osa persoonaa, joten Villestä on mukavaa jakaa tarinoita, kokemuksia ja tietoa eteenpäin. Tärkeitä aiheita ja kokemusta on paljon, ja sen mukaiset puheenvuorojen teemat ovat esillä tällä sivustolla.

Tulevaisuuden palvelut – niukkuus joka huomioi asiakkaan
Kestävän tulevaisuuden kasvun yksi tärkeä ohjenuora on niukkuus: tarjotaan vain riittävästi tuotteita, palveluja ja resursseja – vältetään hukkaa. Maailma ja markkinat ovat matkalla kohti asiakaskohtaisempia tuotteita ja palvelukokonaisuuksia. Asiakkaille personoidusti, nopeasti ja tarkasti tarjottuja palveluja on totuttu pitämään kalliina ja hankalasti toteutettavina. Moni uskoo niiden ehkä katoavan kokonaan. Nyt nämä valkoisten hansikkaiden -palvelut ovat tulossa kehittyneen teknologian ansiosta uudestaan, kestävästi toteutettuina ja tällä kertaa myös edullisesti isojen massojen saataville.

Vastuullinen tulevaisuus – sitä ei voi ennustaa, mutta sitä voi ennakoida
Yritykset tunnistavat tulevaisuuden muutoksien tärkeyden, tietoa ei kuitenkaan pystytä eikä käytetä johtamiseen tai liiketoimintamallien muutokseen. Mitä toiminnassa pitäisi huomioida ja miten liiketoimintamallia kannattaisi lähteä muuttamaan, jotta toimintaympäristön muutokseen voisi paremmin varautua? Millainen on aidosti tulevaisuuskestävä yritys?

Miksi emme työelämässä toimi kuin saunassa?
Suomalaisen saunakulttuurin ikiaikaiset perinteet riisuvat hierarkiat ja eriarvoisuudet pois saunan lauteilla. Huolet ja murheet jäävät pihalle ja tunnelman valtaa innostunut keskustelu vieraidenkin ihmisten kanssa sekä tietysti saunomisen meditatiivinen rauha. Miksi työelämässä, tai elämässämme yleensäkin, emme pysty irrottautumaan samaan mielentilaan ja tunnelmaan - tai oikeastaan millä keinoin voisimme siihen saunan ulkopuolellakin päästä. Sauna on Villelle kahden saunaseuran jäsenenä intohimoista puuhaa, mutta puheenvuoro ammentaa ennenkaikkea omasta pitkästä johtamiskokemuksesta ja organisaation innostuksen rakentamisesta saunomisen inspiroimana.

Ihmiset ja strategian toteutus – haaste vai täysi mahdottomuus?
Strategia saattaa monesta tuntua samalta kuin vuoden turhakkeeksikin valittu terassilämmitin - se on jossain ulkona ja vie paljon energiaa. Usein strategian toteutus epäonnistuukin, sillä olemme jo oppineet organisaatioina asettamaan yleviä tavoitteita, joihin kukaan ei varsinaisesti edes usko. Voidaanko nuo kampaviinerien keskellä syntyneet visiot todella pystyä viemään hallituksen kammioista osaksi ihmisten päivittäistä työtä? Miten ihmiset voisivat itse kokea, että he ovat mukana toteutuksessa ja työskentelevät oikeiden päämäärien eteen? Näihin vastauksiin haetaan varsin konkreettisia vastauksia puheenvuorossa, joka tulee varsin lähelle jokaisen organisaation arkea.

Aika tärkein resurssimme – työelämästä se on loppu
Kaikki ovat nykyään vaan kokouksissa ja aikaa töiden tekemiseen ei oikeastaan ole. Kerrallaan tehdään niin montaa asiaa ettei lopulta saavuteta oikeastaan juuri mitään. Tämä kuulostaa useimmissa organisaatioissa valitettavan tutulta ja vie meiltä sekä energia että motivaation. Miten osaisimme kuitenkin varmistaa, että kiireiset asiat eivät aina jyräisi tärkeiden ohi? Entä miten meillä olisi malttia ihmisten kanssa heidän tavoitteidensa ja tekemisen suunnan ohjaamisessa, jotta kaikilla olisi helpompi ja tehokkaampi toimia. Ihmisten kanssa hidas on kuitenkin lopulta nopeaa ja nopea hidasta. Oikealla ajankäytöllä ja sen ohjaamisella vaikutetaan jaksamiseen sekä ihmisten pysyvyyteen. Lopulta tämä teema tiivistyy hyvään ja systemaattiseen johtamiseen.

Villen muita puheenvuorojen teemoja:
• Menestys – Miten vastuullinen kasvu, data haltuun ja ihmiset mukaan muutokseen onnistuu?
• Kiertotalous – meillä on vain yksi planeetta
• Tulevaisuuden liiketoiminta edellyttää vihreämpää, kestävämpää ja ennakoivampaa otetta
• Data mahdollisuudet – tulevaisuuden raaka-aine

Pressikuvat

Ville Availa

Ville Availa

Muutosjohtaja

Johtaminen

ICT-valmentajat

Rekrytointi & Työntekijälähettiläisyys

Hae

Hae tapahtumaasi sopivia puhujia & juontajia. Käytä tarkennettua hakua, mikäli haluat tarkentaa hakukriteerejä.

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2