Miten ChatGPT muuttaa työntekoa – työkaluista tunteisiin

ChatGPT voi kuunnella, oppia ja haastaa käyttäjiä. Se voi osallistua luonnollisissa keskusteluissa, jotka ovat merkityksellisiä, henkilökohtaisia ja mielenkiintoisia. Se voi saada heidät tuntemaan itsensä kuulluiksi, arvostetuiksi ja uteliaiksi. Miten ammattilaiset? Mitä tunteita herättää kone joka osaa kirjoittaa järkevää tekstiä? Onko minun taidoilleni käyttöä, olenhan tietokirjailija?

Käyn puhumassa ja kouluttamassa paljon tekoälyn vaikutuksesta työn muutokseen. ChatGPT on tuonut muutoksen kaikkien tekstiä tuottavien lähelle.

Esimerkiksi markkinointi on kaikkea sitä, että yhdistät yleisösi ja vakuutat heidät toimimaan. Mutta miten teet sen maailmassa, jossa ihmiset saavat viestejä joka päivä? Miten erotut joukosta ja luot pysyvän vaikutelman?

Yksi mahdollinen vastaus on käyttää tekoälyä apuna. ChatGPT, joka on koulutettu sadoilla miljardeilla sanoilla internetistä. Se voi ymmärtää, vastata ja luoda tekstiä käyttäjän pyynnön perusteella.

Eräs ChatGPT:n tärkeimmistä eduista on sen kyky ymmärtää luonnollista kieltä. Tämä tarkoittaa sitä, että asiakkaat voivat kommunikoida brändien kanssa käyttämällä jokapäiväistä kieltä, sen sijaan että heidän täytyisi navigoida monimutkaisten valikoiden tai käyttöliittymien läpi. Tämä luo inhimillisemmän yhteyden brändin ja asiakkaan välille, rakentaen luottamusta ja luoden intiimiyden tunnetta, jota on vaikea saavuttaa muiden markkinointikanavien kautta.

Toinen ChatGPT:n etu, jonka haluan nostaa esiin, on sen kyky ymmärtää ja tulkita tunteita. Analysoimalla asiakkaiden käyttämiä kieliopillisia ilmaisuja, ChatGPT voi havaita emotionaalisia vihjeitä, joita voidaan käyttää räätälöimään markkinointiviestejä ja vastauksia. Esimerkiksi, jos asiakas ilmaisee turhautumista tuotteesta tai palvelusta, ChatGPT voi vastata empatialla, tarjoten ratkaisuja tai ehdotuksia, jotka osoittavat, että brändi kuuntelee ja välittää asiakkaan huolenaiheista.

ChatGPT voi auttaa sinua markkinoimaan tuotteitasi tai palveluitasi uudella tavalla. Sen sijaan että luottaisit staattisiin mainoksiin tai laskeutumissivuihin, voit käyttää ChatGPT:tä luomaan dynaamisia ja interaktiivisia kokemuksia, jotka herättävät käyttäjiesi huomion ja kiinnostuksen. Voit käyttää ChatGPT:tä:

  • Vastaamaan kysymyksiin ja antamaan tietoa tarjouksistasi
  • Näyttämään todistuksia ja arvosteluja tyytyväisiltä asiakkailta
  • Tarjoamaan alennuksia ja kannustimia suositteluihin tai ostoihin
  • Keräämään palautetta ja ehdotuksia parannuksiin
  • Luomaan liidejä ja konversioita pyytämällä yhteystietoja tai ohjaamalla käyttäjiä verkkosivustollesi

VIISI VINKKIÄ

Tässä on viisi vinkkiä, joita kokenut markkinoinnin ammattilainen (mutta ehkä ChatGPT-aloittelija?) voi tehdä kokeillakseen ChatGPT:n käyttöä:

Kirjaudu osoitteessa chat.openai.com

Tutustu ChatGPT:hen: Vietä aikaa oppiaksesi, miten ChatGPT toimii ja mitä se voi tehdä. On olemassa paljon resursseja verkossa, jotka auttavat sinua oppimaan lisää.

Valitse tietty tehtävä testattavaksi: Esimerkiksi, pyydä ChatGPT:tä kirjoittamaan kolme mahdollista otsikkoa kestävästä kehityksestä kertovalle blogipostaukselle. Tämä auttaa sinua hahmottamaan, miten ChatGPT: tä voidaan käyttää markkinoinnissa.

Anna ChatGPT:lle selkeät ohjeet: Kun pyydät ChatGPT: tä suorittamaan tietyn tehtävän, varmista, että annat ytimekkäät ohjeet. Esimerkiksi, kun pyydät otsikkosuosituksia, varmista, että ilmoitat, että ne liittyvät kestävyyteen.

Arvioi tulokset: Kun ChatGPT on antanut sinulle kolme mahdollista otsikkoa, arvioi ne nähdäksesi, ovatko ne relevantteja ja brändimielikuvan mukaisia. Harkitse tekijöitä, kuten sävyä, viestiä ja sitä, miten hyvin ne välittävät kestävyyden viestin.

Iteroi ja paranna: Käytä testin tuloksia iteroidaksesi ja parantaaksesi ChatGPT:n käyttöä. Esimerkiksi voit yrittää pyytää ChatGPT: tä luomaan otsikoita erilaisiin blogipostauksiin tai sisällyttämään tiettyjä avainsanoja tai viestejä otsikoihin.

Jatkuvalla testaamisella ja lähestymistavan hienosäädöllä voit tuoda ChatGPT:n avuksi markkinointiin.

Kirjoittanut Antti Merilehto. Antti Merilehto on toiminut tekoälyn parissa viimeisen kymmenen vuoden ajan operatiivisessa johdossa, sijoittajana ja neuvonantajana. Antti puhuu yleisöille tekoälystä, sen hyödyntämisestä ja mahdollisuuksista. Hän rohkaisee yrityksiä miettimään, kuinka sitä voitaisiin hyödyntää omassa toiminnassa.

31.3.2023 mennessä tehtyihin varauksiin Antti tarjoaa kaupan päälle blogitekstin tapahtuman aiheeseen liittyen. Tilaa nyt ja saat tekoälyn uusimmat vaiheet tuotua tiimillesi konkreettisten esimerkkien avulla.

Asiakkaamme sanovat

Suomen tärkein tapahtuma-ammattilaisten tilaisuus, Kongressimessut on tehnyt jo useamman vuoden ajan sisältöyhteistyötä Speakersforumin kanssa. Tapahtumasisällön rakentaminen tapahtuma-ammattilaisille vaatii erityistä osaamista, näkemystä ja visionäärisyyttä sekä ennen kaikkea mielenkiintoisia puhujia. Speakersforumilta on löytynyt asiantuntemusta ja apua näihin kaikkiin haasteisiin. Eikä ollenkaan haittaa, että yhteistyö on lisäksi ollut mukavaa ja helppoa!

Petri Hiltunen
Management Events

Suomen suurimpana tapahtumajärjestäjänä meille on tärkeää, että yhteistyökumppanimme tuntee yrityksemme tapahtumat ja niiden tarpeet. On hienoa huomata, kuinka Spekersforumin yhteyshenkilö pystyy briiffini pohjalta tarjoamaan meille puhujia, joiden valinnassa tarpeemme ja tavoitteemme Suomen johtavana tapahtumajärjestäjänä on huomioitu. Erityisesti arvostan asioinnin helppoutta, mutkatonta palvelua sekä henkilökunnan idearikkautta.

Mari Katajamäki
Messukeskus Helsinki

Speakersforum on ollut Kiinkon yhteistyökumppani Kiinteistöalan Vuosiseminaarin suunnittelussa viimeiset neljä vuotta todenteolla. Olemme aloittaneet keskustelut aina heti vuoden teemojen selvittyä. Tapahtuman tekijänä on ollut ihanaa luottaa siihen, että Speakersforumilta saa hyviä ehdotuksia. Minä olen kertonut teemat ja millä profiililla haen puhujaa ja sen jälkeen olen saanut listan ehdotuksista. Erityisen hienoa on, että mukaan on aina mahtunut myös oikeasti yllättäviä nimiä, jotka ovat johdattaneet minutkin uusille poluille. Ilman Speakersforumia meillä ei koskaan olisi ollut Bruce Dickinson puhumassa kiinteistöalan tapahtumassa!
Speakersforumin kaltaisen ammattilaisen käyttäminen tuo paitsi uusia ”out of the box” -ideoita, mutta myös tapahtuman järjestäjän kannalta jotain lähes yhtä olennaista: jos puhuja jostain syystä äkillisesti peruuttaa/ ei pääsekään tulemaan, on huojentavaa tietää, että yhteistyökumppani tekee kaikkensa korvaavan puhujan löytämiseksi. Se on mittaamattoman arvokasta.

Kaisa Saarela
Kiinko

Speakersforumin palvelu perustuu ajankohtaisen sisällön ja asiantuntijan yhdistämiseen niin, että se yhdistyy tapahtumamme tavoitteiden sekä teemojen tuntemiseen. Tämä säästää selkeästi omaa aikaani sisällön suunnittelussa ja itse järjestelyissä. Kirkon kentässä yllättävä yhdistelmä puhujasisällössä on tärkeää sen ohella, että vieraan sanoma sopii omaamme. Joskus haemme tietoisesti kriittistä näkökulmaa ja käytämme SF:n asiantuntijuutta osana omaa ideointiamme. Kolmanneksi, on helpompaa jos puhujan ja tilaajan välissä on management. Vastausten nopeus ja asiakkaan tarpeiden kuuntelu on asia jota arvostan. Myös nopeus, asiantuntijuus, joustavuus, eli yhteistyö on saumatonta.

Jari Kupiainen
Kirkkopäivät

Hae

Hae tapahtumaasi sopivia puhujia & juontajia. Käytä tarkennettua hakua, mikäli haluat tarkentaa hakukriteerejä.

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2