Speakersforumin Vuoden Puhuja 2024 -äänestys 8.1.-25.1.2024

Puhuja-alan merkittävimmät henkilöt palkitaan vuosittain Vuoden Puhuja -äänestyksessä. Vuoden Puhuja on valittu vuodesta 2006 lähtien. Vuoden Puhujan lisäksi palkitaan myös Vuoden Tulokas. Vuoden Puhuja -äänestyksen ehdokkaat ovat saaneet poikkeuksetta kiitettävää palautetta puhetoimeksiannoistaan. Henkilöt ovat lunastaneet paikkansa valtakunnallisesti eri alan tapahtumissa keynote-puhujina, sekä ansainneet suurien yleisöjen valtavat suosionosoitukset. Tutustu aikaisempiin voittajiin täältä.

Vuoden Puhuja

Signmark - Marko Vuoriheimo teki mahdottomasta unelmastaan totta ja on maailman ensimmäinen kuuro artisti, joka levytti kansainväliselle levy-yhtiölle. Musiikkinsa lisäksi hän on mahtava inspiraattori puhujana, tehden yhteistyötä mm. Ulkoministeriön kanssa. Marko on ilmeikäs, viihdyttävä ja muuntautumiskykyinen esiintyjä, jolla on kokemusta niin seminaareista, avajaisista kuin TV-lähetyksistäkin.

Elina Hiltunen on futuristi, kauppatieteiden tohtori, diplomi-insinööri ja arvostettu luennoitsija. Uransa aikana hän on pitänyt satoja tulevaisuusaiheisia luentoja sekä Suomessa että ulkomailla. Parhaillaan Elina tekee toista väitöskirjaansa Maanpuolustuskorkeakouluun aiheesta science fictionin käyttö puolustusorganisaation ennakoinnissa. Forbes-lehti on listannut hänet maailman 50 johtavan naisfuturistin joukkoon.

Jaana Saarinen

Näyttelijä

Jaana Saarinen on näytellyt niin teatterissa, tv:ssä kuin filmeissä lähes koko elämänsä. Lisäksi Jaana on jo vuosien ajan tehnyt esiintymisvalmennuksia, workshoppeja asenteen merkityksestä työelämässä ja pitänyt luentoja omassa elämässä viihtymisestä. Hän on puhujana erittäin mukaansatempaava ja inspiroiva.

Petteri Järvinen

Tietotekniikka-asiantuntija

Petteri Järvinen on tietokirjailija, tietotekniikka-asiantuntija ja kolumnisti. Petteri on seurannut ja kommentoinut it-maailman kehitystä 1980-luvulta lähtien. Hän puhuu asiat selkeästi ja havainnollisesti, inhimillisestä näkökulmasta ja ilman insinöörijargonia. Luennoitsijana hän on paitsi asiantunteva, myös hauska ja innostava.

Frank Martela on kansainvälisesti tunnustettu ja Suomen johtava sisäisen motivaation, hyvinvoinnin, merkityksellisyyden ja hyvän elämän asiantuntija, jolla on selkeä näkemys siitä miten näitä edistetään työpaikoilla, organisaatioissa ja yhteiskunnallisesti. Frank on Filosofian Akatemia Oy:n yksi perustajista ja on vuosien varrella pitänyt useita satoja puheenvuoroja suomalaisissa pörssiyhtiöissä, ministeriöissä ja muissa organisaatioissa.

Kimmo Ohtonen

Dokumentaristi

Kimmo Ohtonen on kirjailija, toimittaja, dokumentaristi, media-alan yrittäjä sekä karismaattinen ammattiesiintyjä. Ohtonen osaa luoda rennon mutta varman tunnelman olipa kyse live-tapahtumasta, streamista tai podcastista. Luentokokonaisuuksissaan Kimmo lähestyy aiheitaan poikkitieteellisesti mutta välittömällä otteella, pohtien, kyseenalaistaen, pitäen kuitenkin tarinan punaisen langan koko ajan käsissään.

Ilkka Halava

Tulevaisuustutkija

Ilkka Halava on tulevaisuustutkija, yritysvalmentaja ja kotimaisen puhujataivaan kestotähti. Hän on yksi Suomen valovoimaisimmista puhujista ja monen organisaation luottosparraaja. Yhden esityksen aikana yleisön aikaan liittyvä epävarmuus, huolestuneisuus ja turhautuneisuus vaihtuvat ymmärryksen kasvuun, mahdollisuuksien tunnistamiseen ja toimijuuden vahvistumiseen.

Vuoden Tulokas

Lotta-Sofia Saahko on innostava puhuja, joka valaa uskoa omien unelmien toteutumiseen. Hän on elänyt lapsuutensa ulkomailla, mutta palasi korona-aikana Suomeen pappansa yläkertaan, jossa hän kirjoitti parissa vuodessa useita menestyskirjoja ja käynnisti viraalin someprojektin yhdessä isoisänsä kanssa. Hänen lempiaiheensa keskittyvätkin juuri näihin teemoihin, eli omien unelmien toteuttamiseen, kansainväliseen identiteettiin, suomalaisuuteen ja ikäihmisten arvokkaaseen elämään.

Marja Kihlström

Seksuaaliterapeutti

Marja Kihlström on muutoksen tekijä, Puhu Muru brändin luoja ja erityistason seksuaaliterapeutti (NACS), joka herättää ihmiset ymmärtämään, miten salaisuudet ja vaietut asiat vaikuttavat meissä. Johtoryhmistä työntekijöihin Marja vie jokaisen syvälle omaan mieleen ja palauttaa sieltä näkemään, miten kokonaisvaltaisesti hyvinvoiva työntekijä on muutoksen ytimessä. Hän puhuu suoraan oikeilla nimillä, koskettaa, naurattaa ja haastaa jokaisen kuuntelijan läpi ennakkoluulojen.

Henri Hujala

Merkityksellistäjä

Henri Hujala nousi ryminällä suomalaisten talousvaikuttajien joukkoon. Tästä osoituksena nimitys vuoden 2022 suomalaisten oman talouden vaikuttajien TOP20 listalle. Henri ehti ensimmäisten 1,5 yrittäjävuotensa aikana pitää yli 100 puhujakeikkaa, joiden avulla hän innosti erityisesti nuoria tarttumaan raha-asioihin mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Hänet tunnetaan myös uusien ajatusten herättäjänä ja vanhojen toimintatapojen rohkeana kyseenalaistajana.

Aicha Manai

Yhdenvertaisuusasiantuntija

Yrittäjyyden, maahanmuttokysymysten sekä diversiteetin ja inkluusion asiantuntija Aicha Manai, kouluttaa yrityksiä ja organisaatioita kohtaamaan tulevaisuutta ymmärtämällä paremmin nykyhetken trendejä. Hän laajentaa yleisön ymmärrystä mm. monimuotoisuuden edistämisestä, yrittämisen olosuhteista ja tulevaisuudesta Suomessa sekä maahanmuuttoon ja nuorisoon liittyvistä kysymyksistä. Aicha on taustaltaan ekonomi, yritysneuvoja ja työelämävalmentaja.

Mikko Kalliola

Luova johtaja

Mikko Kalliola on vuosien varrella valmentanut satoja yrityksiä ja tiimejä huippu arvioin ja vaikuttavin tuloksin. Puhujalavojen ulkopuolella Mikko tunnetaan markkinointitoimisto Aava & Bangin perustajaosakkaana ja luovana johtajana. Puhetilaisuuksissa hän saa kiitosta omaperäisestä näkökulmasta, räjähtävästä energiasta ja ylitsepursuavasta huumorista.

Mari Pantsar

Ilmastopuhuja

Mari Pantsar on yksi tunnetuimmista kotimaisista ilmasto-, luonto- ja kiertotalousratkaisujen puolesta puhujista. Erityisesti kiertotalous yhdistetään usein Mari Pantsariin. Hänen johdollaan Sitra valittiin maailman parhaaksi julkisen sektorin kiertotalousorganisaatioksi maailman talousfoorumin toimesta vuonna 2018. Mari puhuu ihmisen ja muun luonnon suhteesta, arvoista, tulevaisuuden taloudesta ja tulevien sukupolvien hyvinvoinnin varmistamisesta. Ennen kaikkea hän puhuu kuitenkin toivosta, ratkaisuista ekologisiin haasteisiin ja siitä, mitä jokainen yksilö ja organisaatio voi osaltaan tehdä.

Elina Bono

CEO, Sherpa

Energinen ja innostava Elina Bono on luovan toimiston Sherpan toimitusjohtaja. Parhaiten hänet tunnetaan alalla monista markkinoinnin menestystarinoista kuten Oikotien "Kun aika on", Sanoman "Aina tulee sanomista" ja VR:n "Matkalla", mutta eniten hän syttyy myynnin ja markkinoinnin yhteistyöstä. Elina on pitkän uransa aikana tehnyt brändi-, tapahtuma- ja performancemarkkinointia, viestintää, tutkimusta ja myyntiä mainostajan, median ja toimiston asiantuntija- ja johtotehtävissä.

Hae

Hae tapahtumaasi sopivia puhujia & juontajia. Käytä tarkennettua hakua, mikäli haluat tarkentaa hakukriteerejä.

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2