Elina Hiltunen
Maailman johtaviin futuristeihin kuuluva puhuja ja tietokirjailija
Elina Hiltunen on futuristi, kauppatieteiden tohtori ja kemian tekniikan diplomi-insinööri. Hän on myös tohtoriopiskelija Maanpuolustuskorkeakoulussa. Forbes-lehti on listannut Elinan maailman 50 johtavan naisfuturistin joukkoon.
Elina Hiltunen on arvostettu luennoitsija ja kouluttaja. Uransa aikana hän on pitänyt satoja tulevaisuusaiheisia luentoja sekä Suomessa että ulkomailla. Luennoijana hän on asiapitoinen unohtamatta kuitenkaan huumoritwistiä.
Elina Hiltunen on ikuinen oppija ja päivittää jatkuvasti osaamistaan tulevaisuuden ennakoinnin saralla. Elinan ensimmäinen väitöskirja käsitteli heikkoja signaaleja organisaation tulevaisuusoppimisessa. Toinen parhaillaan tekeillä oleva väitöskirja Maanpuolustuskorkeakouluun puolestaan käsittelee science fictionin käyttöä ennakointityökaluna puolustusorganisaatiossa. Yritys- ja organisaatiomaailman ennakointikokemusta Elina on hankkinut työskentelemällä Nokialla, Finprossa ja Tulevaisuuden tutkimuskeskuksessa. Hän on myös työskennellyt Aalto yliopiston ARTSissa executive in residence tittelillä. Yrittäjänä hän on ollut vuodesta 2007 ja luentojen pitämisen lisäksi hän myös konsultoi organisaatioita ennakoinnissa.
Elina Hiltunen on tietokirjailija, joka on kirjoittanut yksin tai yhdessä yhteensä 14 kirjaa. Viisi hänen kirjaansa käsittelee tulevaisuutta: ennakoinnin menetelmiä, tulevaisuuden teknologiaa, kuluttajatrendejä, megatrendejä ja koko maailman tulevaisuutta sekä Suomen tulevaisuuksia. Kirjoja on käännetty myös englanniksi. Tulevaisuuskirjojen lisäksi hän on myös kirjoittanut esimerkiksi lasten kirjoja ja virkkauskirjoja. Elina on myös science fiction kirjailija.
Lisäksi Elina Hiltunen on kolumnisti ja free-lancer toimittaja. Elinan kolumneja on voinut lukea muun muassa Yhteishyvästä, Talouselämästä, Taloussanomista, Blue Wings lehdestä ja Tekniikan Maailmasta. Parhaillaan Elina kirjoittaa kolumneja Mikrobitti- lehteen. Elinan voi bongata toisinaan myös Ylen aamutelevisiosta Jälkikaronkka osiosta. Ylellä hän toimi myös aikoinaan tiedeohjelma Prismassa.
Aiheet esimerkiksi
- Tulevaisuuden ennakointi ja sen menetelmät (mm. skenaariot, trendit, heikot signaalit, villit kortit)
- Tulevaisuuden X (X= ruoka, asuminen, matkustaminen, koulutus, työ jne.)
- Megatrendit
- Heikot signaalit
- Tulevaisuuden teknologia
- Tulevaisuuden työelämä
- Kuluttajatrendit
- Tulevaisuuden tekeminen: innovointi ja kommunikointi
- Tekoäly ja digitalisaatio ja niiden vaikutus tulevaisuuteen
- Science fictionin käyttö ennakoinnissa