Kimmo Rousku

ICT-asiantuntija, tietokirjailija

Kimmo Rousku

Digitalisaation, digi- ja kyberturvallisuuden asiantuntija

Kimmo Rousku on laaja-alaisen digitalisaation avulla tapahtuvan toiminnan muuttamisen, ICT- sekä turvallisuuden eri osa-alueiden asiantuntija sekä tietokirjailija. Kimmolla on yli 30 vuoden ura niin ICT-palvelutuotannon kuin tieto- ja kyberturvallisuuden asiantuntija- ja johtamistehtävissä, joista viimeiset yli 25 vuotta hän on toiminut valtionhallinnossa.

Parhaillaan hän toimii Digi- ja väestötietovirastossa Julkisen hallinnon digitaalisen turvallisuuden johtoryhmän pääsihteerinä (VAHTI). Tämän ohella valtioneuvosto nimitti hänet syyskuussa 2020 tietosuojalain mukaisen asiantuntijalautakunnan yhdeksi jäseneksi. Tietoturva ry valitsi Kimmon Vuoden Tietoturvapäälliköksi vuonna 2014 ja hän on toiminut yhdistyksen hallituksessa jäsenenä vuodesta 2020 saakka.

Kimmo on ollut TiVi-lehden vuoden 100 ICT-vaikuttajaa listalla vuodesta 2011 saakka. Näiden ohella kansainvälinen Apolitical-media nosti hänet vuonna 2019 maailman 100 vaikutusvaltaisimman henkilön joukkoon vertailtaessa digitaalisen hallinnon vaikutusvaltaisimpia henkilöitä.

Kimmo on toiminut sivutoimisena luennoitsijana ja kouluttajana vuodesta 1985 saakka ja hän omaa erittäin laaja-alaisen näkemyksen ja kokemuksen teknologian tarjoamista mahdollisuuksista ja keinoista niiden hyödyntämiseen sekä tätä toimintaa uhkaavista tieto- ja kyberturvallisuuden riskeistä ja niihin liittyvistä suojautumiskeinoista.

Kimmon esitykset ovat aina vauhdikkaita ja hän käyttää sopivasti huumoria muuten usein hankalien asioiden esittelemiseen ja käsittelemiseen. Hän tuo esityksissä paljon ideoita ja luo mielikuvia sekä kertoo tarinoita asioiden kehittämiseksi ja toteuttamiseksi uusilla, tehokkaimmilla toimintatavoilla. Viimeisen kolmen vuoden ajan Kimmo on mitannut omaa hyvin/pahoinvointiaan lukuisilla eri hyvinvointilaitteilla sekä pystyy kertomaan, kuinka hän näiden avulla on pystynyt parantamaan merkittävästi omaa hyvinvointiaan ja suorituskykyään.Syksyllä 2020 Kimmo havainnollisti verkkorikollisten toimintaa paljon huomiota saaneella #Kimmovshuijari -tapauksella, jota on voinut seurata esimerkiksi Twitterin (linkki: https://twitter.com/kimmorousku/status/1313109218162081792?s=20) välityksellä.

Aiheita:

 • Digitaalinen turvallisuus
 • Tietoturvallisuus
 • Kyberturvallisuus
 • Verkkorikollisuus
 • Tietosuoja
 • Riskienhallinta
 • Liiketoiminnan jatkuvuuden takaaminen
 • ICT:n tehokas hyödyntäminen digitalisaation ja uuden teknologian avulla
 • Toiminnan digitalisaatio
 • Teknologian tulevaisuus
 • Hyvinvoinnin kehittäminen

Kimmo Rousku

Kimmo Rousku

Kyberturvallisuuden asiantuntija

Hae

Hae tapahtumaasi sopivia puhujia & juontajia. Käytä tarkennettua hakua, mikäli haluat tarkentaa hakukriteerejä.

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2