Mato Valtonen

Kaiken ytimessä olet sinä; mitä valintoja teet ja kuinka huomioit muut. Ilmapiiriin kannattaa satsata - työssään onnellinen ihminen tekee huomaamattaan enemmän.

Valokuvaaja: Kari Savolainen

Luovuuden asiamies. Vuosikymmenen puhuja

Mato Valtonen

Luovuuden asiamies. Vuosikymmenen Puhuja

Mato Valtonen haastaa esitelmissään työpaikat sekä laitokset kaikkine tekijöineen simppelin oivaltamisen kautta aivan uudenlaisiin tavoitteisiin. Suomessa on kaikki palikat kohdallaan tehdä millä alalla tahansa maailmanluokan saavutuksia. Paras koulutus, vakaimmat pankit, paras hallinto, riippumattomin oikeuslaitos, turvallisin, vakain ja vapain maa, vähiten järjestäytynyttä rikollisuutta, puhtaimmat raaka-aineet sekä vesi ja vieläpä onnellimpien sekä vähiten korruptioituneiden maiden vertailun kärjessä vuosi vuoden jälkeen. Tätä listaa voisi jatkaa vielä pitkäänkin. Luovuutta, kättentaitoja, huippu-insinöörejä ja -osaajia löytyy joka kylästä, eli siitäkään ei pitäisi jäädä kiinni. Valtaosa esteistä on siis jo selvitetty. Miksi siis minun työpaikkani ei olisi universumin paras? Meidän tulee nähdä metsä puilta ja herätellä vahva, vaikka väliin hieman uinuva itsetuntomme. Se on siellä, se vain pitää ottaa käyttöön!

Madolla on eräänä Speakersforumin kokeneimmista puhujista ilmiömäinen kyky puhaltaa kuulijoihinsa me-henkeä ja saada kuulijat tehtävästään tai asemastaan riippumatta ajattelemaan koko asiaa uusiksi. Miten rakentaa upein mahdollinen yhteishenki? Kuinka helppoa meildänkin teamille yhdessä tekemällä ja oikealla asenteella olisi lähteä tekemään maailman parasta telakkaa, ravintolaa, koululaitosta, sairaalaa, pankkia, bussifirmaa, turisti-trappia, käsityöpajaa, ruokataloa, teatteria tai vaikkapa bändiä. Meillä ei pitäisi olla mitään esteitä, kunhan vain selätämme sen päämme sisällä olevan pienen asenne-kysymyksen. Eikö tuntuisi hienolta mennä hommiinsa ajatellen, että minä kuulun alamme parhaaseen porukkaan?

Mato Valtosen todella vaiherikas elämä sekä monipuoliset kokemukset antavat poikkeuksellisen kaikupohjan herätellä kuulijansa ajattelemaan ja asettelemaan tavoitteensa niin minä- kuin me-hengessä rohkeammin ja korkeammalle, kuitenkaan haihattelematta. Tulevaisuuteen ei kävellä takaperin ja suomalaisilla on nyt kaikki mahdollisuudet näyttää mistä tervaskannosta meidät on sorvattu. Ollaan ylpeitä itsestämme, Mato kertoo kuinka se onnistuu.

Mato Valtonen on Speakersforumin Vuoden Puhuja 2008 ja palkittu myös Vuosikymmenen puhujana.

Tutustu myös Tom Pöystin ja Mato Valtosen yhteisshow Tomatoon! Tämä duo kun päästetään irti niin ei ole riemulla rajaa. Paljon painavaa asiaa, mutta takuuvarmasti ei aika käy pitkäksi. Emme opeta, vaan toimimme varoittavana esimerkkeinä. Uskokaa, saa olla kivaakin!

Video

Pressikuvat

Artikkelit

Mato Valtonen

Mato Valtonen

Muusikko & yrittäjä

Valokuvaaja: Kari Savolainen

Hae

Hae tapahtumaasi sopivia puhujia & juontajia. Käytä tarkennettua hakua, mikäli haluat tarkentaa hakukriteerejä.

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2