Olli Sovijärvi

Olli Sovijärvi

Kokonaisvaltaisen lääketieteen pioneeri

Olli Sovijärven luennot eivät jätä ketään kylmäksi. Ne ovat mukaansa tempaavia, osallistavia ja huumoriakin sisältäviä sekä tieteellistä faktaa yhdisteleviä.

Ollin intohimo on jatkuva uuden tiedon opiskelu mitä tulee ihmisen terveyteen, hyvinvointiin, uusiin teknologioihin, ravitsemukseen ja hyvän energisyyden ylläpitoon. Viimeisten vuosien aikana Olli on keskittynyt erityisesti myös pitkäikäisyyden tutkimiseen ja terveyskaaren pidentämiseen – miten siis lisätä itselle terveitä elinvuosia kaiken tämän hullun myllyn keskellä!

Olli Sovijärvi on julkaissut lukuisia tietokirjoja sekä suomeksi että englanniksi. Näitä ovat muun muassa 550-sivuinen "ihmisen puuttuva käyttöopas" Biohakkerin käsikirja (2016) ja Biohacker’s Handbook (2019), Biohakkerin stressikirja (2018), Biohakkerin flunssaopas (2020), Biohakkerin ravitsemusopas (2022) sekä englanninkieliset e-kirjat Biohacker’s Brain Nutrition Guide (2022) ja Biohacker’s Nutrition Guide (2023). Lisäksi Olli työstää tällä hetkellä massiivista ja kokonaisvaltaista kirjaa resilienssistä; kirjan työnimi on The Resilient Being ja sen on määrä tulla ulos vielä vuoden 2024 puolella.

Olli Sovijärvi valmistui Helsingin yliopiston lääketieteellisestä tiedekunnasta lääketieteen lisensiaatiksi vuonna 2006 ja ryhtyi itsenäiseksi ammatinharjoittajaksi vuonna 2008. Vuosina 2010-11 Olli laajensi osaamistaan suorittamalla erityisesti psykologiaan ja filosofiaan keskittyvän integraaliteorian tutkinnon John F. Kennedy Universityssä. Vuosina 2013-18 Sovijärvi harjoitti lääkärin ammattiaan yksityisellä ravitsemukseen ja kokonaisvaltaiseen terveydenhoitoon keskittyvällä klinikalla.

Ollin työura on pitänyt sisällään myös lukuisia päivystyksiä, sairaalajaksoja ja terveyskeskuspalvelua eri puolilla Suomea ensimmäisessä keikkalääkäriyrityksessä (MedOne) vuosina 2005-2010. Tämä jakso myös johti rajuun työuupumukseen, josta toipuminen on käytännön tasolla vienyt Sovijärven yhdeksi parhaista stressin hallinnan, palautumisen, unen optimoinnin ja energiatasojen lisäämisen asiantuntijaksi Suomessa.

Lukuisat esiintymiset mediassa, sosiaalisen median artikkelit sekä Suomen ensimmäinen terveysaiheinen podcast (2012-14) ovat luoneet ihmisille tietoisuutta siitä, mitä terveydenhoito voi parhaimmillaan olla ja näitä oppeja Olli Sovijärvi jakaa myös kiitellyissä puheenvuoroissaan.

Tällä hetkellä Olli keskittyy ihmisten terveyttä ja hyvinvointia edistävien sisältöjen tuotantoon. Kansainvälisen tason puhujana Sovijärvi pitää koulutuksia ja luentoja mm. terveysteknologioista, työhyvinvoinnista, biohakkeroinnista, suorituskyvyn optimoinnista, resilienssistä, ravintokysymyksistä sekä suoliston tasapainon hoidosta. Hän johtaa myös Biohacker Center yritystä teknologia-asiantuntija Teemu Arinan kanssa – he kehittävät tällä hetkellä ennaltaehkäisevän terveydenhoidon appia nimeltä Holohabits, joka integroi terveysdatan, ennaltaehkäisyn ja elämäntavat kätevästi jokaisen älypuhelimeen.

Aiheet esimerkiksi

 • Laadukkaan unen saavuttaminen konkreettisin ja tutkituin keinoin
 • Syvän unen optimointi
 • Energisyyden ja suorituskyvyn lisääminen
 • Energiaa, rutiineja ja resilienssiä elämänmittaiselle työuralle
 • Palautuminen ja stressin hallinta
 • Ennaltaehkäisevä terveydenhuolto
 • Terveysteknologiat ja itsensä mittaaminen
 • Työhyvinvoinnin ja resilienssin lisääminen arjessa
 • Ravitsemustilan, energisyyden ja verensokeritasojen optimointi
 • Suoliston ja vatsan hyvinvointi
 • Ikääntymisen ennaltaehkäisy
 • Webinaarit ja verkkokoulutukset
Speakersforumin laatuvarmistetut valmentajat: Plan >> Do >> Check >> Act

Speakersforumin laatuvarmistetut valmentajat

Puhuja kuuluu Speakersforumin laatuvarmistettujen valmentajien joukkoon. Hänen sekä monen muun luennoitsijan teemoista löytyy lukuisia valmiita valmennuskokonaisuuksia, joista autamme konseptoimaan teille parhaiten sopivan valmennuskokonaisuuden.

Speakersforumin valmennukset perustuvat viimeisimpiin tutkimuksiin vaikuttavuudesta ja ne nojaavat aina organisaationne tavoitteisiin, strategiaan ja arvoihin. Tuloksellisuus varmistetaan kytkemällä valmennuksen suunnittelu, toteutus ja toiminnan arviointi mm. jatkuvan parantamisen PDCA-kehään - Plan (suunnittele), Do (toteuta), Check (tarkista), Act (Toimi). Asiakkaalle nimetty vastuuvalmentaja rakentaa muutosbuusterin kanssa juuri teille sopivan kokonaisuuden ja varmistaa ohjelman pedagogisen toimivuuden ja parhaiten soveltuvat sekä oivalluttavat fasilitointikeinot. Valmennukset ovat toteuttavissa sekä lähi- että etätoteutuksina.

Speakersforumin valmennuksiin kuuluu aina asiakkaalle nimetty vastuuvalmentaja, joka rakentaa yhdessä teidän ja puhujavalmentajan kanssa teille räätälöidyn kokonaisuuden ja varmistaa ohjelman pedagogisen toimivuuden ja parhaiten soveltuvat sekä oivalluttavat fasilitointikeinot. Vastuuvalmentajina toimivat yli 30v valmennusalalla työskennelleet Maarika Maury ja Jaana Tuomila.

Video

Pressikuvat

Artikkelit

Olli Sovijärvi

Olli Sovijärvi

Resilienssin asiantuntija

Hae

Hae tapahtumaasi sopivia puhujia & juontajia. Käytä tarkennettua hakua, mikäli haluat tarkentaa hakukriteerejä.

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2