Questions & answers

What does a company specialized in mediating like Speakersforum do?

Part of Speakersforum works with speakers and matching speakers to our clients. But we do more than that. We organize trainings, events, seminars, problem solving, conferences and workshops.

What is characteristic for a professional speaker?

The message. It’s not enough just to entertain the audience for a moment. They need to get something to think about also. Something to reflect on. They need to be stimulated, provoked, inspired and motivated.

We keep ourselves up to date on the talented speakers on the market. It is our area of expertise and our contribution to a successful event.

How much do your services cost?

The cost varies according to the type of event, which speaker or speakers are booked and so on. Our fee is always included in the total price

Why not find a speaker, an educator or an expert by myself?

We know which speakers, educators or experts are most suitable for different target groups and contexts. We will come up with creative solutions you might not have thought of.

Why not hire a speaker, an educator or an expert directly if I already know who I want?

Result. We make sure the speaker goes through the objective, the goal and the content with you to ensure best results.

Security. We are an important employer for speakers and they wish to maintain a good relationship with us. We always write a contract with the speaker before each assignment. We have heard about customers who have booked a speaker by themselves and the speakers have cancelled at the last minute due to a more interesting assignment they have received.

Guarantee. Speakersforum can always find a replacement in case the chosen speaker is unavailable.

Time. You save a lot of time by hiring Speakersforum.

Can I trust your suggestions? How do I know you will recommend personalities that will be most suitable for me?

The answer is independence and evaluation. We do not have any speakers, educators, consults or other experts on our pay roll, we always choose them according to the assignment to get the most suitable ones. Furthermore, we always choose personalities we have carefully evaluated and we know what they can achieve.

I have never hired an external speaker or educator before. How does it work?

Contact us so we will help you.

Some of our customers about us

Suomen suurimpana tapahtumajärjestäjänä meille on tärkeää, että yhteistyökumppanimme tuntee yrityksemme tapahtumat ja niiden tarpeet. On hienoa huomata, kuinka Spekersforumin yhteyshenkilö pystyy briiffini pohjalta tarjoamaan meille puhujia, joiden valinnassa tarpeemme ja tavoitteemme Suomen johtavana tapahtumajärjestäjänä on huomioitu. Erityisesti arvostan asioinnin helppoutta, mutkatonta palvelua sekä henkilökunnan idearikkautta.

Mari Katajamäki
Messukeskus Helsinki

Speakersforum on ollut Kiinkon yhteistyökumppani Kiinteistöalan Vuosiseminaarin suunnittelussa viimeiset neljä vuotta todenteolla. Olemme aloittaneet keskustelut aina heti vuoden teemojen selvittyä. Tapahtuman tekijänä on ollut ihanaa luottaa siihen, että Speakersforumilta saa hyviä ehdotuksia. Minä olen kertonut teemat ja millä profiililla haen puhujaa ja sen jälkeen olen saanut listan ehdotuksista. Erityisen hienoa on, että mukaan on aina mahtunut myös oikeasti yllättäviä nimiä, jotka ovat johdattaneet minutkin uusille poluille. Ilman Speakersforumia meillä ei koskaan olisi ollut Bruce Dickinson puhumassa kiinteistöalan tapahtumassa!
Speakersforumin kaltaisen ammattilaisen käyttäminen tuo paitsi uusia ”out of the box” -ideoita, mutta myös tapahtuman järjestäjän kannalta jotain lähes yhtä olennaista: jos puhuja jostain syystä äkillisesti peruuttaa/ ei pääsekään tulemaan, on huojentavaa tietää, että yhteistyökumppani tekee kaikkensa korvaavan puhujan löytämiseksi. Se on mittaamattoman arvokasta.

Kaisa Saarela
Kiinko

Saan teiltä vinkkejä ja ideoita ajankohtaisista aiheista sekä megatrendeistä. Olette luotettava ja kärsivällinen kumppani. Joskus saatan pohtia aihetta pitkään asiakasvastaavan kanssa, mutta se on kannattanut. Olemme saaneet erinomaista palautetta kaikista teidän kauttanne tulleista puhujista.

Anne Teppo
Espoon Kaupunki

Speakersforumin palvelu perustuu ajankohtaisen sisällön ja asiantuntijan yhdistämiseen niin, että se yhdistyy tapahtumamme tavoitteiden sekä teemojen tuntemiseen. Tämä säästää selkeästi omaa aikaani sisällön suunnittelussa ja itse järjestelyissä. Kirkon kentässä yllättävä yhdistelmä puhujasisällössä on tärkeää sen ohella, että vieraan sanoma sopii omaamme. Joskus haemme tietoisesti kriittistä näkökulmaa ja käytämme SF:n asiantuntijuutta osana omaa ideointiamme. Kolmanneksi, on helpompaa jos puhujan ja tilaajan välissä on management. Vastausten nopeus ja asiakkaan tarpeiden kuuntelu on asia jota arvostan. Myös nopeus, asiantuntijuus, joustavuus, eli yhteistyö on saumatonta.

Jari Kupiainen
Kirkkopäivät

Search

Request a quote

Book or obtain more information on a speaker - we'll get back to you within the same day!

Event details
1
Contact details
2

Request a quote

Book or obtain more information on a speaker - we'll get back to you within the same day!

Event details
1
Contact details
2