Speakersforumin Vuoden Puhuja

Puhuja-alan merkittävimmät henkilöt palkitaan vuosittain Vuoden Puhuja -äänestyksessä. Vuoden Puhuja on valittu jo vuodesta 2006 lähtien ja ehdokkaita sekä palkittuja on vuosien varrella ehtinyt kertyä monipuolisesti. Tämän vuoden palkintojenjaon juontaa upea All Stars voittaja ja Vuoden Puhuja 2019 Marjo Rantanen. Äänestys keräsi tänä vuonna ennätysmäärän ääniä - kiitos kaikille äänestäneille!

Katso Vuoden Puhuja 2022 palkintojenjako ja upeat voittajat kustakin kategoriasta!

Vuoden Puhuja 2022 -voittajat

Tämän vuoden palkintojenjaon juontaa All Stars voittaja ja Vuoden Puhuja 2019 Marjo Rantanen. Äänestys keräsi tänä vuonna e...

Tutustu aikaisempiin voittajiin täältä.

Vuoden Puhuja

Seela Sella

Näyttelijä

Seela Sella on esiintynyt yli 50 vuotta kestäneen uransa aikana muun muassa Suomen Kansallisteatterissa, Tampereen Työväen Teatterissa, Tampereen Komediateatterissa ja Teatteri Jurkassa.

Olli Keskinen

Kummelin perustajajäsen, yrittäjä

"Millainen on työyhteisö, jossa kukaan ei valita, stressaa tai levittele neuvottomana käsiään? Kuvittele työpäivä, jossa yksilöt tarttuvat härkää sarvista, hoitavat itse oman hyvinvointinsa ja lyövät tuloksia pöytään. Olli Keskisen Parempi työpäivä tarinoiden punainen lanka on se, että meidän tulisi tehdä yhä parempaa tulosta yhä vähemmällä vaivalla. ""Tyhmä paljon työtä tekee, viisas pääsee vähemmällä."""

Henrik Dettmann

Palkittu valmentaja

Suomen omaleimaisimpiin ja mukaansatempaavimpiin puhujiin lukeutuva Henrik Dettmann käsittelee puheenvuoroissaan suomalaista ja eurooppalaista urheiluhistoriaa, yhteiskunnallisia muutoksia, onnistuneen johtajuuden rakennetekijöitä ja pitkän ja lyhyen tähtäimen tavoitteentekoa – unohtamatta viittauksia kulttuuriin, politiikkaan ja psykologiaan.

Harri Gustafsberg

Tietokirjailija ja palkittu yrityspuhuja

Harri on henkistä suorituskykyä valmentava, tutkiva ja kehittävä filosofian tohtori. Lisäksi Harri on tietokirjailija ja palkittu yrityspuhuja (FT, HTM). Kun en löytänyt tarpeeksi uskottavaa valmentajaa, joka todella ymmärtää miten kehitettään kykyä toimia paineen alla ja menetelmää miten henkistä suorituskykyä vahvistetaan, päätin perehtyä aiheeseen itse. Matkani ei päättynyt väitöstutkimukseen, vaan se jatkuu edelleen.

Meeri Koutaniemi

Journalisti ja valokuvaaja

Meeri Koutaniemi pakkasi reppunsa 19-vuotiaana ja lähti kokeilemaan onneaan kuvajournalistina Intiassa - ja jäi sille tielle. Meeri on dokumentoinut journalistina ja valokuvaajana maailmaa ja sen selviytymistarinoita yli 60 maassa ja keskittynyt työssään ihmisoikeuksiin. Meeri puhuu koskettavista ja haastavista aiheista dokumentaarisella otteella ja palavalla intohimolla. Hän vie sanan ja kuvan voimalla yleisönsä matkalle maailman moninaisuuteen yhteiskunnallisesti tärkeissä asioissa. Meeri pyrkii inspiroimaan kuuntelijaa aktivoitumaan ja tunnistamaan oman potentiaalinsa.

Vuoden Juontaja

Lorenz Backman

Mielen valmentaja

Lorenz "Lore" Backman on mielen valmentaja, luennoitsija, kouluttaja, esiintyjä ja Pelasta muistisairas ry.n työntekijä. Lorenz auttaa luennoillaan yleisöä löytämään menestystekijät ja lisäämään ihmismielen mahdollisuuksia. Hän on valovoimainen luennoitsija, joka onnistuu läsnäolollaan pysäyttämään kuulijan hetkeen. Lore juontaa tilaisuuden kuin tilaisuuden juuri haluamallasi tavalla, aina yhtä ammattitaitoisesti ja hyvällä huumorintajulla varustettuna.

Karita Tykkä

Kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tutkija

Karita Tykkä rakastaa elämää, kehon ja mielen terveyttä ja on intohimoinen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tutkija. Hänen luennoissaan ja juonnoissaan uhkuvat energisyys, lämpö, läsnäolo ja hänellä on ote, joka pitää kuulijan otteessaan koko matkan ajan. Hän on kokenut juontaja ja juontanut tv-ohjelmia, erilaisia tapahtumia, haastatellut ja ollut itse haastatteluissa lukuisia kertoja. Häntä on aina kiehtonut myös mielen voima ja Karita puhuu luennoillaan paljon myös ajatuksen ja mielen voimasta, irti päästämisestä sekä oman tarinan merkityksestä.

Heidi Suomi

Urheilutoimittaja

Heidi Suomi on radiojuontaja ja padelyrittäjä, mutta parhaiten hänet tunnetaan ehkä urheilijana ja Tulosruudun urheiluankkurina. Heidillä on takanaan lukuisia suoria lähetyksiä niin radiossa kuin televisiossa, ja yksi hänen vahvuuksistaan onkin tilanteenlukutaito. Reilun parinkymmenen vuoden kokemus juontajana on koulinut Heidistä raudanlujan ammattilaisen, joka kykenee toimimaan rennosti myös kiireessä tai paineen alla.

Riku Rantala

Monipalkittu mediapersoona, ammattitaitoinen juontaja

Riku Rantala on toimittaja, tv-tuottaja ja tietokirjailija, joka on työkseen matkustanut pari miljoonaa kilometriä ympäri maailman. Yhdessä Tunna Milonoffin kanssa tehdyt Madventures-, Docventures- ja Madventures Suomi -sarjat sekä 11 tietokirjaa ovat tuoneet miehille kaikki alan tärkeimmät palkinnot, mm. Tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon, Suomen Kuvalehden journalistipalkinnon, 11 Kultaista Venlaa ja Formaatti-Finlandian.

Tero Karhu

Juontaja ja entinen ammattilaisjalkapalloilija

Tero Karhu on aamuohjelma Huomenta Suomen -juontaja ja entinen ammattilaisjalkapalloilija, jonka ääni on tuttu monille myös jalkapalloselostuksista MTV3:n ja Ylen kanavilta. Hän yhdistää luennoillaan kokemuksia ja oppeja molemmilta uriltaan - niin kilpaurheilun kuin selostamisen ja juontamisen parista.

Vuoden Tulokas

Minna Parikka

Kenkäsuunnittelija

Minna Parikka on kengistään tunnettu suunnittelija, jonka luomuksia on nähty kansainvälisten julkkisten kuten Taylor Swift, Lady Gaga, Cara Delevigne sekä Kardashian/Jenner klaanin jaloissa. Parikkalla on vahva osaaminen brändin luomisesta, suunnittelusta, kansainvälisestä viennistä, yrittämisestä ja markkinoinnista vuodelta 2005 alkaen, jolloin hän aloitti omaa nimeään kantavan merkin. Vuonna 2021 Parikka teki rohkean päätöksen lopettaa yritystoimintansa vaikka 2020 oli tuloksellisesti yrityksen paras vuosi. Sittemmin Parikka on keskittynyt yhteistyömallistojen suunnitteluun ja markkinointiin.

Sara Salmani

Monimuotoisuuden asiantuntija, puhuja

Palkittu DEI -asiantuntija sekä markkinoinnin ja viestinnän osaaja, Sara Salmani, kouluttaa yrityksiä ja organisaatioita monimuotoisuuden, inklusiivisuuden, ja yhdenvertaisuuden tärkeydestä. Hän laajentaa yleisön ymmärrystä mm. monimuotoisuuden edistämisestä, tiedostamattomien ennakkoluulojen tunnistamisesta sekä inklusiivisen markkinoinnin hallitsemisesta.

Noora Fagerström

Jungle Juice Barin perustaja

Noora Fagerström on perustanut miehensä kanssa Jungle Juice Barin vuonna 2010. Hän työskenteli yrityksen toimitusjohtajana lähes 10 vuoden ajan. Fagerström valittiin Vuoden Kasvuyritysjohtajaksi vuonna 2019, jolloin Jungle Juice Barissa työskenteli yli 500 henkilöä ja yhtiön liikevaihto oli reilu 18,5 miljoonaa euroa. Noora puhuu avoimesti omista kokemuksistaan yrittäjänä. Lisäksi hän jakaa mielellään oppejaan työkulttuurin rakentamisesta, johtamisesta, asiakaskohtaamisista, kasvun tekemisestä sekä enkelisijoittamisesta.

Saana Rossi

Kirjailija, advisor, ex HR-johtaja

Saana Rossi on yksi Suomen tunnetuimmista HR- ja rekrytointiammattilaisista, puhuja, advisor ja kirjailija. Saana on toiminut HR:n, rekrytoinnin ja viestinnän parissa lähes 15 vuoden ajan ja on uransa aikana rekrytoinut tuhansia ammattilaisia. Saana tunnetaan valovoimaisena, herättelevänä, innostavana ja suorapuheisena esiintyjänä, jonka vahvuuksiin kuuluu vankka substanssi ja monipuoliset näkökulmat. Saana tuo puheenvuoroihinsa rutkasti konkretiaa ja positiivisuutta.

Sointu Borg

Somepersoona, juontaja ja yrittäjä

Sointu Borg on yrittäjä, ekonomi, Diili-voittaja, medipersoona sekä intohimoinen puhuja. Aiheina korostuvat anteeksipyytelemätön asenne, oman polun rakentaminen, minneliaalien ahdistus, rohkeus sekä periksiantamattoman asenteen löytäminen. Soinnun rempseä, syväluotaava sekä ripauksen mustaa huumoria omaava esiintymistyyli vangitsee yleisön kuin yleisön. Pitkä esiintymistausta, heittäytymiskyky sekä tilanteenlukutaito auttavat Sointua sulautumaan kameleontin lailla tapahtumaan kuin tapahtumaan.

International Speaker of the Year

Stefan Hyttfors is one of the most popular lecturer in Sweden in the areas of futurology, business development and innovation. His ability to paint images of the future by describing societal- and behavioral changes rather than technology, and by pointing out disruptive examples from different industries, will help you understand new threats and opportunities as well as the increasing need for constant change.

His presentations and workshops are not only inspiring & thought provoking, but also practical and full of business take-aways. He regularly addresses international conference & business audiences in a variety of industries. Thimon is also a coproducer and lecturer of an executive training program at the University of Utrecht which focuses on sociocultural trends and how these can be practically applied to business strategy. Thimon is a former insights & strategy director at TrendsActive, researcher at FreedomLab Future Studies and editor-in-chief of RELOAD Magazine.

Antoni Lacinai

Communication coach

Antoni Lacinai is one of Sweden’s top communication experts and keynote speakers. With his 15 principles of communication, he improves peoples’ communication skills in situations where they lead, sell and cooperate. He is an author of 10 books on verbal and non-verbal communication, effective meetings, sales and goal setting. He is also regarded as one of Scandinavia’s best moderators.

As one of Spotifys first designers, Industry Leader at Hyper Island and product designer on GitHub in San Francisco, Tobias Ahlin contributed to several Creative international success stories. Tobias is now leading the design for Minecraft. Tobias Ahlin lectures on digital product development, trends and innovation. With Using interactive workshops and inspirational lectures shows how Tobias future trends will affect your industry and era, and which proved tools and techniques you need to manage change.

Debbie Berebichez

Physicist, Data Scientist, and TV host

Winner of the Leading Hispanics in STEM STAR Award, Deborah is the first Mexican woman to graduate from Stanford University with a Ph.D. in Physics. She is a Lead Scientist in Quantum Computing at VTT and co-hosts the Discovery Channel’s Outrageous Acts of Science show. She worked with two Nobel Laureates in physics: Steve Chu and Bob Laughlin. And has been recognized by the WSJ, Oprah, TED, WIRED, the American Association for the Advancement of Science (AAAS), and others. There is a 3D statue of her currently exhibited in Washington, D.C.

Hae

Hae tapahtumaasi sopivia puhujia & juontajia. Käytä tarkennettua hakua, mikäli haluat tarkentaa hakukriteerejä.

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2