Uutiskirjeitä Speakersforum - Huhtikuu 2015

Tapahtumiin lisäarvoa hyödyllisen ja kiinnostavan sisällön kautta

Mietitkö syksyn tapahtumiin sopivaa sisältöä
tai onko kesäpäivien ohjelma vielä auki?

Tässä kuukauden poimintojamme asiakasvastaaviltamme sekä tapahtumauutisiamme.

Lisää ideoita saat omalta asiakasvastaavaltasi tai
ottamalla yhteyttä suoraan meihin puhelimitse +358 201 552 990 tai sähköpostilla info@speakersforum.fi

Työhyvinvointi: Oona Tolppanen – Hyvinvoinnin lähettiläs

Vahvan kilpaurheilutaustan omaava urheilumalli ja hyvinvoinnin esikuva Oona Tolppanen on Speakersforumin uusimpia työhyvinvointipuhujia. Oonan raikas, reipas ja innostava tyyli saa paatuneimmankin sohvaperunan harkitsemaan liikkumista ja terveellisempiä elämäntapoja. Oona innostaa omakohtaisten kokemusten ja tarinansa kautta kaikki hyvinvoinnin portaille.

Menestynyt fitness-urheilija ja personal trainer opiskelee parhaillaan liikunnanohjaajaksi Vierumäellä. Opintojen ohessa hän valmentaa yrityksien tärkeintä voimavaraa - henkilökuntaa parempaan kuntoon ja työssä jaksamiseen.

Tutustu tarkemmin Oonaan puhujana

Kirjauutinen: Mika Aaltonen – Suomi vedenjakajalla

Tutukimusjohtaja Mika Aaltosen ja amerikkalaisen analyytikon Michael Loescherin uusin kirja Crossroads (Vedenjakajalla) ilmestyi juuri. Se tuo analyyttisen ja pitkän aikajänteen perustan kansalliselle keskustelulle: se pohtii miten Suomen resursseja tulisi allokoida, se osoittaa että talous ja kansallinen turvallisuus ovat erottomasti yhteen liitettyjä ja antaa valmiudet arvioida kriittisesti joitakin julkisuudessa esitettyjä näkemyksiä. Kirjassa keskitytään yhteen pääkysymykseen:
Voiko Suomi selvitä seuraavista 25 vuodesta? - nykyisten taloutta, yhteiskuntaa ja turvallisuutta koskevien ajatusten ja toimintamallien kanssa!

¬Useat organisaatiot vastustavat muutosta, koska puuttuu selkeitä tietoon ja ennakointiin perustuvia näkemyksiä, joka osoittaisi muutoksen suuntaa. Sisäiset ja kansalliset keskustelut täyttyvät sen sijaan retoriikasta ja mielipiteistä, joiden pohjalla ovat poliittiset ja valtapoliittiset näkökulmat.
Aaltonen ja Loescher uskovat, että mahdollisuudet uudistumiseen löytyvät perusteellisen analyysin avulla.

Mika Aaltosen puhujaesittelyyn täältä

International Guest Speaker: Micael Dahlén - Trendiasiantuntija ja tulevaisuusfilosofi

Taloustieteen professori Micael Dahlén on valittu yhdeksi maailman kymmenestä kiinnostavimmasta tutkijasta. Hänestä tuli 34-vuotiaana professori Tukholman kauppakorkeaan. Akateemisen maailman rockstara luennoi ympäri maailmaa markkinoinnin, kuluttajakäyttäymisen ja luovuuden aiheilla.

Micael on kirjoittanut maailmanlaajuisesti menestyneitä kirjoja markkinoinnista, onnellisuudesta, sarjamurhaajista ja sosiaalisesta mediasta. Hän on tiivistänyt näkemyksensä nykyaikaisesta kulutustaloudesta bestseller-teokseensa Nextopia. Hän on raflaava esiintymistaitojensa ja asenteensa ansiosta. Dahlén on kutsuttu keynote-puhujaksi Speakersforumin asiakkaan Kiinkon Vuosiseminaariin 5.11.2015 Aulangolle.

Tilaa Micael Dahlén keynote-puhujaksi

Uusi puhuja: Meeri Koutaniemi – Miten olla tässä maailmassa – elämän voima ja asenne?

Palkittu valokuvaaja ja journalisti Meeri Koutaniemi haluaa kertoa maailmalla kohdattujen ihmisten tarinoita – puhua suoraan. Maailmankansalaisen metodina on heittäytyä täysillä kuvattaviensa elämään. Hän ei koskaan halua, että hänen oma järkyttyminen ja paha olo näkyisi hänen kuvissaan, koska sillä ei ole merkitystä, hän sanoo. Kuka on ketä määrittelemään, kysyy Meeri. Dokumenttielokuviensa ja kuvajournalismityönsä myötä hän on päässyt näkemään läheltä surullisia tilanteita, mutta myöskin toivon kipinöitä ja uskomattomia selviytymisiä.

Suomessa ja maailmalla moninkertaisesti palkitun Meeri Koutaniemen tunnetuin kuvasarja kertoo tyttöjen ympärileikkauksista. Kuvasarja kertoo tarinaa ympärileikkausta ja lapsiavioliittoa paenneista tytöistä sekä entisistä ympärileikkaajista Ugandassa ja Keniassa. Hän valmistelee aiheesta maailmanlaajuista tietokirjaa.

Meerin ja Arman Alizadin yhteisluento 23.9 klo 18-20 Apollo Live, Helsinki.

Tutustu Meeri Koutaniemen luentoaiheisiin tarkemmin

Business Speaker: Pekka Lettijeff – Ostaminen on käänteistä myymistä

Nosturivalmistaja Konecranes-konsernin entinen hankintajohtaja, ekonomi Pekka Lettijeff on arvostettu keynote-puhuja muutosjohtamisesta ja strategian jalkauttamisesta. Lettijeff on tehnyt koko työuransa hankinnan parissa. Hänellä on yli 25 vuoden monialainen kokemus hankintaketjun johtamisesta ja kehittämisestä. Viimeiseksi Konecranesilla hänen tehtävänään oli hallita ja hallinnoida maailmanlaajuisesti toimivan yhtiön koko hankintaketjua.

Tilaa Pekka Lettijeff puhumaan tilaisuuteenne täältä

Työelämä: Pekka Pohjakallio – Avoimen ja kokeilevan yrityskulttuurin puolestapuhuja

Kokeilukulttuurin aika on alkanut, julistaa Pekka Pohjakallio, 925 Designin toimitusjohtaja.
Hänen intohimona on luoda parempaa työelämää Suomeen. Hän laati pari vuotta sitten yhdessä Saku Tuomisen kanssa oppaan Työkirja – Työelämän vallankumouksen perusteet.
Viime vuonna Pohjakallio tutki mistä luova ja aikaansaava yrityskulttuuri syntyy.

Vaikealta tuntuu – kokeillaanko silti?

–Kannattaa unohtaa ”täydellistä ekalla kerralla” –ajattelu. Ideoiden toteuttamista estävät yrityksissä eniten jäykät prosessit, ”ei kuulu mulle” ja ”ei tästä kuitenkaan mitään tule” –asenteet. Suurimmat esteet uusien asioiden kokeilulle ovat usein epäonnistumisen pelko ja kiire. Organisaatiossa tarvittaisiin uteliaampaa asennetta uusia asioita kohtaan ja lupaa käyttää aikaa uusien asioiden kokeilemiseen, sanoo Pohjakallio. Aikaisemmin Pohjakallio työskenteli Nokialla lähes 20 vuotta innovaatioiden, markkinoinnin ja liiketoiminnan johdon parissa.

Tutustu Pekka Pohjakallioon tarkemmin

Asiakkaamme sanovat

Suomen tärkein tapahtuma-ammattilaisten tilaisuus, Kongressimessut on tehnyt jo useamman vuoden ajan sisältöyhteistyötä Speakersforumin kanssa. Tapahtumasisällön rakentaminen tapahtuma-ammattilaisille vaatii erityistä osaamista, näkemystä ja visionäärisyyttä sekä ennen kaikkea mielenkiintoisia puhujia. Speakersforumilta on löytynyt asiantuntemusta ja apua näihin kaikkiin haasteisiin. Eikä ollenkaan haittaa, että yhteistyö on lisäksi ollut mukavaa ja helppoa!

Petri Hiltunen
Management Events

Speakersforum on ollut Kiinkon yhteistyökumppani Kiinteistöalan Vuosiseminaarin suunnittelussa viimeiset neljä vuotta todenteolla. Olemme aloittaneet keskustelut aina heti vuoden teemojen selvittyä. Tapahtuman tekijänä on ollut ihanaa luottaa siihen, että Speakersforumilta saa hyviä ehdotuksia. Minä olen kertonut teemat ja millä profiililla haen puhujaa ja sen jälkeen olen saanut listan ehdotuksista. Erityisen hienoa on, että mukaan on aina mahtunut myös oikeasti yllättäviä nimiä, jotka ovat johdattaneet minutkin uusille poluille. Ilman Speakersforumia meillä ei koskaan olisi ollut Bruce Dickinson puhumassa kiinteistöalan tapahtumassa!
Speakersforumin kaltaisen ammattilaisen käyttäminen tuo paitsi uusia ”out of the box” -ideoita, mutta myös tapahtuman järjestäjän kannalta jotain lähes yhtä olennaista: jos puhuja jostain syystä äkillisesti peruuttaa/ ei pääsekään tulemaan, on huojentavaa tietää, että yhteistyökumppani tekee kaikkensa korvaavan puhujan löytämiseksi. Se on mittaamattoman arvokasta.

Kaisa Saarela
Kiinko

Speakersforumin palvelu perustuu ajankohtaisen sisällön ja asiantuntijan yhdistämiseen niin, että se yhdistyy tapahtumamme tavoitteiden sekä teemojen tuntemiseen. Tämä säästää selkeästi omaa aikaani sisällön suunnittelussa ja itse järjestelyissä. Kirkon kentässä yllättävä yhdistelmä puhujasisällössä on tärkeää sen ohella, että vieraan sanoma sopii omaamme. Joskus haemme tietoisesti kriittistä näkökulmaa ja käytämme SF:n asiantuntijuutta osana omaa ideointiamme. Kolmanneksi, on helpompaa jos puhujan ja tilaajan välissä on management. Vastausten nopeus ja asiakkaan tarpeiden kuuntelu on asia jota arvostan. Myös nopeus, asiantuntijuus, joustavuus, eli yhteistyö on saumatonta.

Jari Kupiainen
Kirkkopäivät

Suomen suurimpana tapahtumajärjestäjänä meille on tärkeää, että yhteistyökumppanimme tuntee yrityksemme tapahtumat ja niiden tarpeet. On hienoa huomata, kuinka Spekersforumin yhteyshenkilö pystyy briiffini pohjalta tarjoamaan meille puhujia, joiden valinnassa tarpeemme ja tavoitteemme Suomen johtavana tapahtumajärjestäjänä on huomioitu. Erityisesti arvostan asioinnin helppoutta, mutkatonta palvelua sekä henkilökunnan idearikkautta.

Mari Katajamäki
Messukeskus Helsinki

Hae

Hae tapahtumaasi sopivia puhujia & juontajia. Käytä tarkennettua hakua, mikäli haluat tarkentaa hakukriteerejä.

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2