Yrityksen monimuotoiset mahdollisuudet menestyä

Marianne Vikkula - Nainen Slushin takana

Marianne Vikkula on kansainvälisesti tunnetun Startup-yrityksiin erikoistuneen Slush-konferenssin toimitusjohtaja. Päämäärätietoisena nuorena hän eteni kolmessa vuodessa vapaaehtoistyöntekijästä johtajaksi.

Vikkula puhuu muun muassa Suomen startup-kulttuurin ja yrittäjyyden noususta, ja miten löytää oma tekemisen kipinä. Hän nostaa esiin myös naisten aseman miesvaltaisessa teknologiakentässä.

Johtajana hän painottaa positiivisen palautteen antamisen tärkeyttä, joka luo kannustavan ryhmädynamiikan. Hyvä johtaja luo myös sellaisen ympäristön ja kulttuurin, jossa jokainen saa kehittyä ja kasvaa. Tavoitteiden on oltava selkeitä ja yhteisössä on oltava hyvä tekemisen meininki.

Vikkulan asenne on, että joka päivä oppii jotain uutta. Se näkyy myös hänen innoittavissa puheenvuoroissa.

Startup – Yrittäjyys – Johtaminen

Puhujaesittely

Melina Niemi – Voittaminen on asenne- ja valintakysymys!  

Mentaalivalmentaja Melina Niemi kertoo kuinka samat opit toimivat niin työelämässä kuin jääkiekossakin: erilaisia ihmisiä pitää johtaa ja arvostaa eri tavoilla. Niemi tietää mistä puhuu, hän vastasi vuonna 2016 kultaa tuoneen Nuorten Leijonien mentaalivalmennuksesta.

Samat opit pätevät yritysmaailmassa; johtaja on valmentaja, alaiset ovat joukkue. Kaiken valmentamisen keskiössä on ihminen. Henkilöstön on löydettävä omat vahvuutensa ja opittava ymmärtämään työtovereitaan. Kun pelaajat tai työntekijät oppivat arvostamaan toistensa erilaisia käyttäytymistapoja, he alkavat luottaa toisiinsa. Asenteet, tunnelma ja työetiikka pyritään saamaan kohdilleen. Jos yrityksessä on joukko ihmisiä, jotka eivät ole joukkue, tulos on keskinkertainen, Niemi kuvailee.

Puhujana Melina on ehdottomasti viihdyttävä, innostava ja mielenkiintoinen sisältö pohjautuu paljon hänen omiin kokemuksiinsa.

Mentaalivalmennus – Tavoite – Tiimityö – Asenne

Puhujaesittely

Sami Honkonen – Uudistu ketterien kokeilujen kautta

Kun haluat kansainvälisen puhujan teknologiasta ja digitalisaatiosta on Sami Honkonen oiva valinta. Honkonen on puhunut suurille yleisöille muun muassa 5 000 hengen Agile-konferenssissa USA:ssa useana vuonna peräkkäin.

Hänen yhdentoista vuoden johtamiskokemuksensa Reaktor-uralta luo vankan pohjan vahvoille näkemyksille. 
Perinteinen analyysiin ja ennustamiseen perustuva strategiatyö ei enää tuota parhaita tuloksia. Nyt tarvitaan kokeiluja ja pienetkin kokeilut kannattaa, Honkonen tähdentää.

Hän puhuu vahvasti kokeilukulttuurin puolesta välineenä digitalisaation hyödyntämiseen antaen johdolle konkreettisia neuvoja siihen, miten menestyä kompleksissa pelikentässä ja luoda työympäristö, joka mahdollistaa onnistumiset.

Teknologia - Digitalisaatio - Johtaminen

Puhujaesittely

Asta Raami – Intuitio älykkääseen käyttöön

Asta Raami on arvostettu ja harvoja intuition hyödyntämisen asiantuntijoita Suomessa. Hän väitteli intuition käytöstä ja kehittämisestä Aalto-yliopistossa (2015) ja hänen uusin kirja kantaa nimeä Älykäs intuitio (2016).

Intuitio muotoja löytyy erilaisia kuten arjessa käytettävää ja asiantuntemukseen pohjautuvaa. Tietämisen tapoja on siis erilaisia ja näitä kaikkia osa-alueita voidaan kehittää, nostaa Raami esiin. Hän puhuukin älykkäästä intuitiosta, ja painottaa, että intuitio ei ole vain tunteisiin pohjautuvaa.

Intuitio muotoja yhdistelemällä löydetään ratkaisuja vaikeisiin ongelmatilanteisiin, luodaan uusia innovaatioita ja tapoja toimia. Intuition luotettavuuden arviointia voi harjoittaa muun muassa käyttämällä eri aisteja ja harjoittelemalla läsnäoloa.

Puhuja Raami on lämmin ja kannustava. Hän rohkaisee jokaista luottamaan omaan intuitioon.

Älykäs intuitio - Ongelmanratkaisu -Asiantuntijuus

Puhujaesittely

Mato Valtonen – Luovuus muutoksen pohjapilarina

Mato Valtonen on elänyt poikkeuksellisen elämän, josta tilanteita ei ole puuttunut. Hän kuljettaa uudessa aihepiirissään kuulijat oman värikkään elämänsä avulla huomaamaan, että muutos on paitsi mahdollista myös mahdollisuus. Kehitys tai muutos tapahtuu ideoiden, ajatusten sekä luovuuden kipinästä.

Hulluuskin pitää olla matkassa, sillä joskus mielettömin tai järjenvastaisin idea saattaakin olla avain menestykseen. Hullut vie maailmaa eteenpäin ja viisaat pitää sitä vain pystyssä. Viisautta toki tarvitaan, sillä hyvä onnikin on usein vain seurausta hyvästä suunnittelusta. 

Kuinka luotaisi yrityksiin tai yhteisöihin ideoille altis ilmapiiri? Kuinka itse rohkenisi avautua ajatuksistani? Näitä aiheita Valtonen käsittelee humoristisella tavalla ja innostaa jokaista löytämään luovuuden kipinän.

Luovuus - Motivaatio - Innostus

Puhujaesittely

Oskari Palomäki – Juontaja rautaisella ammattitaidolla

Yli 3 000 keikkaa tuottanut Oskari Palomäki on rautainen moderoinnin ammattilainen ja tuttu kasvo televisiosta. Asiakkaan tarpeen mukaan hän käsikirjoittaa teemat, sisällöt ja ideoi tapahtumasta ikimuistoisen.

Tapahtumassa juontaja ei saa koskaan korostaa itseään. Juontajan rooli on nostaa esiin tilaisuuden esiintyjiä ja teemaa. Juontaja tuo viestin yleisölle helposti luettavaksi ja ymmärrettäväksi. Juontajan tehtävässä on tärkeää esiintyä omana itsenään.

Karismaattinen ja humoristinen Palomäki on ollut alalla jo 25 vuotta. Hän kunnioittaa asiakasta ja miettii aina, mitä lisäarvoa voi itse tapahtumaan tuoda. Ennalta arvaamattomatkin tilanteet hän ottaa haltuun valloittavalla improvisaatiokyvyllään.

Moderoinnit – Panellikeskustelut – Gaalat

Puhujaesittely

Asiakkaamme sanovat

Speakersforumin palvelu perustuu ajankohtaisen sisällön ja asiantuntijan yhdistämiseen niin, että se yhdistyy tapahtumamme tavoitteiden sekä teemojen tuntemiseen. Tämä säästää selkeästi omaa aikaani sisällön suunnittelussa ja itse järjestelyissä. Kirkon kentässä yllättävä yhdistelmä puhujasisällössä on tärkeää sen ohella, että vieraan sanoma sopii omaamme. Joskus haemme tietoisesti kriittistä näkökulmaa ja käytämme SF:n asiantuntijuutta osana omaa ideointiamme. Kolmanneksi, on helpompaa jos puhujan ja tilaajan välissä on management. Vastausten nopeus ja asiakkaan tarpeiden kuuntelu on asia jota arvostan. Myös nopeus, asiantuntijuus, joustavuus, eli yhteistyö on saumatonta.

Jari Kupiainen
Kirkkopäivät

Suomen suurimpana tapahtumajärjestäjänä meille on tärkeää, että yhteistyökumppanimme tuntee yrityksemme tapahtumat ja niiden tarpeet. On hienoa huomata, kuinka Spekersforumin yhteyshenkilö pystyy briiffini pohjalta tarjoamaan meille puhujia, joiden valinnassa tarpeemme ja tavoitteemme Suomen johtavana tapahtumajärjestäjänä on huomioitu. Erityisesti arvostan asioinnin helppoutta, mutkatonta palvelua sekä henkilökunnan idearikkautta.

Mari Katajamäki
Messukeskus Helsinki

Speakersforum on ollut Kiinkon yhteistyökumppani Kiinteistöalan Vuosiseminaarin suunnittelussa viimeiset neljä vuotta todenteolla. Olemme aloittaneet keskustelut aina heti vuoden teemojen selvittyä. Tapahtuman tekijänä on ollut ihanaa luottaa siihen, että Speakersforumilta saa hyviä ehdotuksia. Minä olen kertonut teemat ja millä profiililla haen puhujaa ja sen jälkeen olen saanut listan ehdotuksista. Erityisen hienoa on, että mukaan on aina mahtunut myös oikeasti yllättäviä nimiä, jotka ovat johdattaneet minutkin uusille poluille. Ilman Speakersforumia meillä ei koskaan olisi ollut Bruce Dickinson puhumassa kiinteistöalan tapahtumassa!
Speakersforumin kaltaisen ammattilaisen käyttäminen tuo paitsi uusia ”out of the box” -ideoita, mutta myös tapahtuman järjestäjän kannalta jotain lähes yhtä olennaista: jos puhuja jostain syystä äkillisesti peruuttaa/ ei pääsekään tulemaan, on huojentavaa tietää, että yhteistyökumppani tekee kaikkensa korvaavan puhujan löytämiseksi. Se on mittaamattoman arvokasta.

Kaisa Saarela
Kiinko

Saan teiltä vinkkejä ja ideoita ajankohtaisista aiheista sekä megatrendeistä. Olette luotettava ja kärsivällinen kumppani. Joskus saatan pohtia aihetta pitkään asiakasvastaavan kanssa, mutta se on kannattanut. Olemme saaneet erinomaista palautetta kaikista teidän kauttanne tulleista puhujista.

Anne Teppo
Espoon Kaupunki

Hae

Hae tapahtumaasi sopivia puhujia & juontajia. Käytä tarkennettua hakua, mikäli haluat tarkentaa hakukriteerejä.

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2