Miten voit antaa parhaasi töissä?

Jaana Saarinen

Mikä estää sinua antamasta parastasi?

Tee lista asioista, joiden uskot olevan este menestyksellesi. Mieti mihin voit itse vaikuttaa ja puutu niihin. Älä etsi tekosyitä. Toimi. Pohdi myös sanojen voimaa. Sanojen, joita sanomme toisillemme sekä niillä, joita itsellemme puhumme vahvistaen usein haitallisia uskomuksiamme. Tee työsi mahdollisimman hyvin, anna palautetta, ajattele, puhu, tee hyvää ja ole utelias oppimaan uutta. Sinä vaikutat omaan motivaatioosi ja parhaimmillaan levität sitä ympärillesi.

Huikeaa palautetta luennoistaan saava Jaana Saarinen kertoo poistaneensa sanan kiire käytöstään. - Joskus on vain paljon tekemistä, Saarinen hymyilee. Muut kielletyt K-sanat näyttelijän listalla ovat kateus ja kosto. Kateus on kuolemansynti eikä koston todellakaan kannata antaa elää, hän kiteyttää suoraviivaisesti. Isossa mittakaavassa kosto aloittaa sodat ja pienessä mittakaavassa näyttäytyy pienenä näpäyttelynä, joka on silkkaa ilkeyttä ja rasittaa niin itseä kuin muitakin.

Rakenna itsetuntoasi

Koko elämähän on itsetunnon rakentamistahan, Saarinen huokaisee. Hän kehottaa jokaista pohtimaan, onko niin hyvä työssään kuin voisi olla ja miten voisi kasvattaa ammatillista itsetuntoaan.

Jos et saa palautetta, pyydä sitä. Ole myös itse antelias antamaan palautetta. Itsemanipulaation voima on mieletön – niin positiivisissa kuin negatiivissa asioissa. Miksen olisi hyvä itselleni, vahvistaisi parhaita puoliani ja jakaisi sitä ympärilleni kaikilla elämän alueilla.

Töissä ollaan töitä varten, kaikki muu on plussaa

Ketään ei ole pakotettu työhönsä, kukaan ei ole päätynyt sattumalta työpisteelleen, itse olen hakeutunut työhöni, sen valinnut ja siihen kouluttautunut, Jaana linjaa.

Hänen luennoillaan käsitellään termiä työnsuojelu. Työtä on yritettävä suojella kaikelta mikä vaikeuttaa ja haittaa sen tekemistä ja estää ammattitaidon kukoistamista. Joskus syyt väsymiseen menevät itse työn piikkiin, kun varsinaiset väsymyksen aiheet ovatkin muualla. Se on epäreilua, sillä itse työn ja sen tekemisen suojelemiseksi kannattaa yrittää kaikkensa.

Töissä ollaan töissä, kaikki muu tunnelma on plussaa, Jaana huomauttaa. Työsopimuksessa ei taata hauskaa tiimiä, parhaita ystäviä, rentoa fiilistä tai after workeja. Siinä kerrotaan työtehtäväsi, se mistä palkkasi maksetaan. Kiinnitä huomiota siihen, millä asenteella avaat työpaikkasi oven aamulla, niin itsesi kuin ympäristösi takia, ota elämästä parempi irti!

Näyttelijä Jaana Saarinen uskoo vuorovaikutuksen voimaan. Hän on erikoistunut vuorovaikutus- ja esiintymistaitojen valmennuksiin keskittyen erityisesti oikeaan asennoitumiseen niin asiakaspalvelu-, myynti-, kuin esimiestehtävissä.

Haluatko Jaanan puhumaan tilaisuuteesi?

Asiakkaamme sanovat

Suomen suurimpana tapahtumajärjestäjänä meille on tärkeää, että yhteistyökumppanimme tuntee yrityksemme tapahtumat ja niiden tarpeet. On hienoa huomata, kuinka Spekersforumin yhteyshenkilö pystyy briiffini pohjalta tarjoamaan meille puhujia, joiden valinnassa tarpeemme ja tavoitteemme Suomen johtavana tapahtumajärjestäjänä on huomioitu. Erityisesti arvostan asioinnin helppoutta, mutkatonta palvelua sekä henkilökunnan idearikkautta.

Mari Katajamäki
Messukeskus Helsinki

Saan teiltä vinkkejä ja ideoita ajankohtaisista aiheista sekä megatrendeistä. Olette luotettava ja kärsivällinen kumppani. Joskus saatan pohtia aihetta pitkään asiakasvastaavan kanssa, mutta se on kannattanut. Olemme saaneet erinomaista palautetta kaikista teidän kauttanne tulleista puhujista.

Anne Teppo
Espoon Kaupunki

Speakersforumin palvelu perustuu ajankohtaisen sisällön ja asiantuntijan yhdistämiseen niin, että se yhdistyy tapahtumamme tavoitteiden sekä teemojen tuntemiseen. Tämä säästää selkeästi omaa aikaani sisällön suunnittelussa ja itse järjestelyissä. Kirkon kentässä yllättävä yhdistelmä puhujasisällössä on tärkeää sen ohella, että vieraan sanoma sopii omaamme. Joskus haemme tietoisesti kriittistä näkökulmaa ja käytämme SF:n asiantuntijuutta osana omaa ideointiamme. Kolmanneksi, on helpompaa jos puhujan ja tilaajan välissä on management. Vastausten nopeus ja asiakkaan tarpeiden kuuntelu on asia jota arvostan. Myös nopeus, asiantuntijuus, joustavuus, eli yhteistyö on saumatonta.

Jari Kupiainen
Kirkkopäivät

Suomen tärkein tapahtuma-ammattilaisten tilaisuus, Kongressimessut on tehnyt jo useamman vuoden ajan sisältöyhteistyötä Speakersforumin kanssa. Tapahtumasisällön rakentaminen tapahtuma-ammattilaisille vaatii erityistä osaamista, näkemystä ja visionäärisyyttä sekä ennen kaikkea mielenkiintoisia puhujia. Speakersforumilta on löytynyt asiantuntemusta ja apua näihin kaikkiin haasteisiin. Eikä ollenkaan haittaa, että yhteistyö on lisäksi ollut mukavaa ja helppoa!

Petri Hiltunen
Management Events

Hae

Hae tapahtumaasi sopivia puhujia & juontajia. Käytä tarkennettua hakua, mikäli haluat tarkentaa hakukriteerejä.

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2