Työelämässä merkityksellisyyden arvon oivaltaminen on keskeistä

Arto O. Salonen

Työelämässä merkityksellisyyden arvon oivaltaminen on keskeistä

Elämme paradoksaalista aikaa.

Olemme keskellä ennennäkemätöntä vaurautta. Silti keskeisin huolemme on rahojen riittäminen. Mahdollisuudet ympäröivät meidät joka puolelta. Mutta emme tiedä, mihin pitäisi elämän parhaimmat voimat käyttää. Tai mikä minun paikkani elämässä olisi.

Ihmisiltä on kadonnut merkitys olemassaololta. Hosumme ilmaan keskittyessämme asioihin, jotka eivät lisää elämänpoltetta. Tämä pätee niin työelämään kuin henkilökohtaiseen elämään, huomauttaa tulevaisuustutkija, työn merkityksellisyyden sanansaattaja Arto O. Salonen.

Mutta toisaalta yhä useampi suomalainen kysyy jo, mitkä ovat ne arvot, merkitykset ja tarkoitukset, joita kohti meneminen saa meidät syttymään elämästä.

Elämän merkityksellisimmät asiat ovat vaikeasti määriteltäviä ja hankalasti mitattavia. Mutta silti ne ovat jatkuvasti läsnä ja käden ulottuvilla.

Mitä meille jää jos ilo poistuu? Mitä jää jos ihmisten välinen luottamus katoaa? Entä jos tyytyväisyys häviää, herättää Arto pohtimaan. Juuri tämän tyyppiset asiat ovat nimittäin niitä, joihin kätkeytyy olemassaolon voima ja yhteiskunnan edistys sen jälkeen kun on jo päästy irti äärimmäisestä köyhyydestä.

Ajattelumme edistyksestä on kaventunut. Toisinnamme jo olemassaolevia ratkaisuja. Laskemme syvissä latu-urissa, vaikka puuterilunta olisi ympärillä. Jos perheessä, työpaikalla tai kansakunnassa on elämän iloa, tyytyväistä mieltä, ja luottamusta läsnä, on tekemisen jälki sellaista, joka puhuttelee, muistuttaa Arto.

Merkityksen löytäminen vapauttaa ihmisen voimavaroja. Se auttaa tunnistamaan omia erinomaisuuksia yhteisen tulevaisuuden rakentamiseksi.

Merkitys syntyy kytköksissä ympärillä olevaan. Siinä liitytään asioihin, joiden puolesta halutaan toimia. Kun tunnistamme meille luovuttamattomia asioita, on helpompi olla aidosti oma itsemme. Tämä pätee jokaisella elämän osa-alueella.

Työelämässä merkityksellisyyden arvon oivaltaminen on keskeistä. Kun koko organisaatio toimii sen puolesta, miksi se on olemassa, jää voimallinen jälki. Työpaikalla ei vain oleskella ja näperrellä, vaan liitetään oma tekeminen sellaiseen huomiseen, joka halutaan saada, Arto O. Salonen painottaa.

Hänen kokemuksensa elämästä erilaisissa kulttuureissa, erilaisten uskomusten ja ajatusmallien keskellä, ovat herättäneet kipinän edistyksen ja elämän merkityksellisyyden pohtimiselle sekä niistä puhumiselle. Näitä teemoja käsittelemällä on mahdollisuus puhutella suoraan ihmisyyden ydintä. Ravistella pinttyneitä uskomuksia ja herätellä huomaamaan toisenlaisuus. Ja vain ihmisyyden ydinkysymyksiä pohtimalla on mahdollista valjastaa oma potentiaali käyttöön.

Tiimissä, jossa yhden vahvuudet täydentävät toisen heikkouksia, yksilö voi olla oma itsensä sellaisena kuin on. Kun jokainen näkee oman panoksensa osana isoa kokonaisuutta, on kokemus työn merkityksellisyydestä läsnä.

Meissä kaikissa on erinomaisuuksia, jotka jäävät piiloon. Kun tiedät, kuka olet ja mitä haluat, voit antaa itsestäsi muille. Kun taas voit olla vapaasti oma itsesi, vapautuu luovuus. Pelko muuttuu rohkeudeksi. Organisaatiossa tässä kohdassa korostuu hyvän johtajan merkitys. Hän saa organisaation liekkeihin luomalla olosuhteita, joissa jokaisella on mahdollisuus yltää omaan parhaaseensa omista lähtökohdistaan käsin.

Asiakkaamme sanovat

Speakersforumin palvelu perustuu ajankohtaisen sisällön ja asiantuntijan yhdistämiseen niin, että se yhdistyy tapahtumamme tavoitteiden sekä teemojen tuntemiseen. Tämä säästää selkeästi omaa aikaani sisällön suunnittelussa ja itse järjestelyissä. Kirkon kentässä yllättävä yhdistelmä puhujasisällössä on tärkeää sen ohella, että vieraan sanoma sopii omaamme. Joskus haemme tietoisesti kriittistä näkökulmaa ja käytämme SF:n asiantuntijuutta osana omaa ideointiamme. Kolmanneksi, on helpompaa jos puhujan ja tilaajan välissä on management. Vastausten nopeus ja asiakkaan tarpeiden kuuntelu on asia jota arvostan. Myös nopeus, asiantuntijuus, joustavuus, eli yhteistyö on saumatonta.

Jari Kupiainen
Kirkkopäivät

Suomen suurimpana tapahtumajärjestäjänä meille on tärkeää, että yhteistyökumppanimme tuntee yrityksemme tapahtumat ja niiden tarpeet. On hienoa huomata, kuinka Spekersforumin yhteyshenkilö pystyy briiffini pohjalta tarjoamaan meille puhujia, joiden valinnassa tarpeemme ja tavoitteemme Suomen johtavana tapahtumajärjestäjänä on huomioitu. Erityisesti arvostan asioinnin helppoutta, mutkatonta palvelua sekä henkilökunnan idearikkautta.

Mari Katajamäki
Messukeskus Helsinki

Speakersforum on ollut Kiinkon yhteistyökumppani Kiinteistöalan Vuosiseminaarin suunnittelussa viimeiset neljä vuotta todenteolla. Olemme aloittaneet keskustelut aina heti vuoden teemojen selvittyä. Tapahtuman tekijänä on ollut ihanaa luottaa siihen, että Speakersforumilta saa hyviä ehdotuksia. Minä olen kertonut teemat ja millä profiililla haen puhujaa ja sen jälkeen olen saanut listan ehdotuksista. Erityisen hienoa on, että mukaan on aina mahtunut myös oikeasti yllättäviä nimiä, jotka ovat johdattaneet minutkin uusille poluille. Ilman Speakersforumia meillä ei koskaan olisi ollut Bruce Dickinson puhumassa kiinteistöalan tapahtumassa!
Speakersforumin kaltaisen ammattilaisen käyttäminen tuo paitsi uusia ”out of the box” -ideoita, mutta myös tapahtuman järjestäjän kannalta jotain lähes yhtä olennaista: jos puhuja jostain syystä äkillisesti peruuttaa/ ei pääsekään tulemaan, on huojentavaa tietää, että yhteistyökumppani tekee kaikkensa korvaavan puhujan löytämiseksi. Se on mittaamattoman arvokasta.

Kaisa Saarela
Kiinko

Suomen tärkein tapahtuma-ammattilaisten tilaisuus, Kongressimessut on tehnyt jo useamman vuoden ajan sisältöyhteistyötä Speakersforumin kanssa. Tapahtumasisällön rakentaminen tapahtuma-ammattilaisille vaatii erityistä osaamista, näkemystä ja visionäärisyyttä sekä ennen kaikkea mielenkiintoisia puhujia. Speakersforumilta on löytynyt asiantuntemusta ja apua näihin kaikkiin haasteisiin. Eikä ollenkaan haittaa, että yhteistyö on lisäksi ollut mukavaa ja helppoa!

Petri Hiltunen
Management Events

Hae

Hae tapahtumaasi sopivia puhujia & juontajia. Käytä tarkennettua hakua, mikäli haluat tarkentaa hakukriteerejä.

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2