Tulevaisuuden menestyjät valjastavat intohimon ja rohkeuden pääomaksi

Intohimo on voimakas tunne tai halu, joka ajaa meitä tekemään jotain, josta nautimme tai joka on meille tärkeää. Se on syvä innostus, joka saa meidät antamaan parhaamme ja ponnistelemaan tavoitteemme saavuttamiseksi. Intohimo voi kohdistua mihin tahansa elämänalueeseen, kuten uraan, harrastuksiin, perheeseen tai suhteisiin. Se auttaa meitä löytämään merkityksellisyyttä elämässämme. Intohimo voi olla voima, joka ajaa eteenpäin ja auttaa saavuttamaan tavoitteen, mutta se voi olla negatiivinen voima, joka johtaa ylilyönteihin tai epäterveelliseen käyttäytymiseen.

Kuvaan itse intohimoa liekkinä, joka polttaa tietä eteenpäin. Se sytyttää roihun, joka leviää. Intohimoinen ihminen on puoleensavetävä ja intohimoista puhujaa uppoutuu kuuntelemaan aiheesta riippumatta. Se on kuin magneetti, joka vetää asioita puoleensa ja liekin avulla sytyttää myös ihmiset ympärillään.

Nykyään tiedostetaan jo varsin hyvin, että tuo intohimon liekki voi myös polttaa meidät loppuun. Tuli on hyvä renki, mutta huono isäntä, niin kuin vanha sananlasku sanoo. Teema, josta vähemmän puhutaan, on tuo intohimon tukahdutettu puoli, joka myös johtaa uupumukseen. Tukahdutettu liekki ei kipinöi, vaan vetää voimattomana maahan.

Liekki sammuu, mikäli se ei saa tarpeeksi rohkeutta, haasteita ja vapautta polttoaineekseen. Väitänkin, että iso osa uupumuksista syntyy tuon tukahdetun liekin vuoksi.

Rohkeus on liekin elinvoima. Viime vuosien poikkeuksellisten aikojen ja jatkuvan maailman tilanteen epävarmuuden vuoksi rohkeutta todella koetellaan. Vetäydymme helposti omiin kuoriimme ja teemme varmoja valintoja, jotka eivät ehkä olekaan yhtä varmoja kuin kuvittelemme. Olisiko kuitenkin niin, että tässä pysyvästi muuttuvassa maailmassa paikallaan pysyminen ja päätös pitäytyä tutussa ja turvallisessa, onkin se kaikkein vaarallisin vaihtoehto? Ne yritykset ja yksilöt, jotka uskaltavalta tehdä rohkeita valintoja ja luovat intohimosta käsin jotain uutta, tulevat menestymään haastavista tilanteista huolimatta. Väitänkin, että tulevaisuuden voimavaroja ovat intohimo ja rohkeus.

Voimmeko sitten johtaa intohimoa ja rohkeutta?

Pystymme luomaan ympäristön, jossa on tilaa rohkeudelle. Tilaa rohkeudelle tarkoittaa mahdollisuutta epäonnistua ja tilaa kokeilla, sillä luovuus syntyy vapaudessa. Se tarkoittaa, että virheistä opitaan yhdessä, ne käsitellään ja lähdetään reppu taas vähän täydempänä eteenpäin. Johtajan tulee uskaltaa näyttää oma hauraus virheiden ja avoimuuden kautta. Intohimon johtaminen taas vaatii kasvun mahdollistamista tarpeen vaatiessa eri suunnissa. Muutama ajatus, joka auttaa alkuun näiden pääomien valjastamisessa.

1. Tunnista innostus ja uskalla näyttää se myös silloin kun sen viitoittama tie ei löydy omasta organisaatiosta.
2. Tee rohkeita valintoja ja näytä itse esimerkkejä epäonnistumisista.
3. Valjasta tiimisi unelmoimaan ja löydä polku unelman ja roolin välille.

Mitä tekisit, jos mikään ei rajoittaisi? Millaisesta tulevaisuudesta unelmoit ja miksi?

Suuria unelmoiden, Veera

Kirjoittanut Veera Lehmonen, joka on Cuckoo työhyvinvointisovelluksen perustaja, puhuja ja yrittäjä. Oman tarinansa kautta Veera puhuu rohkeuden valjastamisesta yrityksen voimavaraksi. Veera on käynyt läpi myös intohimon polttaman uupumuksen ja puhuu keinoista ennaltaehkäistä uupumusta, sekä lisätä ymmärrystä uupumukseen johtavista ajatusharhoista. Hän puhuu näistä teemoista avoimesti ja käytännönläheisesti tuoden uusia näkökulmia sekä työkaluja.

Asiakkaamme sanovat

Saan teiltä vinkkejä ja ideoita ajankohtaisista aiheista sekä megatrendeistä. Olette luotettava ja kärsivällinen kumppani. Joskus saatan pohtia aihetta pitkään asiakasvastaavan kanssa, mutta se on kannattanut. Olemme saaneet erinomaista palautetta kaikista teidän kauttanne tulleista puhujista.

Anne Teppo
Espoon Kaupunki

Speakersforumin palvelu perustuu ajankohtaisen sisällön ja asiantuntijan yhdistämiseen niin, että se yhdistyy tapahtumamme tavoitteiden sekä teemojen tuntemiseen. Tämä säästää selkeästi omaa aikaani sisällön suunnittelussa ja itse järjestelyissä. Kirkon kentässä yllättävä yhdistelmä puhujasisällössä on tärkeää sen ohella, että vieraan sanoma sopii omaamme. Joskus haemme tietoisesti kriittistä näkökulmaa ja käytämme SF:n asiantuntijuutta osana omaa ideointiamme. Kolmanneksi, on helpompaa jos puhujan ja tilaajan välissä on management. Vastausten nopeus ja asiakkaan tarpeiden kuuntelu on asia jota arvostan. Myös nopeus, asiantuntijuus, joustavuus, eli yhteistyö on saumatonta.

Jari Kupiainen
Kirkkopäivät

Suomen suurimpana tapahtumajärjestäjänä meille on tärkeää, että yhteistyökumppanimme tuntee yrityksemme tapahtumat ja niiden tarpeet. On hienoa huomata, kuinka Spekersforumin yhteyshenkilö pystyy briiffini pohjalta tarjoamaan meille puhujia, joiden valinnassa tarpeemme ja tavoitteemme Suomen johtavana tapahtumajärjestäjänä on huomioitu. Erityisesti arvostan asioinnin helppoutta, mutkatonta palvelua sekä henkilökunnan idearikkautta.

Mari Katajamäki
Messukeskus Helsinki

Speakersforum on ollut Kiinkon yhteistyökumppani Kiinteistöalan Vuosiseminaarin suunnittelussa viimeiset neljä vuotta todenteolla. Olemme aloittaneet keskustelut aina heti vuoden teemojen selvittyä. Tapahtuman tekijänä on ollut ihanaa luottaa siihen, että Speakersforumilta saa hyviä ehdotuksia. Minä olen kertonut teemat ja millä profiililla haen puhujaa ja sen jälkeen olen saanut listan ehdotuksista. Erityisen hienoa on, että mukaan on aina mahtunut myös oikeasti yllättäviä nimiä, jotka ovat johdattaneet minutkin uusille poluille. Ilman Speakersforumia meillä ei koskaan olisi ollut Bruce Dickinson puhumassa kiinteistöalan tapahtumassa!
Speakersforumin kaltaisen ammattilaisen käyttäminen tuo paitsi uusia ”out of the box” -ideoita, mutta myös tapahtuman järjestäjän kannalta jotain lähes yhtä olennaista: jos puhuja jostain syystä äkillisesti peruuttaa/ ei pääsekään tulemaan, on huojentavaa tietää, että yhteistyökumppani tekee kaikkensa korvaavan puhujan löytämiseksi. Se on mittaamattoman arvokasta.

Kaisa Saarela
Kiinko

Hae

Hae tapahtumaasi sopivia puhujia & juontajia. Käytä tarkennettua hakua, mikäli haluat tarkentaa hakukriteerejä.

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2