Aivoviikko tekee hyvää – toivottavasti teilläkin

Kirjoittanut ihmismielen asiantuntija, puhuja ja tietokirjailija Reidar Wasenius.

Kansainvälistä Aivoviikkoa vietetään vuosittain maaliskuussa. Tänä vuonna aivojen terveyteen ja hyvinvointiin kiinnitetään erityistä huomiota taas 11–17.3. Maailmalla viikko tunnetaan nimellä “Brain awareness Week” ja sen on järjestetty jo yli 20 kertaa. Suomessakin sitä on vietetty nimellä “Aivoviikko” eli “Hjärnveckan” pian jo 15 kertaa.

Työnantajalle teemaviikko antaa oivallisen tilaisuuden nostaa esille aivojen toimintaa edistäviä ratkaisuja, joita organisaatiossa on jo toteutettu tai tullaan toteuttamaan. Silloin on erityisen sopiva hetki tarjota henkilöstölle inspiroivia esityksiä ja käytännön välineitä antavia työpajoja.

Lehdistö on ansiokkaasti monena vuotena nostanut esille aihepiirin asioita. Aivoviikon yhteydessä kannattaa siis teidänkin organisaatiossanne nostaa esille toimenpiteitä, joita teillä on tehty tai tullaan tekemään: miten teillä pyritään joko aktiivisesti antamaan tietoja ja taitoja aivojen hyvinvoinnin ylläpitämiseen tai vähentämään ihmistenne psykologista kuormittumista toimistolla (ja etänä) tai huomioimaan työolojen kognitiivinen ergonomia?

Olen toiminut alalla 35 vuotta Personal Brainerina ja Aivobic-ohjaajana. Tehtyäni töitä lukuisten organisaatioiden kanssa vuodesta 1989 lähtien voin ilokseni todeta, että on tapahtunut hurjasti edistystä! Yhä useampi moderni organisaatio pitää ihmisistään yhä parempaa huolta. Samalla nykyinen maailmantilanne tarjoaa aivan omat haasteensa, jotka ovat vahvasti aistittavissa joka kerta kun tapaan eri organisaatioiden ihmisiä kasvokkain ja online.

(Kuva: Johannes Terhemaa)

“Hieman on siis vielä tekemistä”, jotta kaikki työelämässä olevat suomalaiset osaavat käyttää aivojaan taitavasti eri tilanteissa – tai edes hahmottavat mitä edellinen lause tarkalleen ottaen tarkoittaa. Keskittymiskykymme on jatkuvasti koetuksella. Stressistä ja kiireestä huolimatta pitäisi kuulemma olla luova ja innovatiivinen. Päätöksiä pitäisi osata ja uskaltaa tehdä puutteellisista tiedoista huolimatta. Motivoituminen on monella kiven takana. Korvien väliset haasteet ovat moninaiset.

Onneksi ratkaisuja on olemassa! Toivottavasti niitä jaetaan teidänkin organisaatiossanne Aivoviikolla 2024!

Reidar Waseniuksen luentoaiheita ovat esimerkiksi aivojen hyvinvointi sekä mielen kyvyt, kuten keskittyminen, stressinhallinta, henkinen joustavuus, luovuus, päätöksentekokyky ja motivoituminen. Kysy meiltä lisää erityisesti Aivovenyttelystä ja Aivobicista ja varaa Reidar seuraavaan tapahtumaasi!

Asiakkaamme sanovat

Suomen tärkein tapahtuma-ammattilaisten tilaisuus, Kongressimessut on tehnyt jo useamman vuoden ajan sisältöyhteistyötä Speakersforumin kanssa. Tapahtumasisällön rakentaminen tapahtuma-ammattilaisille vaatii erityistä osaamista, näkemystä ja visionäärisyyttä sekä ennen kaikkea mielenkiintoisia puhujia. Speakersforumilta on löytynyt asiantuntemusta ja apua näihin kaikkiin haasteisiin. Eikä ollenkaan haittaa, että yhteistyö on lisäksi ollut mukavaa ja helppoa!

Petri Hiltunen
Management Events

Speakersforumin palvelu perustuu ajankohtaisen sisällön ja asiantuntijan yhdistämiseen niin, että se yhdistyy tapahtumamme tavoitteiden sekä teemojen tuntemiseen. Tämä säästää selkeästi omaa aikaani sisällön suunnittelussa ja itse järjestelyissä. Kirkon kentässä yllättävä yhdistelmä puhujasisällössä on tärkeää sen ohella, että vieraan sanoma sopii omaamme. Joskus haemme tietoisesti kriittistä näkökulmaa ja käytämme SF:n asiantuntijuutta osana omaa ideointiamme. Kolmanneksi, on helpompaa jos puhujan ja tilaajan välissä on management. Vastausten nopeus ja asiakkaan tarpeiden kuuntelu on asia jota arvostan. Myös nopeus, asiantuntijuus, joustavuus, eli yhteistyö on saumatonta.

Jari Kupiainen
Kirkkopäivät

Suomen suurimpana tapahtumajärjestäjänä meille on tärkeää, että yhteistyökumppanimme tuntee yrityksemme tapahtumat ja niiden tarpeet. On hienoa huomata, kuinka Spekersforumin yhteyshenkilö pystyy briiffini pohjalta tarjoamaan meille puhujia, joiden valinnassa tarpeemme ja tavoitteemme Suomen johtavana tapahtumajärjestäjänä on huomioitu. Erityisesti arvostan asioinnin helppoutta, mutkatonta palvelua sekä henkilökunnan idearikkautta.

Mari Katajamäki
Messukeskus Helsinki

Speakersforum on ollut Kiinkon yhteistyökumppani Kiinteistöalan Vuosiseminaarin suunnittelussa viimeiset neljä vuotta todenteolla. Olemme aloittaneet keskustelut aina heti vuoden teemojen selvittyä. Tapahtuman tekijänä on ollut ihanaa luottaa siihen, että Speakersforumilta saa hyviä ehdotuksia. Minä olen kertonut teemat ja millä profiililla haen puhujaa ja sen jälkeen olen saanut listan ehdotuksista. Erityisen hienoa on, että mukaan on aina mahtunut myös oikeasti yllättäviä nimiä, jotka ovat johdattaneet minutkin uusille poluille. Ilman Speakersforumia meillä ei koskaan olisi ollut Bruce Dickinson puhumassa kiinteistöalan tapahtumassa!
Speakersforumin kaltaisen ammattilaisen käyttäminen tuo paitsi uusia ”out of the box” -ideoita, mutta myös tapahtuman järjestäjän kannalta jotain lähes yhtä olennaista: jos puhuja jostain syystä äkillisesti peruuttaa/ ei pääsekään tulemaan, on huojentavaa tietää, että yhteistyökumppani tekee kaikkensa korvaavan puhujan löytämiseksi. Se on mittaamattoman arvokasta.

Kaisa Saarela
Kiinko

Hae

Hae tapahtumaasi sopivia puhujia & juontajia. Käytä tarkennettua hakua, mikäli haluat tarkentaa hakukriteerejä.

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2