Tunteiden ja teknologian tasapaino työelämässä

Saimi Hoyer – Rohkeus ja unelmat

Saimi Hoyer on vaikuttava tarinankertoja ja vahvaluonteinen tekijä, joka omalla tarinallaan haluaa herättää ihmiset arvostamaan elämää ja uskomaan omiin unelmiinsa.

Hoyer on kohdannut vakavan sairastumisen ja elänyt ruuhkaisten malli- ja media-alan työvuosien pyörteissä. Tunteikkaan tarinansa kautta hän innostaa ja rohkaisee jokaista kuuntelemaan omaa sisintään. Oman elämän menneitä tapahtumia ei pidä hävetä, sillä juuri ne kasvattavat meitä ihmisinä.

Hoyer on todennut, että suomalaisissa työyhteisöissä ei kannusteta kollegoja niin paljon kuin ulkomailla. Hän muistuttaa, että tarvitaan vain yksi ihminen, joka uskoo sinuun, ja se on voimavara mikä vie eteenpäin. Hoyerilta kysyttiinkin onko hän hullu lähtiessään yrittäjän polulle vetämään Hotelli Punkaharjua. Ennakkoluulot karistanut Hoyer on inspiroiva puhuja, joka luo välittömän vuorovaikutuksen yleisön välille.

Puhujaesittely

Harri Gustafsberg – Myyjä hallitsee mielensä

Harri Gustafsberg uskoo vahvasti siihen, että meillä on valta valita oma mielentilamme, energiatasomme ja asenteemme. Omaan motivaatioomme vaikutamme kaikkein parhaiten juuri henkisen suorituskyvyn ja sisäisen maailmankuvan avulla.

Myyntityössä henkisen suorituskyvyn ja mielenhallinnan taidot korostuvat päivittäin. Huippumyyjän tehtävä on vaikuttaa ihmisiin ja osattava toimia ammattitaitoisesti myös painetilanteissa. Asiakaspalvelutaso on pidettävä ylhäällä kaikissa tilanteissa. Myyjän heikko suorituskyky vaikuttaa negatiivisesti tilannetietoisuuteen ja edellytykset huonojen päätösten tekoon ovat valmiina.

Luennoillaan Gustafsberg yhdistää tutkimustietoa omiin kokemuksiinsa käyttäen pohjana kirjaansa “Mielen valmentamisella optimaaliseen
suoritukseen”.


Puhujaesittely

Amber Case – Ihmisten ja teknologian välinen vuorovaikutus

Antropologi, tietokirjailija Amber Case vieraili huhtikuussa Suomessa puhumassa ihmisten ja teknologian välisestä vuorovaikutuksesta. Suurin osa väestöstä omistaa älypuhelimen ja käytämme alati erilaisia sovelluksia ja sähköpostit kilahtelevat. Jatkuvat ilmoitukset ja äänet häiritsevät keskittymiskykyämme emmekä pysty prosessoimaan näiden tuomaa informaatiota. Case toteaa, että teknologian pitää toimia arjessa niin, ettei se häiritse käyttäjäänsä koko ajan.

Case on keskittynyt nykyistä rauhallisemman laite- ja ohjelmistosuunnittelun edistämiseen. Teknologian suunnittelun, sekä koneiden tapojen viestiä ihmisille on pakko muuttua. Hän ennustaakin, että tulevaisuudessa menestyvät sellaiset tuotteet, jotka lähettävät vain hienovaraisempia viestejä joita käyttäjä todella tarvitsee.


Puhujaesittely

Camilla Tuominen – Tunteet työelämän kilpailuetuna

Startup-yrittäjä, Emotio Tracker –sovelluksen luoja Camilla Tuominen kertoo heti alkuun, että tunteet eivät ole vain vaaleanpunaista höttöä. Pitämällä negatiiviset tunteet ja ajatukset sisällämme estämme luovuuden ja uusien ideoiden syntymisen.

Voimme tietoisesti tunteet tunnistamalla luoda positiivisen ja kannustavan työilmapiirin. Työntekijöiden on tunnettava olevansa turvassa, jotta he uskaltavat tuoda esiin omat mielipiteet ja kertoa hulluitakin kuulostavat ideat. Kun pelko on vahvasti läsnä, voi se pahimmillaan estää yritystä menestymästä.

Tuominen ennustaa, että juuri tunteet ovat tulevaisuuden kilpailuetu ja niiden merkitys työelämässä kasvaa. Tekoäly ja robotit eivät tule tätä korvaamaan. Olemme lujasti juurtuneet ajatukseen, että tunteet eivät kuulu työelämään, ja tämän myytin Tuominen haluaa kumota.

Camilla on helposti lähestyttävä ja puheenvuoroissaan hän korostaa, että jokaisen on lähdettävä kohti muutosta omasta itsestään. Sanat ja muu viestintä on oltava aidosti linjassa, sillä suurin osa kommunikoinnista on muuta kuin sanoja.


Puhujaesittely

Lauri Järvilehto – Oppimisen tulevaisuus

Lauri Järvilehto on oppimispelejä kehittävän yrityksen Lightneerin toimitusjohtaja sekä intohimoinen tulevaisuuden oppimisen kehittämisen puolestapuhuja. Järvilehto kollegoineen on luonut kansainvälisesti suosiota saavuttaneen Big Bang Legends oppimispelin. Pelin kautta lapset oppivat jo 15 minuutissa hiukkasfysiikan perusteita, joista on konkreettista apua tulevaisuuden koulunkäyntiin.

Järvilehto näkee tärkeimmäksi ominaisuudeksi tulevaisuuden työelämässä oppimisen taidon. On oltava valmis kehittymään ja kehittämään itseään muuttuvan työelämän mukana, sekä tartuttava haasteisiin. Luennoillaan innostava Järvilehto yhdistää monimutkaisia asioita ymmärrettäviksi kokonaisuuksiksi, joista kuulija saa kiinni.


Puhujaesittely

Tom Pöysti – Älä turru menestykseen

Puhuja-alan pioneeri, näyttelijä Tom Pöysti joka näkee elämän kulkevan sykleissä, jotka ovat täynnä niin onnistumisia kuin epäonnistumisiakin. Myös elämässä, kuten luennoillaankin Pöysti puhuu virheiden pelkäämättömyyden puolesta.

Hän painottaa, ettei alku ole koskaan kenellekkään helppoa. Jotta pääsee eteenpäin on aktiivisesti ja uteliaana etsittävä ratkaisuja. Oleellista on tehdä päätös siitä, mitä haluaa tehdä ja saavuttaa. On määriteltävä, mitkä ovat omat menestyksen askeleet ja tämän jälkeen ryhdyttävä toteuttamaan konkreettisia tekoja.

Hän korostaa, että onnistumisiin ja menestymiseen ei saa turtua. Halu uuden oppimiseen ei saa sammua, jotta pärjää menestyksekkäästi nykyajan työelämässä.

Pöysti on huumorilla maustettu, aiheeseensa eläytyvä puhuja, joka saa jokaiselle hyvän mielen tunteen.

Puhujaesittely

Asiakkaamme sanovat

Speakersforum on ollut Kiinkon yhteistyökumppani Kiinteistöalan Vuosiseminaarin suunnittelussa viimeiset neljä vuotta todenteolla. Olemme aloittaneet keskustelut aina heti vuoden teemojen selvittyä. Tapahtuman tekijänä on ollut ihanaa luottaa siihen, että Speakersforumilta saa hyviä ehdotuksia. Minä olen kertonut teemat ja millä profiililla haen puhujaa ja sen jälkeen olen saanut listan ehdotuksista. Erityisen hienoa on, että mukaan on aina mahtunut myös oikeasti yllättäviä nimiä, jotka ovat johdattaneet minutkin uusille poluille. Ilman Speakersforumia meillä ei koskaan olisi ollut Bruce Dickinson puhumassa kiinteistöalan tapahtumassa!
Speakersforumin kaltaisen ammattilaisen käyttäminen tuo paitsi uusia ”out of the box” -ideoita, mutta myös tapahtuman järjestäjän kannalta jotain lähes yhtä olennaista: jos puhuja jostain syystä äkillisesti peruuttaa/ ei pääsekään tulemaan, on huojentavaa tietää, että yhteistyökumppani tekee kaikkensa korvaavan puhujan löytämiseksi. Se on mittaamattoman arvokasta.

Kaisa Saarela
Kiinko

Suomen suurimpana tapahtumajärjestäjänä meille on tärkeää, että yhteistyökumppanimme tuntee yrityksemme tapahtumat ja niiden tarpeet. On hienoa huomata, kuinka Spekersforumin yhteyshenkilö pystyy briiffini pohjalta tarjoamaan meille puhujia, joiden valinnassa tarpeemme ja tavoitteemme Suomen johtavana tapahtumajärjestäjänä on huomioitu. Erityisesti arvostan asioinnin helppoutta, mutkatonta palvelua sekä henkilökunnan idearikkautta.

Mari Katajamäki
Messukeskus Helsinki

Saan teiltä vinkkejä ja ideoita ajankohtaisista aiheista sekä megatrendeistä. Olette luotettava ja kärsivällinen kumppani. Joskus saatan pohtia aihetta pitkään asiakasvastaavan kanssa, mutta se on kannattanut. Olemme saaneet erinomaista palautetta kaikista teidän kauttanne tulleista puhujista.

Anne Teppo
Espoon Kaupunki

Speakersforumin palvelu perustuu ajankohtaisen sisällön ja asiantuntijan yhdistämiseen niin, että se yhdistyy tapahtumamme tavoitteiden sekä teemojen tuntemiseen. Tämä säästää selkeästi omaa aikaani sisällön suunnittelussa ja itse järjestelyissä. Kirkon kentässä yllättävä yhdistelmä puhujasisällössä on tärkeää sen ohella, että vieraan sanoma sopii omaamme. Joskus haemme tietoisesti kriittistä näkökulmaa ja käytämme SF:n asiantuntijuutta osana omaa ideointiamme. Kolmanneksi, on helpompaa jos puhujan ja tilaajan välissä on management. Vastausten nopeus ja asiakkaan tarpeiden kuuntelu on asia jota arvostan. Myös nopeus, asiantuntijuus, joustavuus, eli yhteistyö on saumatonta.

Jari Kupiainen
Kirkkopäivät

Hae

Hae tapahtumaasi sopivia puhujia & juontajia. Käytä tarkennettua hakua, mikäli haluat tarkentaa hakukriteerejä.

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2