Speakersforumin ammattilaiset vastaavat!

Speakersforumilla jo 10-vuotta työskennelleet ammattilaiset Erno Lokkila ja Eveliina Suokonautio avaavat puhuja-alaa ja kertovat vinkkejä miten tunnistaa valovoimainen puhuja, mitä tulee ottaa huomioon kun puhujasisältöä aletaan suunnittelemaan ja ketkä ovat kiinnostavimmat puhujat juuri nyt!

Kuka olet ja mikä on roolisi Speakersforumilla?

Erno:
Nimeni on Erno ja olen tosiaan ollut Speakersforumilla vuodesta 2009 lähtien. Toimin Senior Account Managerina eli autan asiakkaitamme löytämään heille parhaat puhujat, juontajat ja kouluttajat. Parasta työssä on saada olla tekemisissä mielenkiintoisten puhujien kanssa ja nähdä miten asiakkaat saavat heidän avullaan uutta ajateltavaa ja fiilistä työpäiväänsä.

Eveliina:
Olen Eveliina ja aloitin tammikuussa 2009 Speakersforumilla. Account Manager tasolta olen edennyt Key Account Manageriksi. Speakersforumin vuosien aikana sekä Helsingin yliopiston puheviestinnän linjalta (FM) valmistuneena on ollut hienoa nähdä puhuja-alan ja puheen merkityksen kasvu.

Minkälainen on hyvä puhuja?

Erno:
Valovoimainen puhuja on oman alansa visionääri ja henkilö joka on saanut tunnustusta tekemästään työstään ja jota arvostetaan oman alansa parhaana tai edelläkävijänä.

Eveliina:
Haluan tuoda tässä esiin mieleenpainuvat asiakaspalautteet, jotka kiteyttävät hyvin erinomaisen puhujan merkityksen ja vaikutuksen:

”Puheenvuoro sai todella hyvää palautetta henkilöstömme keskuudessa! Puheenvuoroa pidettiin mielenkiintoisena, ajatuksia herättävänä ja inspiroivana. Kuulijat kokivat saaneensa puheenvuorosta eväitä niin työ- kuin yksityiselämäänkin. Puhujalla tuntui olevan hyvin aikaa kuulijoilleen. Lisäksi hänestä välittyi arvostus kuulijoita ja heidän mielipiteitään kohtaan.”

Mikä on puhujan rooli ja sen tuoma lisäarvo tilaisuudessa?

Erno:
Ammattimainen tapahtuma on suunniteltu huolella. Onnistuneen tapahtuman järjestäminen on usein kovaa työtä. mutta oikein toteutettuna tapahtuma tuo lisäarvoa ja merkitystä niin järjestäjille, kuin kävijöillekin. Puhujat toimivat vetonauloina tapahtumalle, herättävät tapahtuman eloon ja innostavat kuulijoita vielä kauan tapahtuman jälkeen.

Eveliina:
Puhuja toimii usein tärkeimpänä mittarina tapahtuman onnistumiselle ja määrittelee paljon kuinka hyödyllisenä, kiinnostavana ja ajankohtaisena tapahtumaa pidetään. Varsinkin nimekkäät puhujat houkuttelevat väkeä paikalle ja takaavat näkyvyyden sosiaalisessa mediassa. Juontajaksi kannattaa valita kokenut ammattilainen, joka takaa hyvän tunnelman.

Mitä kannattaa ottaa huomioon puhujasisältöä suunnitellessa?

Erno:
Puhujaa mietittäessä kannattaa ottaa huomioon tilaisuuden kuulijakunta, sanoma mitä välitetään sekä miksi tilaisuus järjestetään. Puhujan tulee kuvastaa näitä kaikkia. Ammattipuhujien taustat ovat moninaisia ja heidät voidaan jakaa tiettyihin kategorioihin, esimerkiksi motivaatiopuhujat ja asiantuntijapuhujat. Sisältö on aina hyvä ideoida yhdessä ammattilaisten sekä suoraan puhujan kanssa. Asiansa osaava ammattipuhuja tekee kotiläksynsä ja tarvittaessa räätälöi esityksen toimialallesi ja tapahtumallesi sopivaksi.

Eveliina:
On hyvä olla itse utelias ja seurata ajankohtaisia yhteiskunnallisia ja työelämään liittyviä keskusteluja ja olla tietoinen ketkä ovat tämän hetken tärkeimpiä vaikuttajia. Kenties tiedät jo oikean henkilön, mutta et ole varma minkälainen puhuja hän on ja sopiiko hänen aiheensa sinun tilaisuuteesi. Verkostomme sisältää yli 8000 puhujaa, valmentajaa ja juontajaa, joten on todennäköistä, että etsimäsi vaikuttaja löytyy verkostostamme.

Erno:
Suosittelemme olemaan hyvissä ajoin liikkeellä. Meistä on aina yhtä ikävää ilmoittaa asiakkaalle, että heidän toivomansa puhuja ei ole saatavissa järjestettävään tilaisuuteen. Vaihtoehtoja toki löytyy ja joskus yllättävä ja ennalta tuntematon vaihtoehto onkin se oikea! Useimmat puhujat varataan viimeistään puoli vuotta ennen tapahtumaa, kansainväliset puhujat vielä aiemmin.

Eveliina:
Puhujia ehdottaessa, analysoimme aina tiimin kesken minkälaisia palautteita kyseinen puhuja on saanut vastaavanlaisista puheenvuoroista ja kuinka hyvin he soveltuvat asiakkaan antamaan briefiin. Palautteiden lisäksi lisään usein tarjouksiin ajankohtaisia artikkeleita puhujista sekä esimerkiksi videolinkkejä. Näin asiakkaan ei tarvitse itse kuluttaa tähän aikaa. Toimistollamme vierailee viikoittain suomalaisia sekä kansainvälisiä puhujia. Meille on syntynyt vahva asiantuntijuus viimeisimmistä tutkimussuuntauksista ja trendeistä sekä asiakkaiden toiveista. Suosittelen hyödyntämään konsultointiapuamme. On hyvä huomioida, että kotisivuiltamme löytyy vain osa puhujista ja annamme mielellämme lisäehdotuksia- ja tietoa valintojen tueksi.

Kiinnostavimmat puhujat juuri nyt ja miksi?

Erno:
Itse tykkään kun puhuja osaa yhdistää asian, tarinat ja huumorin. Silloin sanoma jää parhaiten mieleen. Tälläisia puhujia on esimerkiksi Esko Valtaoja|Tutustu profiiliin , Marjo Rantanen|Tutustu profiiliin , Pata Degerman|Tutustu profiiliin , Olli Keskinen|Tutustu profiiliin ja Antoni Lacinai|Tutustu profiiliin.

Eveliina:
On hienoa nähdä, että alalle on tullut uusia erittäin lupaavia naispuhujia. Teknologia ja tulevaisuus ovat pitkään olleet teemoina nousussa. Viestintä- ja vuorovaikutus sekä esimerkiksi aivojen kuormitus ja jaksaminen nykyajan digitalisoituneessa maailmassa ovat tämän hetken trendejä.

Anni Laurila|Tutustu profiiliin - Kansainvälisen tason teknologia/tulevaisuus puhuja, Anne Birgitta Pessi|Tutustu profiiliin - Akateeminen naispuhuja, jolla erinomaiset viestintätaidot, Helena Åhman|Tutustu profiiliin - Työpsykologian tohtori, jolla myös kiinnostava ura yksityisellä ja julkisella sektorilla. Erinomainen kirjailija. Helena päivittää myös jatkuvasti osaamistaan. Arto O. Salonen|Tutustu profiiliin - Arton teemat jo hieman edellä aikaansa. Esimerkiksi Kestävä kehitys ekologisena, sosiaalisena ja taloudellisena kehityskulkuna ja päämääränä. Bruce Dickinson|Tutustu profiiliin - Bruce Dickinson nimitetään Helsingin yliopiston filosofisen tiedekunnan kunniatohtoriksi. Huikea ura muusikkona, yrittäjänä sekä luennoitsijana.

Asiakkaamme sanovat

Saan teiltä vinkkejä ja ideoita ajankohtaisista aiheista sekä megatrendeistä. Olette luotettava ja kärsivällinen kumppani. Joskus saatan pohtia aihetta pitkään asiakasvastaavan kanssa, mutta se on kannattanut. Olemme saaneet erinomaista palautetta kaikista teidän kauttanne tulleista puhujista.

Anne Teppo
Espoon Kaupunki

Speakersforumin palvelu perustuu ajankohtaisen sisällön ja asiantuntijan yhdistämiseen niin, että se yhdistyy tapahtumamme tavoitteiden sekä teemojen tuntemiseen. Tämä säästää selkeästi omaa aikaani sisällön suunnittelussa ja itse järjestelyissä. Kirkon kentässä yllättävä yhdistelmä puhujasisällössä on tärkeää sen ohella, että vieraan sanoma sopii omaamme. Joskus haemme tietoisesti kriittistä näkökulmaa ja käytämme SF:n asiantuntijuutta osana omaa ideointiamme. Kolmanneksi, on helpompaa jos puhujan ja tilaajan välissä on management. Vastausten nopeus ja asiakkaan tarpeiden kuuntelu on asia jota arvostan. Myös nopeus, asiantuntijuus, joustavuus, eli yhteistyö on saumatonta.

Jari Kupiainen
Kirkkopäivät

Suomen suurimpana tapahtumajärjestäjänä meille on tärkeää, että yhteistyökumppanimme tuntee yrityksemme tapahtumat ja niiden tarpeet. On hienoa huomata, kuinka Spekersforumin yhteyshenkilö pystyy briiffini pohjalta tarjoamaan meille puhujia, joiden valinnassa tarpeemme ja tavoitteemme Suomen johtavana tapahtumajärjestäjänä on huomioitu. Erityisesti arvostan asioinnin helppoutta, mutkatonta palvelua sekä henkilökunnan idearikkautta.

Mari Katajamäki
Messukeskus Helsinki

Speakersforum on ollut Kiinkon yhteistyökumppani Kiinteistöalan Vuosiseminaarin suunnittelussa viimeiset neljä vuotta todenteolla. Olemme aloittaneet keskustelut aina heti vuoden teemojen selvittyä. Tapahtuman tekijänä on ollut ihanaa luottaa siihen, että Speakersforumilta saa hyviä ehdotuksia. Minä olen kertonut teemat ja millä profiililla haen puhujaa ja sen jälkeen olen saanut listan ehdotuksista. Erityisen hienoa on, että mukaan on aina mahtunut myös oikeasti yllättäviä nimiä, jotka ovat johdattaneet minutkin uusille poluille. Ilman Speakersforumia meillä ei koskaan olisi ollut Bruce Dickinson puhumassa kiinteistöalan tapahtumassa!
Speakersforumin kaltaisen ammattilaisen käyttäminen tuo paitsi uusia ”out of the box” -ideoita, mutta myös tapahtuman järjestäjän kannalta jotain lähes yhtä olennaista: jos puhuja jostain syystä äkillisesti peruuttaa/ ei pääsekään tulemaan, on huojentavaa tietää, että yhteistyökumppani tekee kaikkensa korvaavan puhujan löytämiseksi. Se on mittaamattoman arvokasta.

Kaisa Saarela
Kiinko

Hae

Hae tapahtumaasi sopivia puhujia & juontajia. Käytä tarkennettua hakua, mikäli haluat tarkentaa hakukriteerejä.

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2