Speakersforum All Stars -puhujat

Tutustu aikaisempiin voittajiin täältä.

Alf Rehn

Vaikuttava Bisnesajattelija

Alf Rehn on kirjailija, kolumnisti ja johtamisen professori. Hän on yksi tämän päivän mielenkiintoisimmista äänistä liike-elämässä – niin kansainvälisesti kuin Suomessakin. Thinkers 50 -sivusto on listannut hänet ainoana suomalaisena "Tulevaisuuden bisnesajattelijoiden" joukkoon. Rehn tunnetaan kreatiivisesta lähestymistavastaan johtamisen ja liike-elämän tutkimuksessa. Hän kääntää usein päälaelleen itsestäänselviksi pidettyjä näkemyksiä. Rehn yhdistelee täsmällistä tutkimusta usein yllättäväänkin elämänkatsomukseen, sisällyttäen esimerkiksi populaarikulttuuria ja filosofista teoriaa analysoidessaan nykyajan liike-elämää ja taloutta.

Alf Rehn valittiin Vuoden Puhujaksi 2010. Rehnille myönnettiin kunniamaininta Johtajuuden suunnannäyttäjänä 2018.

Arman Alizad

Ilmiöitä luova tuottaja

Arman Alizadin maailmanvalloitus alkoi 2004 "Arman reilaa"-matkaohjelman myötä, jossa hän vaelsi halki Euroopan. Tämän jälkeen Arman on ollut mukana lukuisissa televisiotuotannoissa ja muissa projekteissa. Puhujana Arman on karismaattinen, eläytyvä, ajatuksia herättävä ja hän vie läsnäolon sekä aitouden äärimmilleen. Arman puhuu kokemastaan ja näkemästään tuoden esiin maailman monimuotoisuutta, värikkyyttä ja epätäydellisyyttä. Oman tarinansa lomassa hän ottaa esiin käännekohtia, joissa omilla valinnoilla ja asenteella on suuri merkitys tulevaisuuden kehittymiseen.

Alizad valittiin Vuoden Puhujaksi 2011.

Camilla Tuominen

Tunneluennoitsija

Camilla Tuominen on tunnejohtamisen sanansaattaja ja pioneeri. Camilla on myös kirjoittanut kolme tunteiden johtamisen tietokirjaa. Vuonna 2012 hän jätti liikkeenjohdon konsultin työnsä koska ymmärsi, että yritykset eivät pysty olemaan tulevaisuudessa kilpailukykyisiä jos he keskittyvät vain "faktoihin" eivätkä osaa johtaa tunteita. Nyt hän on kouluttanut satoja yrityksiä suomessa ja ulkomailla siitä kuinka paremmin ymmärtää ja johtaa tunteita. Puhujana Camilla on ennen kaikkea innostunut ja intohimoinen. Häntä kiitetään inspiraation, innostuksen, rohkaisun ja uusien oivalluksien herättäjänä.

Tuominen valittiin Vuoden Business Vaikuttajaksi 2019.

Esa Saarinen on tunnettu suomalainen filosofi. Toimeksiannoissaan Saarinen on jo vuosia synnyttänyt elämänuskoa, innostusta, ajattelun liikettä, ihmisten välistä arvostusta, ja uskoa arkiluovuuteen. Tavoitteena aina vahvistaa jokaisen ihmisen myönteisiä vahvuuksia, ja että jokainen Saarisen tilaisuuksiinn osallistunut saa nostetta itselleen ihmisenä.

Saarinen sijoittui yhdeksänneksi Suomen Thinkers 20 -listalla Nordic Business Report -lehden valitessa Suomen suurimpia bisnesajattelijoita elokuussa 2012.

Esko Valtaoja

Avaruustähtitieteen emeritusprofessori

Esko Valtaoja on arvostettu tähtitieteen emeritusprofessori Turun yliopistosta ja entinen Tuorlan observatorion johtaja. Hän on arvostettu tieteentekijä ja myös kiitetty tieteellisen tiedon popularisoija. Tämän myötä hän onkin suomalaisten suosikkitutkija: vuonna 2013 hänet nimettiin merkittävimmäksi elossa olevaksi suomalaiseksi tieteentekijäksi Tieteen tiedotus ry:n tilaamassa kyselyssä. Valtaoja on saanut mm. Tieto-Finlandian, Valtion Tiedonjulkistamispalkinnon, Lauri Jäntin palkinnon, Väinö Voipio -palkinnon, Mensan palkinnon, Sokrates-palkinnon, ja kahdesti Vuoden Kristillinen Kirja -palkinnon.
Hän on suosittu seminaaripuhuja puhuen yhteiskunnallisista ilmiöistä ja tulevaisuudesta, tieteestä, taiteesta, kulttuurista ja uskonnosta.

Esko valittiin Vuoden Puhujaksi 2014.

Harri Gustafsberg

Henkisen suosituskyvyn valmentaja

Harri on henkistä suorituskykyä valmentava, tutkiva ja kehittävä filosofian tohtori sekä palkittu tietokirjailija. Harri työskenteli Poliisin valmiusyksikkö Karhussa yli 20 vuotta, joista viimeiset 10 vuotta kouluttajana ja operatiivisena johtajana. Hän lopetti yksikössä elokuussa 2014. Harrin viimeisen kirja Karhuryhmä julkaistiin Lokakuussa 2019.
Gustafsberg valittiin Speakersforumin Vuoden Tulokkaaksi 2016.

Henrik Dettmann

Palkittu koripallovalmentaja

Henrik Dettmann on yksi suomalaisen urheiluhistorian meritoituneimmista valmentajista. Dettmann tunnetaan etenkin Susijengin päävalmentajana. Dettmann lukeutuu Suomen omaleimaisimpiin ja mukaansatempaavimpiin puhujiin. Dettmann on palkittu useaan otteeseen uransa aikana, Dettmann on mm. vuoden 2002 MM-pronssimitalisti, FIBA EuroCup Challenge mestari 2004, vuoden koripallovalmentaja (Saksa) sekä vuoden valmentaja 2014. Dettmannin saavutukset ovat luoneet kasvaneen kysynnän Henrikiä kohtaan puhujana johtamisesta, tiimityöstä ja menestyksestä.

Ilkka Halava

Tulevaisuustutkija

Ilkka Halava on tunnettu tulevaisuustutkija, yritysvalmentaja ja Primer Frontier Oy:n sekä Future Works Oy:n toimitusjohtaja. Viime vuosikymmenellä Halava on tehnyt lähes 1500 toimeksiantoa ympäri maailmaa, mm. TEDx Marrakesh puhujana. Puhujana Halava on yksi Suomen laaja-alaisimmista kattaen aihepiirit työn murroksesta oppimisen vallankumoukseen, tulevaisuuden kuluttajasta alue- ja kaupunkikehittämiseen sekä modernin yhteisörakentamisen kysymyksistä sosiaali- ja terveysalan tulevaisuuteen.

Jaana Saarinen

Näyttelijä & Vuorovaikutusvalmentaja

Jaana Saarinen on tunnettu näyttelijä ja vuorovaikutusvalmentaja, jolla on vuosien kokemus teatterilavoilta kuin televisiosta. Yksi Jaanan tunnetuimmista rooleista on ehdottomasti Salatut elämät -televisiosarjan Maarit Salin. Teatteripuolella Jaana on työskennellyt mm. Kotkan kaupunginteatterissa, Lappeenrannan kaupunginteatterissa ja Mikkelin teatterissa. Jaana on voittanut Venla-palkinnon vuonna 2007 parhaasta naispääosasta roolistaan Hopeanuolet-sarjassa. Talent Suomi-ohjelmassa hän toimi tuomarina ja ohjelma voitti Kultaisen TV:n vuonna 2009.

Jorma Uotinen

Suomalaisen tanssitaiteen vaikuttaja

Jorma Uotinen on suomalainen tanssija, laulaja ja koreografi. Uotinen on 1900-luvun suomalaisen tanssitaiteen keskeisimpiä vaikuttajia. Tanssijana ja koreografina hän tuli kansainväliseen tietoisuuteen 1970-luvun lopulla. Pian monet hänen koreografiansa saavuttivat kulttiteoksen aseman tuoden suomalaiseen tanssielämään kokonaan uuden ulottuvuuden. Samalla Uotinen toimi tienraivaajana monille nuorille tanssijakoreografeille, nimenomaan miehille, jotka olivat puuttuneet nykytanssin kentästä.
Uotinen on saanut urallaan useita suomalaisia ja kansainvälisiä palkintoja sekä kunniamainintoja.

Klaus Härö

Palkittu elokuvaohjaaja

Klaus Härö kuuluu suomalaisten elokuvaohjaajien kärkijoukkoon. Härön Miekkailija-elokuva voitti parhaan elokuvan pääpalkinnon Stony Brook –elokuvajuhlilla ja oli ainoana suomalaisena elokuvana sitten 1950-luvun ehdolla Golden globen saajaksi, sarjassa Paras ulkomainen elokuva. Palkinto on heti Oscarien jälkeen, elokuvamaailman arvostetuimpia palkointoja. Klaus on uransa aikana voittanut yli 60 palkintoa elokuvillaan ympäri maailman, mikä nostaa hänet yhdeksi menestyneimmäksi elokuvaohjaajaksi Suomessa.

Madventures Riku Rantala ja Tuomas Milonoff

Kansainvälisen mediaformaatin luojat

Huippusuosioon ja maailmanlaajuiseen levitykseen nousseen Madventuresin tuottajana toimiva Riku Rantala ja ohjaaja Tuomas Milonoff ovat keränneet suosiota omaperäisyydellään ja räväkkyydellään jo vuosien ajan. Kaksikko on saanut useita tunnustuksia vuosien varrella.

Madventures -seikkailut luovat pohjan heidän luennoilleen, jotka koskettavat laaja-alaisesti esimerkiksi monikulttuurisuutta, tavoitteiden saavuttamista, rohkeutta ja luovuutta. Rikun ja Tunnan luennot motivoivat, herättävät ajatuksia ja inspiroivat monenlaista yleisöä.

Madventures valittiin Vuoden Puhujaksi 2016.

Marjo Rantanen

Tunnelmamuotoilija

Marjo Rantanen on tunnelmamuotoiluun erikoistunut lisenssivalmentaja ja tietokirjailija. Marjolla on yli 10 vuoden kokemus liiketoiminnan ja asiakaskokemuksen kehittämisestä sekä konseptoinnista ja henkilöstövalmennuksesta. Marjo auttaa tulevaisuuden menestyjiä, yrityksiä ja yhteisöjä luomaan parhaita kokemuksia ja johtamaan tunnelmaa. Marjon kiinnostava omakohtainen tausta, humoristinen luennointityyli ja kyky saada jokainen kuulija vangittua on tehnyt Marjosta yhden aikamme kiinnostavimmista puhujista. Puheissaan Rantanen yhdistää palvelumuotoiluun ja konseptointiin oppeja aivojen toiminnasta, sosiaalipsykologiasta ja jopa viihteen maailmasta. Marjon tausta stand up- komiikasta tuo puheenvuoroihin uniikin elementin, jonka vuoksi Rantanen on noussut yhdeksi Suomen suosituimmista puhujista vain muutaman vuoden sisällä.

Rantanen valittiin Vuoden Puhujaksi 2019.

Mato Valtonen

Muusikko & Yrittäjä

Mato Valtonen tunnetaan Sleepy Sleeperseistä ja Leningrad Cowboys –yhtyeistä. Mato on ideoinut ja johtanut menestyksekkäästi useita taiteen ja liike-elämän organisaatioita ja projekteja. Menestyksen ohessa hän on kohdannut myös vaikeita hetkiä urallaan. Vaiherikkaan elämän ja monipuolisen kokemustaustansa kautta Valtonen haastaa puheissaan työpaikat sekä laitokset kaikkine tekijöineen simppelin oivaltamisen kautta aivan uudenlaisiin tavoitteisiin. Valtosella on eräänä Speakersforumin kokeneimmista puhujista ilmiömäinen kyky puhaltaa kuulijoihinsa me-henkeä ja saada kuulijat tehtävästään tai asemastaan riippumatta ajattelemaan koko asiaa uusiksi.

Valtonen valittiin Vuoden Puhujaksi 2008 sekä Vuosikymmenen Puhujaksi.

Pauli Aalto-Setälä

Mediavaikuttaja

Pauli Aalto-Setälä on kokenut liikkeenjohtaja, mediavaikuttaja, journalisti ja kirjailija. Pauli luennoi mm. työn merkityksestä, tunneosaamisesta ja yksilön ja yhteisön vuorovaikutustaitojen kehittämisestä sekä ihmisarvoisesta johtamisesta. Aalto-Setälä toimi vuodesta 2009 Aller Median toimitusjohtajana ja johti yhtiötä 10 vuotta. Nykyisin Aalto-Setälä toimii Dentsu Aegis Network Oy:n toimitusjohtajana. Aalto-Setälän ensiaskeleet journalistin uralle alkoivat Turun Sanomista. Suurelle yleisölle Aalto-Setälä tuli tutuksi MTV:n ulkomaantoimittajana 90-luvun alun raporteistaan entisen Jugoslavian alueelta. Aalto-Setälällä on monipuolinen ja laaja mediakokemus useista eri tiedotusvälineistä ja on mm. ollut mukana perustamassa Tubeconia.

Aalto-Setälä valittiin Vuoden Puhujaksi 2007.

Perttu Pölönen

Keksijä & Futuristi

Perttu Pölönen on futuristi, tietokirjailija ja Sävelkellon keksijä. Pölönen on voittanut Euroopan suurimman nuorten tutkimuskilpailun, opiskellut tulevaisuuden teknologioita Piilaaksossa, perustanut koulutusalan yrityksen Myanmariin ja kirjoittanut myyntimenestyksiksi nousseet kirjat Tulevaisuuden lukujärjestys ja Tulevaisuuden identiteetit. Vuonna 2014 Pölönen valittiin luovimmaksi suomalaiseksi Slushissa ja vuonna 2018 huippuyliopisto MIT nimesi hänet 35 lupaavimman innovaattorin joukkoon Euroopassa.
Pölönen valittiin Vuoden Tulokkaaksi 2018 ja Pölösen ’tulevaisuuden lukujärjestys’ oli ehdolla Vuoden Aiheeksi 2019.

Saku Tuominen

Työelämän uudistaja

Saku Tuominen on pitkän linjan yrittäjä ja yritysjohtaja. Tuominen on ehtinyt pitkän ja värikkään uransa aikana perustaa ja myydä useita yrityksiä, johtaa luovia tiimejä eri puolilla maailmaa, opettaa luovuutta yliopistossa ja kirjoittaa 15 kirjaa.

Tällä hetkellä Tuomisen päätyö, Hundred.org keskittyy maailman koulujen kehittämiseen opetusinnovaatioiden avulla. Lisäksi hän toimii ravintoloitsijana Savoyssa ja Palacessa. Tuominen puhuu konkreettisten ja innostavien esimerkkien avulla mm luovuudesta, kirkkaasta ajattelusta, priorisoinnista, kasvusta ja kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista.

Sari Havas

Näyttelijä & Vuorovaikutusvalmentaja

Sari Havas on näyttelijä, käsikirjoittaja ja vuorovaikutusvalmentaja. Sari on näytellyt lukuisissa TV -sarjoissa, elokuvissa ja teatteriesityksissä. Sari on Suomen improvisaatioteatterin pioneereja. Havas on valmentanut satoja organisaatioita ja työyhteisöjä yli 20 vuoden aikana.

Puhujana Havas on karismaattinen ja inspiroiva. Havas puhuu aiheista, joita kohtaa työssään näyttelijänä päivittäin: esiintymistaito, työyhteisön dynamiikka ja vuorovaikutus.

Teemu Arina

Biohakkeri & Sarjayrittäjä

Teemu Arina on tunnettu digitalisaation asiantuntija, teknologia-alan sarjayrittäjä, tietokirjailija ja biohakkeri. Arina on pitänyt esityksiä ympäri maailmaa mm. USA:ssa, Japanissa, Saksassa, Venäjällä, Hollannissa ja Iso-Britanniassa. Vuonna 2015 hän sai Euroopan parlamentin ja UNESCO:n suojeleman Leonardo Award- palkinnon. Lisäksi hän on toiminut liike-elämän ja EU-hankkeiden neuvonantajana sekä perustanut kaksi palkittua teknologia-alan startup-yritystä ja Biohacker Centerin, joka tutkii ihmisen suorituskykyä ja hyvinvointia teknologian avulla.

Arina valittiin Vuoden Puhujaksi 2017.

Tom Pöysti

Näyttelijä

Tunnettu näyttelijä Tom Pöysti on yksi Suomen puhuja-alan pioneereista ja suomalaisen työhyvinvoinnin sekä elämänilon eheyttäjä. Esiintyessään Pöysti on ennen kaikkea persoona ja näyttelijä. Hän saa aina yleisönsä nauramaan ja kuulijat lähtevät paikalta hymyssä suin.

Pöysti on paljon positiivista palautetta saanut esiintyjä. Pöysti on näytellyt useissa teatteriproduktioissa sekä kotimaisissa filmirooleissa. Pöysti on ollut suomenkielisenä äänenä useissa piirretyissä, kuten Katto-Kassisena ja Nemoa etsimässä -elokuvassa. Näyttelemisen lisäksi hän on kokeillut muitakin ammatteja ja ollut mm. töissä Norjassa kalanjalostustehtaassa sekä hissipoikana Pyhätunturilla.

Hae

Hae tapahtumaasi sopivia puhujia & juontajia. Käytä tarkennettua hakua, mikäli haluat tarkentaa hakukriteerejä.

Varaa puhuja

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Voit varata puhujia sekä online- että livetilaisuuksiin.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2

Varaa puhuja

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Voit varata puhujia sekä online- että livetilaisuuksiin.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2